27 Φεβ 2024

          Ο ΣΣΕΤΕ καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 28/2/2024 και ώρα 11 στην Πλ. Κλαυθμώνος η οποία διοργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες και Πρωτοβάθμια Σωματεία με συμμετοχή ΟΤΟΕ και ΣΥΕΤΕ.

Διαμαρτυρόμαστε για την επιχειρούμενη προσπάθεια συγκάλυψης του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28/2/2023 το οποίο απετέλεσε δολοφονική πράξη κατά 57 συνανθρώπων μας, ηλικιακά νέων στην πλειοψηφία. Πέραν αυτού διαμαρτυρόμαστε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η πλειονότητα των συνταξιούχων της χώρας μας λόγω της ακρίβειας, σε είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα, φάρμακα, ενοίκια κ.λπ.

Διαμαρτυρόμαστε για την Κυβερνητική υπαναχώρηση και τον εμπαιγμό των συνταξιούχων αναφορικά με τα θέματά μας κυριότερα των οποίων είναι τα ακόλουθα :

  1. Μη καταβολή των δώρων περιόδου 2015 – 2016
  2. Μη  κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων όπου η αρχικά εξαγγελθείσα πλήρης κατάργηση έγινε στην πορεία μείωση κατά 50% και τώρα πλέον διακρίνεται πλήρης υπαναχώρηση σε μια αφαίμαξη του εισοδήματός μας.
  3.  Άρνηση αναπλήρωσης των μεγάλων απωλειών στις συντάξεις μας λόγω αυξημένου πληθωρισμού καθώς αυξήσεις της τάξης του 3% ελάχιστα βοηθούν και χορηγούνται μόνο σε όσους δεν έχουν προσωπική διαφορά