12 Φεβ 2021

 

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της 12/2/21

 

Είναι κουτό και ανόητο και πάνω απ' όλα ξόδεμα χρόνου να βλέπουμε πληροφορίες που αναρτώνται οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια αλλά δημοσιεύονται μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή προεκλογικά οφέλη. Όμως υπάρχει σε αυτή τη τακτική τεράστιο κόστος που αντανακλά αρνητικά στην ευόδωση και ικανοποίηση των επιθυμητών   αποτελεσμάτων.

 

Για να κλείσει αυτή η παραφιλολογία ξεκαθαρίζουμε οριστικά και τελεσίδικα ότι ο Σύλλογος στην συνδικαλιστική του προσπάθεια έχει εντάξει τα παρακάτω θέματα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και για αυτά επιδιώκουμε την καλύτερη λύση τους.

 

1.Το θέμα της αναγνώρισης προϋπηρεσίας στον ΛΕΠΕΤΕ («ΔΙΑΔΟΧΙKΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ») και η προσπάθεια καταβολής των διαφορών που προκύπτουν μέσα στο  Μάιο του 21

 

2. Το θέμα της καταβολής των διαφορών , λόγω των αυξημένων συντελεστών που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων (ν. 4670/20 Βρούτση) για όσους έχουν συντάξιμα χρόνια πάνω από  30-40 .

 

3. Το θέμα  για το οποίο έχουμε προβεί σε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ  της Υπουργικής απόφασης Φ11321/35005/1528 ΦΕΚ 4536/Β/14.10.20 που αφορά τα δώρα επιδόματα κ.λ.π.

 

4. Το θέμα των δανείων για το οποίο έχουμε δώσει τις προτάσεις μας στο γραφείο του κ. Μυλωνά  όπως αυτές διαμορφώθηκαν από την διαπαραταξιακή επιτροπή του Συλλόγου μας και για τις οποίες περιμένουμε απαντήσεις από τον εξουσιoδοτημένο Νομικό του Σύμβουλο κ. Τριανταφυλάκη.

 

5. Το θέμα της ανατροπής της μείωσης κατά 33% του επικουρικού μας  από την 1/1/25 και την ομαλή καταβολή του για πάντα και τελευταίο

 

6.  το πιο σοβαρό κατά την άποψη μας θέμα που περιλαμβάνει και σοβαρές οικονομικές διαφορές υπέρ των συνταξιούχων συναδέλφων μας που είναι το θέμα της σωστής, δίκαιης και χωρίς διακρίσεις υλοποίησης του ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ των συντάξεων μας βάσει του ν. 4387/16 του Κατρούγκαλου ο οποίος αντί να καταργηθεί σύμφωνα με τις διακηρύξεις του κ. Βρούτση, νομιμοποιήθηκε  από αυτόν με το δικό του ασφαλιστικό νόμο (4670/20).

 

Σε διαρκή εκκρεμότητα ο σύλλογος κρατάει τη διεκδίκηση του ΛΕΠΕΤΕ μέσω των αγωγών κατά του ΕΦΚΑ και των δικαστικών αποφάσεων που θα εκδοθούν.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι τώρα έχουν επιλυθεί πολλά από  τα χρονίζοντα και εκκρεμή θέματα που υπήρχαν άλυτα για τα οποία έχουν εκδοθεί δελτία τύπου και ανακοινώσεις.

 

Οφείλουμε όμως για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας , να σταθούμε στις τελευταίες ΨΕΥΔΕΙΣ αναρτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.

 

Είναι απολύτως ψευδές σχετικά με τις διπλοκρατήσεις υπέρ ΤΥΠΕΤ, ότι φροντίσαμε ΠΡΩΤΑ να πιστώσουμε «τους εαυτούς μας» (και όταν αναφέρονται «στους εαυτούς μας» εννοούν τις χιλιάδες συναδέλφων μας που πήραν σύνταξη πριν τις 12/5/16) και ΜΕΤΑ για την πίστωση των συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 12/5/16, διότι οι πρώτες πιστώσεις έγιναν στις 25 & 26/1/21 (συντάξεις Φεβρουαρίου) για 110 συναδέλφους , που ήσαν μετά τις 12/5/16 με την ταυτόχρονη ύπαρξη προγράμματος πιστώσεων για 160 συναδέλφους στο τέλος Φεβρουαρίου (συντάξεις Μαρτίου)  και για τους υπόλοιπους στο τέλος Μαρτίου (συντάξεις Απριλίου)  (ανακ. ΣΣΕΤΕ 3/2/21) . Και μάλιστα χωρίς συμψηφισμούς του ΤΥΠΕΤ από οφειλές προς αυτό ή λανθασμένων ποσοστών κράτησης .

 

Η πίστωση αντιθέτως για τους υπόλοιπους συναδέλφους  που η παραπληροφόρηση ψευδώς θεωρεί ευνοημένους, έγινε στις 8/2/21, όπως όλοι γνωρίζετε και ύστερα από πιέσεις και προσπάθειες του συλλόγου μας.

 

Αυτή είναι η  αλήθεια και αυτά γράφει ο Σύλλογος μας στις ανακοινώσεις του.

 

Κλείνοντας  και ιδιαίτερα πάνω στο θέμα της ενημέρωσης, ο Σύλλογος έχει προχωρήσει σε σχεδόν καθημερινή πληροφόρηση των Συνταξιούχων και αυτό θα κάνει για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει, με αντικειμενικότητα και αληθινή πληροφόρηση υπηρετώντας τα συμφέροντα μας και αδιαφορώντας για την παραπληροφόρηση που επιχειρείται.

                                                        ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ