2 Απρ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 2/4/2021

 Για άλλη μία φορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΣΣΕΤΕ, της 31/3/2021 για χάρη της προσωπικής προβολής και με εργαλείο την στείρα, την κακοπροαίρετη και την εκ συστήματος αρνητική αντιπολίτευση, εκ μέρους των τεσσάρων-πέντε συγκεκριμένων  συμβούλων που επιμένουν σε μία αδικαιολόγητη και παράλογη κριτική,  γίναμε ακροατές αντιφατικών επιχειρημάτων και θεατές παράλογων ενεργειών και ψηφοφοριών. Πιο συγκεκριμένα : 

1.    Κατά την ψηφοφορία για την έγκριση των οικονομικών στοιχείων «έσοδα-έξοδα» , έκπληκτοι ακούσαμε την εκπρόσωπο της ΑΕΣ κ. Μπανακάκη, την εκπρόσωπο των Ανυπότακτων Συνταξιούχων κα Ψαρρού και τον εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας κ. Μυλωνά να καταψηφίζουν τα πάγια  μηνιαία έξοδα του προηγούμενου μήνα .  Με άλλα λόγια δηλαδή, καταψήφισαν την μισθοδοσία του προσωπικού, τις εργοδοτικές εισφορές,  τις πάγιες αμοιβές του Νομικού συμβούλου ( δηλαδή την πάγια αντιμισθία του , χωρίς κανένα επιπλέον έξοδο) , τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τα ασφάλιστρα πυρός του κτιρίου, τα έξοδα για τα υλικά καθαριότητας & κυλικείου (σύνολο της συγκεκριμένης δαπάνης 150€), τα βοηθήματα θανάτου, τα γαμήλια δώρα, τα αριστεία, τη γραφική ύλη, την εξόφληση της υποχρέωσής μας προς ΤΥΠΕΤ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» , καθώς και τα έξοδα των γραφείων του Συλλόγου   της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης και των Πατρών.

Πως αλήθεια ερμηνεύεται μια τέτοια συμπεριφορά? Και τι σημαίνει αυτή; Απύθμενη ελαφρότητα? Ανευθυνότητα; Ή απίστευτη εχθρότητα ? Τι ζητούν? Το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ?  Αυτή η πεισματικά επαναλαμβανόμενη  χωρίς καμιά δικαιολογία πρακτική των συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. πρέπει να σταματήσει, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες το σύλλογο.  Άλλωστε όταν θα έλθουν εκείνοι στη Διοίκηση του συλλόγου μας (όπως επιδιώκουν) ας λειτουργήσουν  με τον τρόπο που θέλουν. Μέχρι τότε όμως , όλες οι ενέργειες θα είναι σύννομες με νόμους και καταστατικά.

2.    Οι ίδιοι πιο πάνω συνάδελφοι και ο κ. Πίγκος, ως εκπρόσωποι και υπεύθυνοι παρατάξεων, άσκησαν κριτική για τον τρόπο που το Προεδρείο (Πρόεδρος, Γ. Γραμματέας και Α΄ Αντιπρόεδρος) χειρίστηκε, το θέμα των δανείων μας, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΤΕ,  υποστηρίζοντας αναφανδόν άκριτες αναρτήσεις στα διάφορα forum .  Οι παρατάξεις της ΑΕΣ , των Ανυπότακτων Συνταξιούχων, της Πρωτοβουλίας , της ΑΛΛΕΣΤΑ και του Πίγκου «αποφάνθηκαν» (!) με  ειρωνικό και ανεύθυνο τρόπο, ότι  οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας πήγαν  απροετοίμαστοι στην τηλεδιάσκεψη, και δεν υποστήριξαν τα συμφέροντά μας .

3.     Επειδή όμως δεν ήσαν παρόντες οι  συγκεκριμένοι επικριτές μας, τους λέμε κατηγορηματικά, ότι και καλά προετοιμασμένοι ήμασταν , όπως είμαστε για κάθε θέμα που αντιμετωπίζουμε και ακόμη ότι στα επιχειρήματα μας ο Γενικός Διευθυντής αρκετές φορές αναγκάστηκε να πει  «έχετε δίκιο αλλά εμείς πρέπει να κινηθούμε εντός των νόμιμων νομικών πλαισίων». Βέβαια στο θέμα των δανείων θα επανέλθουμε, αφού θα έχουμε στα χέρια μας τη συμπεριφορά της τράπεζας για τα δάνεια που θα υποβληθούν, προς εξέταση διαφόρων αιτημάτων.  Κανένας από την πλευρά του συλλόγου μας δεν υποστήριξε ότι από τη συνάντηση επετεύχθη κάτι πολύ σημαντικό. Είπαμε όμως και το πιστεύουμε ότι η πόρτα επικοινωνίας που άνοιξε μπορεί να φέρει  λύσεις που θα αμβλύνουν το βάρος και το άγχος των χιλιάδων συναδέλφων, που κουβαλάνε  τα κόκκινα δάνεια τους με μεγάλη δυσκολία στην πλάτη τους.

4.    Όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να γίνει κατανοητό, ότι  οι «συγκεκριμένοι 4-5 δικαστές μας» θα κριθούν σε λίγο καιρό από χιλιάδες συναδέλφους μας , για την ορθότητα των καταγεγραμμένων απόψεων τους  και τα προβλήματα που δημιούργησε η στάση τους αυτή.  Τότε ίσως καταλάβουν το μέγεθος της ζημιάς που σε όλο αυτό το διάστημα προξένησαν. Τότε ίσως πεισθούν , ότι αυτός ο απερίσκεπτος πετροπόλεμος δεν θα έπρεπε να έχει γίνει.  

5.    Πρέπει ακόμη να επισημανθεί ότι στην ψηφοφορία του οικονομικού  απολογισμού φάνηκε και η άγνοια των κατηγόρων μας . Ζήταγαν την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής  για να ψηφίσουν.  Αν μία φορά είχαν δει το καταστατικό θα ήξεραν , ότι αυτή υποβάλλεται απευθείας στη κρίση των μελών του συλλόγου, πρώτα με την ανάρτηση της στα γραφεία  του συλλόγου , 10 μέρες πριν την Γενική Συνέλευση και μετά  αναγιγνώσκεται στη Γενική Συνέλευση.

6.    Πέραν τώρα των όσων ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. από πλευράς των Μπανακάκη,  Πίγκου,  Ξύδη,  Μυλωνά  και  Ψαρρού,  οι εν λόγω συνάδελφοι συνέχισαν να συκοφαντούν και να προσβάλουν  μέσω των ιστοσελίδων του  f/b και του διαδικτύου γενικότερα, ξεπερνώντας μάλιστα τα όρια του σεβασμού και της ευγένειας και φθάνοντας στα όρια της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.

Συνάδελφοι,

Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει  από  όλους τους συμβούλους του Δ.Σ. ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν , την βοήθεια τους γιατί η ενότητα και η δύναμη δίνει περισσότερες  πιθανότητες  νίκης . Επανειλημμένα ζητήσαμε να εγκαταλειφθεί το διαρκές  πετροβόλημα .

Επανειλημμένα όμως τονίσαμε ότι τα οικονομικά θέματα σε συλλόγους και σωματεία σαν τα δικά μας  ανήκουν στα σοβαρά θέματα και ομφαλιοσκοπούνται.  Το σημερινό Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ με όλες του τις δυνάμεις θα υποστηρίξει τις καλύτερες αλλά και εφικτές λύσεις για όλα τα θέματα μας , μέχρι να υπάρξει νέα Διοίκηση στην μετακορωνοιό εποχή.

          Εμείς θα επιμένουμε , εμείς θα προσπαθούμε.

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ