2 Δεκ 2020

                                                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της 2/12/20

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες ,

1.     Σας ενημερώνουμε ότι τα μικροποσά που εμφανίστηκαν  στους λογαριασμούς σας , προέρχονται από υπόλοιπα του «13ου» μισθού του ΄19.

2.     Σήμερα ή αύριο θα πιστωθούμε με το υπόλοιπο του  επιδόματος βαθμού που μας δίνεται τη 4η ή 5η κάθε μήνα από την Τράπεζα.

3.     Τα αναδρομικά των κρατήσεων των μνημονιακών νόμων 4051/12  και 40931/12 σε όσους η οριστική σύνταξη εκδόθηκε μέσα στο 2016 και είχαν λάβει αναδρομικά τότε , σήμερα πιστώθηκαν στις 14.00 οι λογαριασμοί  με  τα ποσά που τους αντιστοιχούν. Επίσης πιστώθηκαν , όπως πιο πάνω τα αναδρομικά των κρατήσεων για τους πιο πάνω νόμους σε όσους εκ λάθους ή παράλειψης του ΕΦΚΑ δεν είχαν πιστωθεί.

4.     Για τα ποσά που προέρχονται από αυξημένους συντελεστές του νόμου Βρούτση για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας ο υπολογισμός και οι πιστώσεις μετατίθενται για το νέο χρόνο 2021. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νεώτερες ανακοινώσεις.

5.     Επανερχόμενοι στο θέμα των χηρών και των κληρονόμων σχετικά με τα αναδρομικά της επικούρησης  του ΄18 οι υπολογισμοί και οι πιστώσεις προχωρούν διαδοχικά . Το ίδιο συμβαίνει και με την «αναγνώριση προϋπηρεσίας» από το ΛΕΠΕΤΕ.

6.     Οι διπλοκρατήσεις του ΤΥΠΕΤ  που αφορούν στους συναδέλφους συνταξιούχους από το ΄16 στις συντάξεις τους θα πιστωθούν μόλις δοθεί ο «κωδικός πίστωσης¨ από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Το ίδιο ισχύει για όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι υποστήκαμε τις διπλοκρατήσεις υπέρ ΤΥΠΕΤ στα αναδρομικά των μνημονιακών κρατήσεων των νόμων 4051/12 και 4093/12 .

7.     Τέλος οι συνάδελφοι που επιθυμούν να διεκδικήσουν τις διαφορές καταβολής επικούρησης μεταξύ ΛΕΠΕΤΕ και ΕΦΚΑ θα πρέπει να αποτανθούν σε νομικά γραφεία της  απόλυτης αρεσκείας τους.

Συνάδελφοι,

          Το έχουμε τονίσει στο παρελθόν και το τονίζουμε για άλλη μια φορά :

          O Σύλλογος μας είναι η μοναδική έγκυρη πηγή ενημέρωσης . Σε κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ όλοι οι σύμβουλοι ΟΛΩΝ των παρατάξεων ενημερώνονται ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ για ΟΛΑ τα θέματα που προκύπτουν καθώς  και για τις ενέργειες του Προεδρείου.

Το ίδιο συμβαίνει και για  όλους εσάς  τους συναδέλφους καθώς αμέσως μετά από κάθε συνεδρίαση Δ.Σ υπάρχει λεπτομερές Δελτίο Τύπου.

Κάθε λοιπόν προσπάθεια για «περαιτέρω» ενημέρωση μάλλον δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο πέραν του κινδύνου της «παραπληροφόρησης» που εγκυμονεί.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ