1 Απρ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 1/4/2021

 Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Εγκρίθηκαν, μετά από ερωτήσεις και διευκρινίσεις που ζητήθηκαν και δόθηκαν,  τα έσοδα και  έξοδα του μήνα Φεβρουαρίου 2021, με 15 παρόντα μέλη 10 Ναι, 1 Λευκό και 1 υπέρ  εκτός των εξόδων κίνησης. Δεν έδωσαν την έγκριση τους 3 μέλη οι κ.κ. Μυλωνάς Γιάννης, Ψαρρού Ζαχαρούλα και Μπανακάκη Έλενα δηλώνοντας η τελευταία ότι η κατάσταση έγραφε «προσωρινά έσοδα έξοδα». Όταν ειπώθηκε ότι πρόκειται περί λαθεμένης αναγραφής της λέξης «προσωρινά» στο έντυπο αναγραφής των οικονομικών στοιχείων  και πρόκειται περί οριστικών ποσών εσόδων – εξόδων η κ Μπανακάκη χωρίς επιχείρημα πλέον καταψήφισε εκ νέου. Πολλοί την ερώτησαν ποια κονδύλια είναι αυτά που δεν εγκρίνει αλλά δεν απαντήθηκε το ερώτημα.

Όλα τα αναφερόμενα ποσά στο σύνολό τους ήσαν €80.682 και  αφορούσαν αποδοχές προσωπικού, εισφορές εργοδότη, αμοιβές νομ. Συμβούλου, φώς, νερό, τηλέφωνο, ταχυδρομικά, ασφάλιστρα ασφαλιστηρίου συμβολαίου κτιρίου, έξοδα καθαριότητας, κυλικείου, βοηθήματα θανάτου, γαμήλια δώρα, αριστεία, γραφική ύλη και εξόφληση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι»

Το συμπέρασμα είναι ότι οι τρεις αυτοί συνάδελφοι φαίνεται ότι επιθυμούν διακαώς να κλείσει ο σύλλογος μας.

Μετά την έγκριση των εσόδων – εξόδων τέθηκε σε συζήτηση ο Οικονομικός Απολογισμός με τη δήλωση του Προέδρου ότι έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να διορθωθούν  οι παρατηρήσεις των ελέγχων που έχουν γίνει  από ΣΟΛ και την εξελεγκτική επιτροπή. Ο απολογισμός εγκρίθηκε από 10 μέλη, ένα λευκό και τέσσερα κατά.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν ο Ισολογισμός κλεισίματος του 2020 όπου εγκρίθηκε με 10 Ναι 4 κατά και 1 Λευκό  και ο Προϋπολογισμός για το 2021 με 11 ΝΑΙ 3 κατά και 1 Λευκό. 

2 . Για τα δάνεια του προσωπικού του συλλόγου μας (10 άτομα σε όλη την Ελλάδα) τα οποία δόθηκαν προ πολλών ετών και από προηγούμενα διοικητικά συμβούλια , το Δ.Σ. αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες λογιστικές και νομικές ενέργειες για την σωστή εμφάνιση τους , στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων , στην καταβολή του νόμιμου σχετικού χαρτοσήμου και σε μία πιο σύντομη εξόφληση όλων , αφού δεν πρόκειται να ξαναδοθούν νέα δάνεια.

3 . Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τα εξώδικα προς τον εφκα για τα εκκαθαριστικά σημειώματα , για την αποκατάσταση τέκνων και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, καθώς επίσης και για την πληρωμή των αναδρομικών σε χήρες και κληρονόμους (πληρώθηκε το 80% και επεξεργάζονται και τα υπόλοιπα).

4 . Έγινε ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για τις λεπτομέρειες της τηλεδιάσκεψης  που πραγματοποιήθηκε για το θέμα των δανείων  των συνταξιούχων συναδέλφων μας ,  με τους εκπροσώπους  της τράπεζας (κ.κ Μαλιγιάννης – Καζάκος – Φούρλα ) και το Προεδρείο του Συλλόγου (κ.κ. Κωνσταντέλλος – Σαρρής και Λεκκός) για την οποία βγήκε και ειδικό δελτίο τύπου  της 26/3/2021.

5. Ενημερώσαμε επίσης για την αιφνίδια πρόσκληση από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων για συνάντηση την παραμονή του Δ.Σ και ώρα 13.00. Η πρόσκληση προήλθε εξαιτίας των συνεχών πιέσεων μας και επιστολών μας που είχαν προηγηθεί. Στη συνάντηση αυτή

·        εκφράσαμε το αίτημά μας για ορθό επανυπολογισμό των συντάξεων ώστε να μην υπάρχουν συνάδελφοι δύο ταχυτήτων

·        εκφράσαμε λεπτομερώς το πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ καταθέτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα (επιστολές μας, επερωτήσεις Ευρωβουλευτών στην Ευρωβουλή, υπομνήματα προς όλους τους Ελληνες Βουλευτές, ομιλία κ. Μυλωνά στη Γ.Σ των μετόχων της Τράπεζας). Είναι ένα πρόβλημα που αφορούσε διμερή σύμβαση μεταξύ συναδέλφων & ΕΤΕ και όχι μεταξύ συναδέλφων και Κράτους. Τονίζαμε επίσης ότι έχουμε υποστεί μείωση της παροχής 50% βάσει του Ν. Πετρόπουλου και εν συνεχεία επιπλέον 32% από 1/1/2025 βάσει του Ν. Βρούτση. Καταλήγοντας τονίσαμε ότι τις αδικίες αυτές θα πρέπει ο Υπουργός να τις δει και να τις εξαλείψει.

·        Επίσης θέσαμε το θέμα της καθυστέρησης έκδοσης συντάξεων των συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν το 2015-2016 και ζητήσαμε την άμεση επίλυσή του καθώς και την επίλυση στο θέμα της καθυστέρησης έκδοσης μηνιαίων εκκαθαριστικών για τη σύνταξη και επικούρηση.

Για όλα τα παραπάνω θέματα που καταθέσαμε μας διαβεβαίωσαν ότι μόλις ο Υπουργός ενημερωθεί και είναι έτοιμος θα μας καλέσει εκ νέου για να τα συζητήσουμε.      

6. Για τα θέματα αναγνώρισης προϋπηρεσίας στον ΛΕΠΕΤΕ (διαδοχική ασφάλιση) και της μετάπτωσης των συντάξεων στο ν. Κατρούγκαλου έγινε γνωστό στο Δ.Σ. ότι αυτά παρακολουθούνται και πιέζονται οι υπηρεσίες να το τελειώσουν το συντομότερο.

7. Έγινε ενημέρωση για όλα τα θέματα του ΤΥΠΕΤ. (Θα αναρτηθεί στο site του συλλόγου μας η ανακοίνωση του ΤΥΠΕΤ.)

8. Για το ακίνητο της Θεαγένους έγινε ενημέρωση ότι σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους του συλλόγου μας και μηχανικών της Διεύθυνσης Περιουσίας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές ζημιές στο κτίριο (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι)  και στην ταράτσα, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκευαστούν. Οι μηχανικοί μετά από αυτοψία  θα μας δώσουν την πρόταση τους και το κόστος.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση από το Προεδρείο του Συλλόγου μας.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ