4 Δεκ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 3/12/2020

            Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όπως γνωρίζετε το Δ.Σ του ΣΣΕΤΕ συνεδρίασε στις 26/11 και μέσα σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν (και που έχετε ήδη ενημερωθεί με Δελτίο Τύπου του Συλλόγου μας) ήταν και το θέμα του ΤΥΠΕΤ. Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά, υπήρξε ενημέρωση από τον Πρόεδρο ο οποίος συμμετείχε την προηγούμενη μέρα σε τηλεδιάσκεψη του ταμείου ως εκπρόσωπος του ΣΣΕΤΕ καθώς επίσης και από την Πρόεδρο του ΤΥΠΕΤ την κ. Βογιατζόπουλου την οποία ο κ. Κωνσταντέλλος κάλεσε μέσω skype στο Δ.Σ του συλλόγου μας για να ενημερώσει η ίδια και να δεχθεί τις ερωτήσεις και απορίες όλων των μελών του Δ.Σ και των παρατάξεων.

Στις 2/12 υπήρξε κάλεσμα τριών επικεφαλής παρατάξεων εκτός άλλων μελών του Δ.Σ, Πίγκου από Ανανεωτική, Ξύδη από ΑΛΛΕΣΤΑ και Ψαρρού από Ανυπότακτους για νέα τηλεδιάσκεψη καλώντας βέβαια και άλλες παρατάξεις οι οποίες δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση, προσκαλώντας και την Πρόεδρο του ΤΥΠΕΤ κ. Βογιατζοπούλου να συμμετέχει. Τι καινούργιο, άραγε, θα είχε να πει η Πρόεδρος του ΤΥΠΕΤ 3 μέρες μετά την ενημέρωση του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που της έγιναν από όσα μέλη υπέβαλαν ερωτήσεις; ΤΙΠΟΤΑ. Ο σκοπός της τηλεδιάσκεψης αυτής ήταν ένας και μοναδικός. Η προώθηση της νέας παράταξης που ο κ. Ξύδης έχει προσεταιριστεί και που πιθανώς να θέλουν να ενταχθούν και οι υπόλοιποι επικεφαλής διοργανωτές αυτής της τηλεδιάσκεψης. Μιας παράταξης η οποία δεν είχε συσταθεί ούτε συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές του 2017. Επομένως αυτή η τηλεδιάσκεψη έγινε για αυτόν και μόνο το λόγο και όχι για την ενημέρωση από την ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ η οποία είχε συμμετάσχει πριν 3 μέρες στο Δ.Σ του ΣΣΕΤΕ.

Αλλά και για άλλον ένα λόγο: μοναδικός στόχος τους είναι ο πόλεμος κατά του Συλλόγου.

·         Αυτοί είναι οι πραγματικοί συνδικαλιστές που ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των συναδέλφων;

·         Με ανύπαρκτο αντικείμενο συζήτησης, επομένως, η όλη επιχείρηση εν τέλει ΝΑΥΑΓΗΣΕ

 Κύριε Ξύδη,

Είχατε βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία υπονοούσατε “διάφορα” για το ΤΥΠΕΤ και την Πρόεδρο του. Γιατί δεν τα αναφέρατε ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ μέσα στην ανακοίνωσή σας αυτά;

Λέτε ότι δεν γνωρίζετε τι ήταν αυτές οι επιστροφές που πιστωθήκανε στους συναδέλφους. Λυπάμαι πραγματικά που ο ρόλος σας στο Δ.Σ εστιάζεται μόνο στο να πολεμάτε το Προεδρείο και όχι στο να ενημερώνετε τους συναδέλφους που σας εκλέξανε για να τους ενημερώνετε για τα τρέχοντα θέματα τους.

Κύριε Πίγκο και κ. Ξύδη, εσείς μέχρι σήμερα πρωτοστατήσατε στην ΟΤΟΕ πηγαίνοντας δύο φορές με 960 υπογραφές και μας πήγατε στο ΕΤΕΑΕΠ. Οι άλλοι συνάδελφοι γυναίκες και άντρες από Αθήνα και Περιφέρεια δίναμε αγώνα απέξω μέσα στη βροχή για τον ΛΕΠΕΤΕ. Τι θα έχετε να πείτε σε αυτούς τους συναδέλφους; Και φυσικά τις υπογραφές δεν τις καταθέσατε ποτέ στο σύλλογο που εσείς κ. Πίγκο τότε ήσασταν Γεν. Γραμματέας και διατυπώνατε μέσα στα πρακτικά ότι ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας πάνε όπου θέλουν μόνοι τους και δε δίνουν το λόγο σε κανέναν. Αντίθετα τις προωθήσατε στον κ. Πετρόπουλο ο οποίος μέχρι τότε έλεγε «ότι ποτέ δε παίρνει πίσω την υπογραφή του σε αυτά που είχε τότε γνωματεύσει για τον ΛΕΠΕΤΕ». Εσείς όμως με αυτές τις υπογραφές τον πείσατε. Εσείς κ. Πίγκο στην παραταξιακή σελίδας σας «Ανανεωτική» είχατε εγκρίνει  την ανάρτηση ψηφίσματος στο οποίο καλούσατε τους συνταξιούχους να υπογράψουν με ονοματεπώνυμο και ΑΜ, καλώντας το Δ.Σ να ζητήσει λύση από την Κυβέρνηση και την Τράπεζα. Τις υπογραφές αυτές προφανώς τις προσκομίσατε στον τότε Υπουργό κ. Πετρόπουλο ώστε να πιέσετε για την ένταξή μας στο Δημόσιο Ταμείο (ΕΤΕΑΕΠ), γιατί στο Δ.Σ δεν τις φέρατε ποτε. Ετσι δεν είναι; Εσείς κ. Πίγκο δεν ήσασταν που μόνο καλά λόγια είχατε  να πείτε για το ΕΤΕΑΕΠ και προσπαθούσατε να πείσετε τους συναδέλφους πόσο καλό είναι το Δημόσιο Ταμείο;   Οι συνάδελφοι εξαιτίας σας έχουν ταλαιπωρηθεί με το ΕΤΕΑΕΠ εκτός από τα χρήματα που έχασαν, τρέχουν και στα δικαστήρια. Πως θα τους αντικρίσετε στη Γ.Σ ό,ποτε επιτρέψει η πανδημία να πραγματοποιηθεί.  Να είστε βέβαιοι ότι εκεί θα δώσετε λόγο στους συναδέλφους και θα απολογηθείτε.

Αυτό το Προεδρείο έχει βοηθήσει να λυθούν θέματα που υπήρχαν χρόνια θαμμένα. Και θα συνεχίσει να προσπαθεί για το καλύτερο των συναδέλφων. Και ό,τι δεν μπορεί να λύσει πάλι θα ενημερώνει τους συναδέλφους γιατί κανένας δεν είναι αλάνθαστος. Οποιος δε δουλεύει δεν κάνει λάθη!

Δε βγάζουμε άσκοπες ανακοινώσεις.

Μας κατηγορείτε ότι δεν σας επιτρέπουμε να έρθετε στο σύλλογο. Ουδέποτε απαγορέψαμε να έρθετε στο σύλλογο. Εσείς κ. Πίγκο και κ. Ξύδη δεν ήσασταν την στις 27/11 ημέρα του ελέγχου  από την αρμόδια υπηρεσία “ελέγχου τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού” στα γραφεία του Συλλόγου και βγήκατε στη βεράντα και κλειδαμπαρώσατε την πόρτα για να μη σας βρούν χωρίς μάσκες στο δωμάτιο της παράταξής σας; Εάν σας εύρισκαν ποιά θα ήταν η δικαιολογία σας; και ποιος θα πλήρωνε τα πρόστιμα; Γιατί δε λέτε την αλήθεια στους συναδέλφους; Γιατί την επομένη βγάλατε ανακοίνωση και στραφήκατε ενάντια στον Πρόεδρο;

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί από την πανδημία η πρόσβαση στο σύλλογο είναι δύσκολη. Όταν χρειαστεί να κατέβετε για να συμμετέχετε σε επιτροπή ή στο Δ.Σ ακόμα και σε τηλεδιάσκεψη από το κομπιούτερ σας, θα δώσουμε βεβαίωση σε όποιο μέλος του Δ.Σ χρειαστεί.

Πρέπει να ξέρετε ότι το Προεδρείο θα κάνει τα πάντα και για τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Δυστυχώς η πανδημία δεν μας έχει επιτρέψει να κάνουμε ούτε συγκεντρώσεις ούτε τίποτα. Όμως να είστε σίγουροι ότι αν χρειαστεί και υπογραφές θα μαζέψουμε και θα φτάσουμε μέχρι και τον Πρωθυπουργό  για να εναντιωθούμε στο ν. Κατρούγκαλου – Βρούτση για τον επανυπολογισμό. Είμαστε μαζί πάντα με τους συναδέλφους.

Συνάδελφοι Πίγκο και Ξύδη πραγματικά μας φέρνετε σε δύσκολη θέση με αυτά τα καμώματά σας τα παραπλανητικά για το Σύλλογο και το Προεδρείο.

Μακριά από το ΤΥΠΕΤ όλες οι παρατάξεις για συνδικαλιστικά τερτίπια και όλοι μαζί εν ενεργεία και ΤΥΠΕΤ να συζητήσουμε για να αυξήσουμε τα μέλη μας στο ΔΣ του Ταμείου. Το οφείλουμε στα μέλη μας και στις οικογένειές τους.

Το ΤΥΠΕΤ πρέπει να το προσέχουμε «σαν κόρη οφθαλμού».

Αν παρόλα αυτά έχετε κάτι εναντίον του Προεδρείου και της Προέδρου του ΤΥΠΕΤ οφείλετε να το καταθέσετε στο Δ.Σ του Συλλόγου μας.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι πιστεύουν στο Προεδρείο που καθημερινά τους ενημερώνει για όλα τα θέματα τους.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ