10 Φεβ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 10/2/2021


Συνάδελφοι,

Είναι λυπηρό τη στιγμή που επιλύονται προβλήματα, παρά τις τόσες αντικειμενικές δυσκολίες, να βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναρτήσεις με πανηγυρισμούς συναδέλφων και ευχαριστίες που επιδιώκουν αποκλειστικά τη διαφήμιση αντί της ουσίας των  διεκδικήσεων και των θετικών αποτελεσμάτων.

Οι συνάδελφοι  που επιδιώκουν  την προβολή και τη διαφήμιση προσώπων αναφερόμενοι σε πρωτιές  και άλλα τέτοια  πρέπει να ελέγχουν  την ορθότητα των πληροφοριών που δημοσιεύουν, μια και η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που αναρτούν.

Δεν είναι ωραίο ο σύλλογος να αναγκάζεται να κάνει τέτοιες  επισημάνσεις. Τις κάνει όμως γιατί με την παραπληροφόρηση που  επιχειρείται γίνεται τεράστια ζημιά.

Τα παρακάτω δελτία τύπου, οι ανακοινώσεις  και τα σημειώματα καθώς και το περιοδικό τεύχος 173 το οποίο περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες για όλα τα θέματα των συναδέλφων είναι η τρανταχτή απόδειξη των επιχειρημάτων μας και όχι ανοησίες εκ μέρους μας όπως κάποιοι υποστηρίζουν.

Αυτοί που διεκδίκησαν, διαπραγματεύτηκαν και κέρδισαν είναι οι συνάδελφοι και τα θεσμικά εκλεγμένα όργανα τους. Γι’ αυτό και τα χρήματα αυτά που μόλις προχθές πιστωθήκαμε από τον ΕΟΠΥ,  δεν πήγαν στο ΤΥΠΕΤ αλλά ήλθαν κατευθείαν, με τις ενέργειες του συλλογικού μας οργάνου, σε εμβόλιμη  πίστωση των λογαριασμών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, αδιαφορεί για τους  λασπολόγους και τις άκριτες κριτικές τους. Θα ήταν όμως χρήσιμο να ξέρει αν αυτές οι ενέργειες  δικαιολογούνται και από την παράταξη τους και ιδιαίτερα αν η επικεφαλής της παράταξης, μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος των εκ βορρά προερχομένων συναδέλφων είναι  σύμφωνη με τέτοιου είδους αναρτήσεις.

Ξαναλέμε, το Δ.Σ. κάνει υπεύθυνα τη δουλειά  του, αφουγκράζεται τις ανάγκες των συνταξιούχων συναδέλφων μας και προχωράει αργά αλλά σταθερά στην επίλυση όλων των εκκρεμών θεμάτων μας.  

Ιδού  λοιπόν και  η αλήθεια για την πολυδιαφημισμένη πρωτιά  που αναρτήθηκε :


Προς τον

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ                                                                                                          Kύριε  Πρόεδρε ,

Σε απάντηση προφορικού ερωτήματος σας, σας γνωρίζω ότι η κράτηση υπέρ  ΤΥΠΕΤ στα  αναδρομικά που θα σας καταβληθούν είναι παράνομη  ενέργεια αφού αυτή την έχετε ήδη καταβάλει.

Η δήλωση σας και η πεποίθηση σας ότι ο χειρισμός του θέματος από πλευράς σας θα καταλήξει θετικά, με υποχρεώνει να σας πω ότι δεν απαιτείται η δική μου νομική συνδρομή και  υποστήριξη

                                                                                                           Αθήνα,  7/10/2021

                                                                       

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 9/10/2020

 Συνάδελφοι,

Με την ανακοίνωσή μας αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια θέματα που μας αφορούν και είναι καίρια.

1.                  Όπως έχει ανακοινωθεί, επισήμως, τα αναδρομικά 11 μηνών των κρατήσεων εξαιτίας των μνημονιακών νόμων 4051/12 & 4093/12 θα δοθούν στους δικαιούχους μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου 2020 (δηλαδή προς το τέλος Οκτωβρίου).

Όπως έχει εξηγήσει το Υπουργείο, η καταβολή δε θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου ΤΩΡΑ. Αυτό θα γίνει μέσα στο 2021, όπου θα υποβάλλουμε τροποποιητικές δηλώσεις. Όμως η διάταξη περιλαμβάνει και έναν άλλο όρο, ότι θα παρακρατηθεί 6% για τον κλάδο υγείας. Ο Σύλλογός μας μετά από επαφές και συζητήσεις, έκανε σαφές (κάτι που έγινε αποδεκτό) προς τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, αλλά και της ΗΔΙΚΑ ότι για το ΤΥΠΕΤ εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε υποστεί κρατήσεις υπέρ υγείας για τους μνημονιακούς νόμους. Αρα αν γίνουν και τώρα κρατήσεις θα τις έχουμε καταβάλλει δύο φορές, πράγμα απαράδεκτο. Σημειωτέον εμείς δε καταβάλλουμε εισφορά στο ΤΥΠΕΤ 6% όπως προανήγγειλε ο Υπουργός. Επί του θέματος γίνονται διαβουλεύσεις.  

2.                  Ο Σύλλογός μας, καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να μας καταβληθούν τα δώρα, όπως αρχικά η Κυβέρνηση είχε εξαγγείλει (200,200,400).  

3.                  Γίνονται προσπάθειες, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΤΕ, να εξευρεθεί τρόπος ώστε οι συνάδελφοι να πάρουν, όσοι δεν τις έχουν, τις βεβαιώσεις αποδοχών τους παρελθόντων ετών.   

4.                  Σχετικά με την καταβολή των αναδρομικών της επικούρησης του 10μηνου του 18, στις χήρες και στους δικαιούχους κληρονόμους, οι καταστάσεις έχουν αποσταλεί στην αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ η οποία, όπως μας ενημέρωσαν, καθυστερεί λόγω έλλειψης προσωπικού. Πάντως η διαδικασία προχωρά. Επίσης η διαδικασία αύξησης της σύνταξης στις χήρες ή/και δικαιούχους κληρονόμους σε ποσοστό 70%, όπως μας ενημερώνουν, ολοκληρώνεται και επίκειται η καταβολή της μαζί με την πίστωση των αναδρομικών που προκύπτουν εξαιτίας αυτού. Σημειωτέον ότι : αύξηση και αναδρομικά λαμβάνουν όσες χήρες ή κληρονόμοι έλαβαν οριστική σύνταξη μετά την εφαρμογή του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

5.                  Για το καίριο θέμα της απόδοσης από την ΕΤΕ του προϊόντος από το λογαριασμό «αποκατάστασης τέκνων» για άλλη μια φορά η απόφαση για απόδοση έχει μετατεθεί για το τέλος του μήνα Οκτωβρίου.

6.                  Σχετικά με τη διαδικασία λήψης φαρμάκων από τους συνάδελφους συνταξιούχους (και όχι μόνον) υπάρχει αλλαγή, χωρίς να υπάρχει μεταβολή των ποσοστών συμμετοχής. Πάντως επί του θέματος, αναμένουμε ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΤΥΠΕΤ.

7.                  Για τις τροποποιητικές δηλώσεις που ΠΡΕΠΕΙ να υποβάλλουμε σχετικά με τις δύο «επικουρήσεις» που πήραμε το 2019, των μηνών Ιανουάριου & Φεβρουαρίου ‘18, σας πληροφορούμε ότι η πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει και επομένως θα πρέπει να  τις υποβάλλουμε.

ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 10ΜΗΝΟΥ ‘18 που πήραμε τον Ιούλιο φέτος θα τα δηλώσουμε του χρόνου με τη δήλωση του 2021.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 19/10/2020

      Συνάδελφοι,

Τα αναδρομικά σχετικά με τις μνημονιακές κρατήσεις (ν 4051/12 & ν 4093/12) σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους που θα μας χορηγηθούν στις 23 & 26 Οκτωβρίου ’20 θα υπόκεινται σε κράτηση υπέρ ΤΥΠΕΤ.

Αυτό είναι 100% λάθος αφού, σε μας τους συνταξιούχους της ΕΤΕ, έχουν γίνει ΗΔΗ κρατήσεις υπέρ ΤΥΠΕΤ, τη χρονική στιγμή της καταβολής της σύνταξής μας, καθώς για το ΤΥΠΕΤ η κράτηση γινόταν επί της ονομαστικής αξίας της σύνταξης και όχι επί πραγματικής αξίας της σύνταξής μας ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ όπως θα ήταν σωστό. Επομένως η ενέργεια για κρατήσεις τώρα με τα αναδρομικά υπέρ ΤΥΠΕΤ είναι απολύτως ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ και δημιουργεί ΔΙΠΛΟΚΡΑΤΗΣΗ.

Ολοι οι φορείς (ΑΟΠΕΤΕ, e-ΕΦΚΑ) αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και το ασπάστηκαν.

Ολοι εκτός της ΗΔΙΚΑ, ο υπεύθυνος της οποίας δε δέχθηκε να εξαιρέσει τον κωδικό του ΤΥΠΕΤ από τις καταστάσεις, προκειμένου να μη πραγματοποιηθεί η κράτηση.

Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος παρακολουθεί το θέμα εκ του σύνεγγυς και θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 23/10/2019

 Μετά από πολλές και επίμονες προσπάθειες του Προέδρου αλλά και του Προεδρείου, γενικότερα, στο χθεσινό Δ.Σ της ΕΤΕ , εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του Λογαριασμού Αποκατάστασης Τέκνων (Προικοδότηση) έτσι ώστε να «ξεμπλοκάρει» η παροχή προς τους δικαιούχους . Για τις λεπτομέρειες των διαδικασιών λήψης της παροχής  θα επανέλθουμε με νεώτερη ανακοίνωση μετά τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας με το Γ.Δ/ντή Ανθρωπίνου Δυναμικού για τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Το βασικό είναι ότι εξακολουθεί υφιστάμενος ο Λογαριασμός.

          Επίσης κατά τη διάρκεια του χθεσινού  Δ.Σ του ΤΥΠΕΤ, στο οποίο συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΣΣΕΤΕ  τέθηκε το θέμα της διπλοκράτησης  εισφορών των συνταξιούχων υπέρ του Ταμείου στα αναδρομικά των μνημονιακών νόμων 4051/12 και 4093/12 . Όλοι οι παράγοντες του Ταμείου παραδέχθηκαν ότι υπάρχει λάθος και πρέπει να επιστραφούν οι εισφορές αυτές.


Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος είναι εδώ για όλα τα θέματα των συναδέλφων. Δε θα ασχοληθούμε ξανά με αναρτήσεις διαφόρων που μοναδικό στόχο έχουν την ανάδειξή τους. Οι συνάδελφοι έχουν κρίση και γνωρίζουν τις ενέργειες του Συλλόγου και του Προεδρείου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ