26 Μαρ 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ αρ. 110

Με το Ενημερωτικό Δελτίο αρ. 106/5.3.2024 γνωστοποιήσαμε στα μέλη του Συλλόγου το Υπόμνημα της Ομάδας Εργασίας αναφορικώς με την άρση της περικοπής της Επικουρικής Σύνταξης, κατά 33%, τον Ιανουάριο 2025.

Το Υπόμνημα έχει αποσταλεί στα οικεία Υπουργεία, ενώ αναμένεται συνάντηση του Συλλόγου με τους αρμόδιους κρατικούς αξιωματούχους στους οποίους θα αναπτυχθεί το θέμα.

Ήδη, όπως έχουμε ενημερώσει, ο Σύλλογος έχει παραλάβει και Αναλογιστική Μελέτη, από γραφείο συνεργαζόμενο με τον ΣΥΕΤΕ, όπου απεικονίζεται η διαχρονική διακύμανση των στατιστικών-οικονομικών/δημογραφικών στοιχείων των 15.600 ατόμων σχετική με την Επικουρική Σύνταξη.

Στα αρμόδια Υπουργεία θα αποστείλουμε, συμπληρωματικά του Υπομνήματος και την κάτωθι Φορολογική Σημείωση η οποία, εκ παραδρομής, δεν εστάλη.

 ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

[Δεν έχει συμπεριληφθεί στο αρχικό κείμενο του Υπομνήματος]

 Η νομοθετημένη περικοπή εκ μέρους του ΕΦΚΑ, της προσωπικής διαφοράς από 1.1.2025 συνολικού ποσού 22 εκατ. ευρώ ετησίως [βαίνον μειούμενο], θα επιφέρει ανάλογη μείωση φορολογικών εσόδων, καθώς και της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων τουλάχιστον κατά 4,5 - 5,0 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Τούτο διότι, η μέση κύρια σύνταξη των συνταξιούχων μας ανέρχεται στο ποσό των 750 – 850 ευρώ και το προστιθέμενο ποσό της επικουρικής σύνταξης υπολογίζεται με τον επόμενο ή επόμενους ισχύοντες φορολογικούς συντελεστές.-

 Αθήνα, 26 Μαρτίου 2024

 Για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

  Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

               Νικ. Τσαλαβρέττας                       Μιχ. Πίγκος