22 Ιουλ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 22 7 2020


Κατά την πίστωση των αναδρομικών της επικούρησης του 2018 και ύστερα από πολλά τηλεφωνήματα συναδέλφων, προέκυψαν διάφορα ερωτηματικά για τα οποία ζητήσαμε εξηγήσεις από τον Διευθυντή των ΑΟΠΕΤΕ κ. Κήπο οι οποίες μας δόθηκαν και είναι οι παρακάτω.
   Σχετικά με τα ελλείμματα που προέκυψαν στις επικουρήσεις κάποιων συναδέλφων (100, 150€) αυτά οφείλονται στην ενεργοποίηση παρακράτησης παγωμένων οφειλών τους από τον 2/2018 και που αφορούσαν στο ΤΥΠΕΤ, στην αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης κτλ. Τα ποσά αυτά αρχής γενομένης από τον Αύγουστο του 2020, εφόσον είναι μικρά, κρατήθηκαν εφάπαξ, διαφορετικά θα κρατηθούν σε δόσεις, ανάλογα με το ύψος του οφειλόμενου ποσού.

Σχετικά με τη μη πίστωση σε χήρες & κληρονόμους  
  Εφόσον ο δικαιούχος δεν ήταν εν ζωή δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί πίστωση. Αρα όσοι από τους κληρονόμους δεν έχουν κάνει «αίτηση για απόδοση του κληρονομικού τους δικαιώματος» στους ΑΟΠΕΤΕ να κάνουν τώρα.  Οσοι έχουν κάνει ήδη δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία άλλη ενέργεια. 
Οι ΑΟΠΕΤΕ περιμένουν την διαδικασία από τον - ΕΦΚΑ για να γίνουν οι ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν οι κληρονόμοι, πράγμα που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις ο e – ΕΦΚΑ οριστικοποιήσει τη διαδικασία.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ