9 Νοε 2020

Μετά τη συνάντηση του Προεδρείου με τη Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ και του ΕΦΚΑ στις 5/11/2020, σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του ΤΥΠΕΤ για το θέμα της παρακράτησης ασφαλιστικών εισφορών επί των αναδρομικών.    


ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ευπόλιδος 8, 105 51Αθήνα

•Τ 210 3349500• φ 210 3349530

www. typet. gr • info@typet.groupnbg .com

Αθήνα , 06 Νοεμβρίου 2020

 

Το ΤΥΠΕΤ ζήτησε από τον ΕΦΚΑ την επιστροφή των εισφορών επί των αναδρομικών των συνταξιούχων. Με αφορμή την εσφαλμένη παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών των συνταξιούχων από τον ΕΦΚΑ επί του ποσού των αναδρομικών που έλαβαν, το ΤΥΠΕΤ έστειλε επιστολή στον ΕΦΚΑ, με κοινοποίηση στην ΗΔΙΚΑ και ζήτησε να γίνει η σχετική διόρθωση με την επιστροφή των αντίστοιχων ποσών στους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, το ΤΥΠΕΤ διευκρίνισε προς τον ΕΦΚΑ ότι για το επίμαχο χρονικό διάστημα που αφορούσε στην επιστροφή των αναδρομικών, οι συνταξιούχοι είχαν καταβάλει στο Ταμείο μας τις εισφορές τους επί του συνόλου των παροχών, όπως ορίζεται στον Κανονισμό Ασφάλισης & Παροχών του ΤΥΠΕΤ.

Ως εκ τούτου, η παρακράτηση των εισφορών δεν είναι ορθή και για τον λόγο αυτό ζήτησε τη μη πίστωση των παρακρατηθέντων ποσών στον λογαριασμό του Ταμείου και την επιστροφή τους στους συνταξιούχους με υπολογισμό επί των ποσών των αναδρομικών ενός εκάστου.

Επισημαίνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία αποκατάστασης της εσφαλμένης ενέργειας του ΕΦΚΑ, η οποία ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα, διευκρινίζοντας προς όλους ότι το Ταμείο μας δεν έχει λάβει και δεν πρόκειται να αποδεχθεί εισφορές επί των αναδρομικών των συνταξιούχων που δεν του οφείλονται.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΥΠΕΤ