9 Φεβ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9/2/2021

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Είναι καιρός επιτέλους να σταματήσει η παραπληροφόρηση για τις κρατήσεις υπέρ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. Ας πάψουν πλέον να εκμεταλλεύονται τις ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, σχετικά με την απόδοση των παράνομων κρατήσεων υπέρ Τ.Υ.Π.Ε.Τ στα αναδρομικά που έχουν περικοπεί, από τους Νόμους 4051/2012 και 4093/2012 για τα χρήματα που εισπράξαμε τον Οκτώβριο του 2020.

Δεν κατανοούμε πραγματικά προς τι τέτοια εκμετάλλευση, δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας και μόνο χειρίστηκε το εν λόγω θέμα και σε συνεργασία με το ΕΦΚΑ αποφασίστηκε η απόδοση της παράνομης παρακράτησης η οποία είχε πιστωθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Δεν κατανοούμε τους πανηγυρισμούς του δικηγόρου Γ. Χανιώτη για το γεγονός της απόδοσης των παρακρατούμενων εισφορών υπέρ Τ.Υ.Π.Ε.Τ, των κατόπιν ενεργειών του δεδομένου ότι για το εν λόγω θέμα δεν απαιτήθηκε καμία νομική υποστήριξη ούτε από τον ανωτέρω δικηγόρο, ούτε από τον δικηγόρο του Συλλόγου μας, διότι  ο e-ΕΦΚΑ κατανόησε τη μη νόμιμη κράτηση υπέρ Τ.Υ.Π.Ε.Τ και απέδωσε εμβόλιμα στους συναδέλφους τα σχετικά ποσά, σε συνεννόηση μόνο με τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου μας.  Αναρωτιέμαι πραγματικά, ότι αν και κ. Χανιώτης, ως εντολοδόχος συναδέλφων μας συνταξιούχων, αναρτά το από 26/10/2020 εξώδικό του προς τον e-ΕΦΚΑ, γιατί δεν αναρτά  αυτός ή κάποιος εκ των εντολέων του και τη σχετική απάντηση στο ανωτέρω εξώδικό του ; 

Ο καθένας μας πρέπει να έχει το ρόλο του! Άλλος ο ρόλος του εκάστοτε νομικού συμβούλου και άλλος ο συνδικαλιστικός ρόλος του Συλλόγου μας, ο οποίος έχει μάλιστα τις απαντήσεις και τις πιστώσεις των συναδέλφων από τον ΕΦΚΑ.

Συνάδελφοι εμείς ως Σύλλογος πάντα αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα και για την καλύτερη ενημέρωση των απανταχού συναδέλφων μας συνταξιούχων με καθημερινή ενημέρωση μέσω Δελτίων Τύπου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                          Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ            Α. ΣΑΡΡΗΣ