31 Ιουλ 2018

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ κ. Ι. ΠΟΡΤΟΥΛΑ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ


Κύριε Πρόεδρε τα 3 λεπτά που μου δίνετε αρκούν να σας πω «καλησπέρα σας» και να κατέβω. Εγώ είμαι αποφασισμένος να μιλήσω. Θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι παντελώς παράνομη η παρεμπόδιση πλειάδα συναδέλφων μετόχων και ειδικά ο τρόπος αντιμετώπισής τους  από τη Διοίκηση της ΕΤΕ. Το ζήτημα θα το εξετάσουμε με το νομικό μας σύμβουλο.
Κύριε Πρόεδρε αναφερθήκατε στην ομιλία σας για την κοινωνική ευαισθησία της ΕΤΕ. Είναι πάρα πολύ καλό!!! Περιμένουμε να το δούμε γιατί μέχρι σήμερα δε το έχετε αποδείξει.  

ΑΦΟΥ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟΝ κ. ΜΥΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ & ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ & Ο κ. ΜΥΛΩΝΑΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ. 

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 1949 ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ & ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Κυρίες & Κύριοι Μέτοχοι,
Ως Πρόεδρος του ΣΣΕΤΕ με πόνο ψυχής μιλάω σήμερα εκ μέρους των 16.500 ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ που απαιτούμε ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Με μερίδιο μετοχών ως Σύλλογος αλλά και ως εκφραστής των μελών μας, που είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους Μέτοχοι, σας γνωρίζω ότι με κόπους και θυσίες συμβάλουμε στη δυνατή οικογένεια της ΕΤΕ, με μοναδικό σκοπό την δυνάμωση του τετράπτυχου Μετόχοι – Εργαζόμενοι - Πελάτες – Συνταξιούχοι. Γι΄ αυτό άλλωστε η Εθνική ονομάστηκε, Τράπεζα της Ελληνικής οικογένειας. Είμαστε αυτοί που βιώσαμε την κατάρρευση της μετοχής και αυτοί που αντέξαμε να την κρατήσουμε, σε αντίθεση με κάποια κερδοσκοπικά funds.
Δυστυχώς στο πρόσφατο παρελθόν το μοίρασμα της Τραπεζικής πίττας στάθηκε άδικο για την μεγάλη μας φίλη. Οι υπαίτιοι ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Εχοντας επίγνωση τόσο των κρίσιμων στιγμών που περνά η χώρα μας, όσο και του ρόλου της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στην οποία απευθύνομαι, αναφέρομαι στα πεπραγμένα της Διοίκησης της ΕΤΕ. Αλλά δε θα μείνουμε στο παρελθόν. Αντίθετα θα επικεντρωθούμε στα τρέχοντα και στα μελλούμενα. Ας ξεκινήσουμε από τα μεγάλα και δύσκολα : Η βιωσιμότητα της Εθνικής Τράπεζας ενδιαφέρει κυρίως τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της. Ο Σύλλογος Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας κατείχε πριν από την κρίση πάνω από 800.000 μετοχές της. Επίσης τα 16500 περίπου μέλη του Συλλόγου συνταξιούχων και οι οικογένειες μας ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Εθνικής Τράπεζας να συμμετάσχουμε στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της διαθέτοντας τις οικονομίες μας ακόμη και δανειζόμενοι, για να την στηρίξουμε. Αλλά η σχέση μας με την Εθνική δεν είναι μόνο οικονομική. Επιπλέον είναι και συναισθηματική. Από όλους εμάς που αφιερώσαμε τα καλύτερα χρόνια, του εργασιακού μας βίου, οι πριν από μας, αλλά και οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουμε συνεισφέρει διαχρονικά τα μέγιστα για να γίνει η Τράπεζα μεγάλη και φυσικά όχι τα golden boys που την έφεραν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μιας Τράπεζας που είναι συνυφασμένη με την ιστορία της ίδιας της Πατρίδας μας, χρηματοδοτώντας όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες της . Δεν περιμέναμε ότι θα είναι τόσο ανάλγητοι και αυτοί δεν περίμεναν ότι θα αντισταθούμε τόσο πολύ και επιλέξαμε να βρεθούμε στον δρόμο του αγώνα, μαζί με τις οικογένειες μας για να μη βρεθούμε στο δρόμο της φτώχειας και την Κοινωνικής Απαξίωσης. Γιατί στο δρόμο αυτό μας έχει οδηγήσει η Διοίκηση της ΕΤΕ με την ανιστόρητη απόφασή της να αποποιηθεί των υποχρεώσεών της απέναντι στο λογαριασμό….
Η Διοίκηση της ΕΤΕ αυθαίρετα αναίτια και παράνομα δια του κ. Φραγκιαδάκη και τους συν αυτώ αποφάσισε την διακοπή της επικουρικής παροχής σε 16500 συναδέλφους. Υποχρεώσεις που ΟΛΕΣ οι προηγούμενες Διοικήσεις της Τράπεζας είχαν σεβαστεί γιατί δεσμεύονταν από τον χαρακτήρα του Λογαριασμού που είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ & ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.
Για του λόγου το αληθές, θυμίζουμε την υπογραφή του κ. Πετρόπουλου νυν Υφυπουργού Εργασίας, ότι ο λογαριασμός είναι εγγυημένων & καθορισμένων παροχών. Οπως επίσης θυμίζουμε τις γνωμοδοτήσεις των επιφανών καθηγητών κ.κ. Κρεμαλή, Λεβέντη, Βλαχόπουλου του τεχνικού μας συμβούλου κ. Ρωμανιά και ιδίως του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου. Τα γραπτά μένουν και επιβεβαιώνουν ότι ο λογαριασμός είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
Η επιχειρούμενη από την Τράπεζα διάλυση του ΛΕΠΕΤΕ θα συμπαρασύρει και το Ταμείο Υγείας. Αν τα σχέδια της Διοίκησης δεν ανατραπούν, οι συνέπειες για το ΤΥΠΕΤ θα είναι ολέθριες καθώς η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί σημαντικά, με απώλειες εισφορών περίπου 5εκ€ το χρόνο. Αναδεικνύεται μια δραματική ηθική διάσταση της απειλής σε βάρος όχι μόνο των συνταξιούχων και των δικαιούχων του ΛΕΠΕΤΕ, αλλά του συνόλου των εργαζομένων της ΕΤΕ.
Δεν περιμέναμε ότι θα είναι τόσο ανάλγητοι και αυτοί δεν περιμένανε ότι θα αντισταθούμε τόσο πολύ.
Εχουν καταργήσει εντελώς την επικουρική παροχή και έχουνε μειώσει παράνομα και καταχρηστικά το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών μας, κατά 45% από τον Νοέμβριο του 2017. Εννέα μήνες κρατά η ομηρία και οι εκβιασμοί της Εθνικής Τράπεζας σε βάρος 16.500 συνταξιούχων της και των οικογενειών τους. Εννέα μήνες κρατά η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την οικονομική επιβίωσή μας. Κάθε Κυβέρνηση έχει καθήκον να υπερασπίζεται τους πολίτες αυτής της χώρας όταν αδικούνται κατάφορα από ανάλγητους εργοδότες και ξένα συμφέροντα και να μη παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο.
Δεν περιμέναμε ότι οι πρώην εργοδότες μας θα μας έδιναν τέτοια γενναία «ανταμοιβή» για την εργασία που προσφέραμε τόσα χρόνια ως υπάλληλοι και στελέχοι της ΕΤΕ.
Δεν περιμέναμε ότι θα φανούν τόσο ανάλγητοι αλλά ούτε κι αυτοί περίμεναν ότι θα αντισταθούμε τόσο πολύ. Νόμιζαν ότι εφαρμόζοντας το δόγμα του Σοκ θα μας απελπίσουν γρήγορα ώστε να φτάσουμε στο έσχατο σημείο εξαθλίωσης και να παρακαλέσουμε κιόλας να εντάξουν τον Λογαριασμό μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ.
Νόμιζαν ότι είναι εύκολο να ξεφορτωθούν εν μια νυκτί τις υποχρεώσεις τους απέναντί μας και να καταστρέψουν ατιμωρητί τη ζωή μας. Δεν τους βγήκε όμως όπως τα υπολόγιζαν. Εμείς συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε στην αδικία με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε όχι από πείσμα αλλά από ανάγκη.
Αλλωστε το ότι ο λογαριασμός είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών είναι αξίωση που συγκεντρώνει τις παραμέτρους του δίκαιου και της ηθικής. Δεν αποτελεί προνομιακή μεταχείριση η υλοποίησή του. Δεν αντιβαίνει στο κοινό αίσθημα δικαίου και δεν συγκεντρώνει προϋποθέσεις εύνοιας. Το καθολικό αυτό αίτημα εργαζομένων και συνταξιούχων υπακούει και εναρμονίζεται στην αυτονόητη αρχή της Νομιμότητας αποκρούοντας τον ετσιθελισμό της Διοίκησης με την αστήρικτη όσο και παράνομη και άδικη μονομέρεια της μεροληπτικής στάσης της Διοίκησης της ΕΤΕ. Γιατί μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει. Πρωτοφανές και πρωτόγνωρο. Δυο μέτρα και δύο σταθμά.
Η Διοίκηση της ΕΤΕ επίμονα προκαλεί και παρανομεί.
Αγνοεί τις υποχρεώσεις της Τράπεζας που ισχύουν.
Αγνοεί την πραγματικότητα ότι ο Λογαριασμός από το 1949 είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
Αγνοεί τις φωνές διαμαρτυρίας των μεγαλειωδών συγκεντρώσεων εργαζομένων και συνταξιούχων.
Αγνοεί το πραγματικό συμφέρον της Τράπεζας.
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τις ανατροπές που έχουν γίνει στη ζωή μας με την ισοπέδωση όλων όσων πετύχαμε τα τελευταία 60 χρόνια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Η Τράπεζα λειτούργησε συμφεροντολογικά καταπατώντας αρχές, αξίες και συμβατικές υποχρεώσεις.
Μια τρανή απόδειξη της ανάλγητης και αδίστακτης συμπεριφοράς της τράπεζας είναι η απουσία από την σκέψη της των 16500 συνταξιούχων που σήμερα στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν μπορούν να επιζήσουν και δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ και τα δάνειά τους, αυτοί που πάντα ήταν συνεπείς. Για το θέμα των δανείων είχαμε υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση στην Επιτροπή που είχε συστήσει η Τράπεζα το 2016 (ζητούσαμε διευκολύνσεις με τη μορφή επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων, μείωσης επιτοκίων και κούρεμα) αλλά η επιτροπή δυστυχώς καταργήθηκε εν μια νυκτί κάνοντας τα πράγματα χειρότερα από ότι ήταν. Άλλες ήταν οι δυνατότητες των δανειοληπτών με τα προ κρίσης εισοδήματα και άλλες σήμερα. Γι΄ αυτό και πρόσφατα αναγκαστήκαμε να στείλουμε και Εξώδικα, χωρίς δυστυχώς καμία ανταπόκριση.
Επιβάλλεται η Τράπεζα να προχωρήσει σε γενναίες ρυθμίσεις οφειλών στεγαστικών, επισκευαστικών και καταναλωτικών δανείων, καθώς και πιστωτικών καρτών.
Στον αντίποδα, η Τράπεζα πούλησε αντί 120εκ. ευρώ ή 6% της ονομαστικής αξίας €2δις μη εξυπηρετούμενα δάνεια λιανικής τραπεζικής και μικρών επιχειρήσεων στις CarVal Investors & την Intrum AB. Και διερωτώμεθα. Με τι κριτήρια είχαν χορηγηθεί τα συγκεκριμένα δάνεια; Μήπως για τα παχυλά bonus των υπεύθυνων για την χορήγησή τους  golden boys; Απαιτούμε ίδια ή παρόμοια ρύθμιση να ισχύσει και για τους συναδέλφους μας, δηλαδή να εξαγοράσουν οι ίδιοι τα δάνεια τους καταβάλλοντας το 6% του υπολοίπου τους.
Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγήσει η Διοίκηση της ΕΤΕ τους συναδέλφους μας σε αυτοκτονίες!!
Σας ζητήσαμε, κ. Μυλωνά, όταν μπήκατε επικεφαλής της ομάδας που συνέστησε ο κ. Φραγκιαδάκης, προτάσεις στηριγμένες σε λογιστικά στοιχεία και αριθμητικά στοιχεία κάτι που αρχικά δεχθήκατε και λίγες μέρες μετά αρνηθήκαμε.
Υποσχεθήκατε ότι θα μας τα δώσετε. Αλλά και πάλι το φοβικό σας σύνδρομο σας έκανε να μην τηρήσετε τις υποσχέσεις σας και είπατε στον τεχνικό μας σύμβουλο κ. Ρωμανιά να δει τα στοιχεία σε videowall. Θα θυμόσαστε βέβαια ακόμη, ότι μας διαβεβαιώσατε αρκετές φορές για πράγματα, που όμως ποτέ δεν τηρήσατε.
Από την άλλη μεριά, εμείς όποτε συναντηθήκαμε, με σαφήνεια θέσαμε το αίτημα μας και βάλαμε τις κόκκινες γραμμές μας. Δεν πάμε στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ και ο ΛΕΠΕΤΕ δεν είναι Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, αφού δεν υπάρχει ο σχετικός ιδρυτικός νόμος. Με τη συμμετοχή μας αυτή αποστερήσαμε το δικαίωμα από τη Διοίκηση και την Κυβέρνηση να ισχυριστούν ότι κληθήκαμε για διάλογο και δεν ανταποκριθήκαμε.
Αποδείξαμε ακόμη, ότι η τράπεζα λειτούργησε συμφεροντολογικά, καταπατώντας αρχές, αξίες και συμβατικές υποχρεώσεις.
Και μετά από τις ελάχιστες αυτές συναντήσεις, που ποτέ δεν είπατε τι σκέπτεστε, φθάσατε να αμφισβητείτε στα δικαστήρια, κ. Διευθύνοντα, τον χαρακτήρα των εγγυημένων παροχών, όταν τα τελευταία 10 χρόνια ανελλιπώς η τράπεζα καλύπτει την υποχρέωση αυτή. Τα δήθεν αναφερόμενα περί δανειακών διευκολύνσεων στον ΛΕΠΕΤΕ στερούνται σοβαρότητος και θέτουν σε κινδύνους την ΕΤΕ ως οικονομική οντότητα και στα πλαίσια της ηθικής αξιολογησιμότητας αυτής.
Δεν σκεφθήκατε όμως καθόλου, αν και θέλουμε να αντιπαρέλθουμε το θέμα αυτό, τις ενδεχόμενες ποικίλες ποινικές ευθύνες που απορρέουν από τα πεπραγμένα της απελθούσης Διοίκησης με τις παράνομες αποφάσεις που πήρε.
Για εμάς η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί ένα πόλο ελπίδας περιμένοντας καρτερικά τη δικαίωση.
Σε πρόσφατες δηλώσεις σας στον τύπο, κ. Μυλωνά, μιλήσατε για φιλόδοξους στόχους, για αλλαγή πλεύσης, για βελτίωση της ευελιξίας, της αποδοτικότητας και της καινοτομίας και θέσατε σε προτεραιότητα για επίλυση, τις υφιστάμενες προκλήσεις των κόκκινων δανείων, τη μείωση των ανοιγμάτων και τις πωλήσεις θυγατρικών εταιρειών και την άμεση επίλυση του ΛΕΠΕΤΕ.
Καλά όλα αυτά και εμείς μαζί σας κ. Μυλωνά. Την επίλυση του ΛΕΠΕΤΕ όμως που την τοποθετείτε; Είναι πρώτο στη σκέψη σας και στις προθέσεις σας; Πιστεύω ότι είναι. Γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ ότι χιλιάδες συνάδελφοί μου λιμοκτονούν, ότι έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους, ότι βγαίνουν δικαστικές αποφάσεις και όλα αυτά σας αφήνουν αδιάφορο.
Όμως υπάρχει και η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του ΛΕΠΕΤΕ από πλευράς σας, που καθόλου ευχάριστη και εποικοδομητική δεν ήταν. Απεναντίας η πλήρης ταύτιση σας με τον κ. Φραγκιαδάκη, δεν μας επιτρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι και αναιρεί την ελπίδα ότι εσείς μπορείτε να δείτε και να μας αποδώσετε το δικό μας δίκιο.
Κύριε Μυλωνά, είναι αλήθεια ότι οικονομικά γνωρίζετε και καλός μελετητής είστε. Αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να είμαστε απέναντι σας. Γιατί γνωρίζουμε ότι προσπαθείτε να αλλάξετε την αλήθεια, αδιαφορώντας για χιλιάδες ανθρώπους συνταξιούχους.
Γνωρίζετε πολύ καλά κ. Διευθύνοντα ότι τα ελλείμματα του ΛΕΠΕΤΕ, δεν δημιουργήθηκαν εξαιτίας του επικουρικού βοηθήματος. Τα δημιουργήσατε εσείς με τις ατελείωτες εθελούσιες εξόδους, που αποστέρησαν από τον ΛΕΠΕΤΕ έσοδα χιλιάδων εργαζομένων που έφυγαν. Τα δημιουργήσατε εσείς με τις παχυλές αμοιβές αμέτρητων golden boys που δεν προσφέρουν τίποτα. Τα δημιουργήσατε εσείς με την καταστρεπτική διαχείριση, που ως Διοίκηση μοναδικά είχατε, αφού ποτέ δεν επενδύσατε σωστά, αφού πήρατε τα πλεονάζοντα αποθεματικά και καλύψατε αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και διάφορες άλλες υποχρεώσεις της Τράπεζας.
Επειδή κ. Διευθύνοντα όπως τόνισα πιο πάνω γνωρίζετε οικονομικά, πέστε μας πως εξηγείτε εσείς προσωπικά το γεγονός, να είναι ελλειμματικός ένας λογαριασμός που θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να ήταν και να είναι πλεονασματικός λόγω του μεγάλου ποσοστού των καταβολών (12,5%) αλλά και του μεγάλου ποσοστού αποδόσεων (τα χορηγούμενα επιτόκια από το 1979 – 2001 ήταν σε διψήφια και τριψήφια νούμερα) και πράγματι μέχρι το 1998 δεν υπήρχε έλλειμμα, αντιθέτως ήταν πλεονασματικός (πλεόνασμα το 1996 ήταν 17,0 δις ΔΡΧ).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν πολλάκις με τα διαθέσιμα του Λογαριασμού επικούρησης η Τράπεζα κάλυπτε τα ελλείμματα του Ταμείου κύριας σύνταξης που ήταν δια νόμου υποχρέωσή της. (Τραπεζική Οικονομοτεχνική Επιθεώρηση τεύχος 365) ενώ οι συνεχείς εθελούσιες από το 1996 με σημαντικά οικονομικά κίνητρα πρόωρης αποχώρησης και χωρίς να τηρούνται οι όροι του καταστατικού, επιδείνωσαν τα οικονομικά του.
Από τον Νοέμβριο 2017 η ΣΗΜΕΡΙΝΗ διοίκηση διέκοψε πλήρως την παροχή επικούρησης, επικαλούμενη με την επιστολή Φραγκιάδακη οικονομικό άνοιγμα, όταν παράλληλα εξαγγέλλει υπερεπάρκεια κεφαλαίων (CT 1 = 17%). Με την ενέργειά της αυτή δημιούργησε, κάτι που οι προηγούμενες Διοικήσεις δεν είχαν διανοηθεί να πράξουν σεβόμενες το ρόλο της τράπεζας όχι μόνο, ως θεματοφύλακα της προστασίας του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου αλλά και της Ηθικής της συναλλακτικής ζωής :
1.    Τεράστιο πρόβλημα σε 16.500 οικογένειες που είδαν να μειώνονται οι αποδοχές τους κατά 45%.   
2.    Αύξησε σε σημαντικό ποσοστό τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθόσον έφερε σε κατάσταση αδυναμίας πολλούς δανειολήπτες πρώην υπαλλήλους της να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις των.
3.    Να διασύρεται η αξιοπιστία της ΕΤΕ στις αίθουσες των Δικαστηρίων αλλά και στα διάφορα ΜΜΕ με κίνδυνο το θέμα αν το αντιληφθεί ο Ξένος Τύπος να πάρει πανευρωπαικές διαστάσεις.
4.    Να θέλει να αγνοεί ότι ενώ ως Επιχείρηση προσφοράς υπηρεσιών στηρίζεται στο προσωπικό της επιτίθεται εναντίον του με δεδομένο ότι υπάρχουν χιλιάδες εν ενεργεία υπαλλήλων που είναι συνδικαιούχοι του Λογαριασμού.
5.    Τέλος με δεδομένο ότι ως συστημική τράπεζα που είναι μια από τους Διαχειριστές του Χρηματοπιστωτικού συστήματος της Χώρας τίθεται το ερώτημα γιατί της επιτρέπεται να παραβιάζει τις αρχές της Θεματοφυλακής, της Κοινωνικής και της Ηθικής Ευθύνης.
Κύριε Πρόεδρε της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΤΕ.
Δεν νοείται ισχυρή Εθνική Τράπεζα με σμπαραλιασμένους και κουρελιασμένους τους Συνταξιούχους αυτής, γεγονός που η Διοίκηση Φραγκιαδάκη και οι συν αυτώ πέτυχε με την απόφασή της να διακόψει την επικουρική παροχή από τον Νοέμβριο του 2017.
Δεν σεβάστηκε η Διοίκηση Φραγκιαδάκη τα συμφωνηθέντα από το 1995 του αείμνηστου από την Διοίκηση Γεώργιου Μίρκου, για την διασφάλιση του λογαριασμού επικούρησης και την καταβολή της ολάκερη στα πλαίσια της μετεργασιακής προστασίας των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η τραγική κατάσταση στο χώρο των συνταξιούχων.
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΤΕ διά εμού του Προέδρου του δεν απαιτεί απολύτως τίποτα άλλο παρά μόνο την καταβολή της παροχής όπως ήταν από τον Νοέμβριο του 2017, δεδομένου ότι ο Λογαριασμός Επικούρησης ΛΕΠΕΤΕ ήταν είναι και θα είναι λογαριασμός εγγυημένων & καθορισμένων παροχών, γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις.
Είναι ΙΕΡΗ υποχρέωση εργαζομένων & συνταξιούχων και της Διοίκησης κ. Μυλωνά και κ. Μιχαηλίδη  η διατήρηση του ΛΕΠΕΤΕ ως εγγυημένων και καθορισμένων παροχών.
Το οφείλουμε σε όλους αυτούς που τον ίδρυσαν το 1949 Διοίκηση & εργαζόμενοι.