2 Νοε 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Στις 29 Οκτωβρίου ήρθε ένα mail στο σύλλογο από τον κ. Ξύδη το οποίο, για μια ακόμη φορά είναι γεμάτο ψέματα και υποκρισία.

Ψέμα 1ο : Ποτέ το «Προεδρείο – ΔΑΚΣ, Σαρρής & Λεκκός» δεν έκοψαν ούτε ένα φωνήεν από κείμενα άλλων υπαρκτών παρατάξεων.

Η ΑΛΛΕΣΤΑ μπορεί να δημοσιεύει ό,τι θέλει (εκτός από ύβρεις). Δεν είπαμε τίποτα ούτε κόψαμε τίποτα. Όμως ο κ. Ξύδης με προμετωπίδα την ΑΛΛΕΣΤΑ προσπαθεί να περάσει στο περιοδικό μας, γνωστοποιώντας τηλέφωνα, mails & ονόματα, θέσεις και απόψεις «παράταξης» πρωτοεμφανιζόμενης στα δρώμενα η οποία ουδεμία συμμετοχή είχε στις εκλογές και μη διαθέτουσα ούτε μια ψήφο.   

Για να κλείσει το θέμα μια και καλή :  Για την ΑΛΛΕΣΤΑ διατίθενται ΔΥΟ (2) ολόκληρες σελίδες στο περιοδικό. Για τους αγνώστους (και καμία συμμετοχή έχοντες) ούτε γραμμή.

Ψέμα 2ο : Ο κορωνοϊος και η έξαρσή του μας έχουν αναγκάσει να απομονωθούμε. ΟΛΟΙ. Κανένας επισκέπτης, κανένας παρατρεχάμενος, κανένας δήθεν, δεν μπορεί να περάσει στα γραφεία του ΣΣΕΤΕ προκειμένου να προφυλαχθούμε εμείς και κυρίως το προσωπικό.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των παρατάξεων είναι ευπρόσδεκτοι στο Σύλλογο και σε κανέναν απ’ αυτούς δεν έχει απαγορευτεί η είσοδος. Και το γραφείο του κ. Ξύδη υφίσταται και βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το γραφείο του Α΄Αντιπροέδρου.

Όμως ο κ. Ξύδης προφασιζόμενος «ανυπαρξία γραφείου» έχει να εμφανιστεί στο Σύλλογο προ κορωνοϊού. Φυσικά δεν παρέλειψε να ταξιδεύει με το σκάφος του ανά τα πέλαγα.  

Ψέμα 3ο :  Ισχυρίζεται ότι μόνο ο ΣΣΕΤΕ έχει «απαγορεύσει» τις επισκέψεις των συναδέλφων, πράγμα που, όπως ισχυρίζεται δε συμβαίνει σε καμία υπηρεσία.

Είναι εμφανής η απουσία του κ. Ξύδη από τα τεκταινόμενα. Ας κάνει μια βόλτα στον 1ο όροφο της Δραγατσανίου 8, στον ΕΦΚΑ και άμα μπορέσει και μπει, όπως συνήθιζε, να μπαίνει στο Υπουργείο Εργασίας, από την πίσω πόρτα πριν λίγο καιρό προκειμένου να μας οδηγήσει στο ΕΤΕΑΕΠ, συγκεντρώνοντας υπογραφές (900 στις 18.000 που ποτέ δεν κατατέθηκαν στο σύλλογο), εδώ είμαστε.

Και τώρα η υποκρισία : Δεν υπάρχει, ισχυρίζεται, πληροφόρηση των συναδέλφων για τα όσα συμβαίνουν στα Δ.Σ. Αστεία πράγματα. Οι συνάδελφοι πληροφορούνται τα πάντα, γιατί, εκτός από τα Δελτία Τύπου του Συλλόγου κυκλοφορούν στο διαδίκτυο παντού τα πάντα.

Και το σπουδαιότερο : Ο κ. Ξύδης είναι εκλεγμένος με την παράταξη της ΑΛΛΕΣΤΑ. Εκπροσωπεί, όπως όλοι μας, κάποιους συναδέλφους. Ας τους ενημερώσει λοιπόν ο ίδιος ή κάποιοι ανήκοντες στην παράταξή του.

Οσον αφορά τη δημοσιοποίηση μέσω web camera, όπως προσπαθήσαμε στο παρελθόν να περάσουμε, η 8η αρνητική ψήφος ανήκε στην παράταξή του, που επουδενί δέχονταν να πραγματοποιηθεί το αίτημα αυτό.

Συνάδελφοι,

Δε πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν. Η παράταξη του κ. Ξύδη η ΑΛΛΕΣΤΑ :

  • Μέσω του εκπροσώπου της στη διαχειριστική επιτροπή του ΤΑΠΕΤΕ (εφάπαξ) ψήφισε υπέρ της αναδρομικής περικοπής του εφάπαξ 572 συναδέλφων, αναγκάζοντας τους να προσφύγουν στα δικαστήρια προσφέροντας στα δικηγορικά γραφεία πολλά χρήματα και φυσικά να δικαιωθούν.
  • Μέσω του Υφυπουργού κ. Πετρόπουλου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (πολιτικός χώρος στον οποίο πρόσκειται ο κ. Ξύδης) ο οποίος βροντοφώναζε ότι έχει βάλει υπογραφή και δεν την παίρνει πίσω και επομένως δεν μας εντάσσει στο ΕΤΕΑΕΠ, όμως την πήρε και με τη συναίνεση του κ. Ξύδη έκανε το αποφασιστικό βήμα και μας ενέταξε.
  • Όταν αγωνιζόμασταν, όσοι αγωνιζόμασταν, και είναι γνωστό ποιοι το έκαναν (ΔΑΚΣ, ΑΕΣ, Ανυπότακτοι συνταξιούχοι, Μυλωνάς, Ανένταχτοι) για τον ΛΕΠΕΤΕ με συγκεντρώσεις και καταλήψεις, η ΑΛΛΕΣΤΑ και ο κ. Ξύδης ήταν ηχηρά απόντες. Κρατάγανε βλέπετε χαρακτήρα στον κ. Πετρόπουλο.
  • Αλλά και πρόσφατα όταν το Προεδρείο πάλευε για την υλοποίηση της καταβολής των αναδρομικών της επικούρησης του 10μήνου του 2018, ο κ. Ξύδης προέτρεπε τους συναδέλφους να αποτανθούν σε δικηγόρους, προκειμένου να τα πάρουν (τα αναδρομικά) καταβάλλοντας τον οβολό τους στα δικηγορικά γραφεία.

Συνάδελφοι,

Τα προβλήματά μας είναι πολλά και μεγάλα και το μεγαλύτερο είναι ο κίνδυνος για την υγεία μας, για την ίδια τη ζωή μας.

Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο παλεύουν προκειμένου να επιλύουν προβλήματα, με θέσεις σταθερές και χωρίς πισωγυρίσματα. Προσφέραμε και εξακολουθούμε να προσφέρουμε κάτω από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε και απολογούμαστε μόνο στους συναδέλφους μας και σε κανέναν άλλο.  

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ΟΛΟΙ να συμβάλλουμε στην επίλυση τους και ας αφήσουμε τις δικαιολογίες και τις χωρίς αντίκρισμα γκρίνιες, έτσι απλά, για να πούμε κάτι.     

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ