16 Νοε 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 16/11/2020

      Συνάδελφοι,

1)      Σχετικά με τα αναδρομικά στις συντάξεις μας που προέκυψαν λόγω κρατήσεων εξαιτίας των μνημονιακών νόμων 4051/12 & 4093/12 :

Σε όσους από τους συναδέλφους τα αναδρομικά δεν είναι σωστά καθώς δε συμφωνούν με τις μηνιαίες κρατήσεις επί 11, μείον 6% για το ΤΥΠΕΤ, ύστερα από επικοινωνία του Προεδρείου με το τοπικό παράρτημα της Δραγατσανίου του ΕΦΚΑ αποφασίστηκε οι συνάδελφοι να μη κάνουν καμία ενέργεια γιατί το θέμα θα το έχουν λύσει μέχρι το τέλος του έτους. Σε ειδικές περιπτώσεις, που πιθανόν να μη προλάβουν λόγω πολυπλοκότητας θα μας δοθούν ειδικές οδηγίες από τον ΕΦΚΑ.

2)   Οσον αφορά τις κρατήσεις υπέρ ΤΥΠΕΤ στα παραπάνω αναδρομικά γίνονται προσπάθειες να επιστραφούν στους συναδέλφους το Δεκέμβριο του 2020 ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2021.

3) Αναφορικά με τις διπλοκρατήσεις ή και τις λανθασμένες κρατήσεις υπέρ ΤΥΠΕΤ στους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2016 η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για το θέμα, που είχε οριστεί για τις 13/11, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί όπως μας πληροφόρησαν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

4)  Η αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ΛΕΠΕΤΕ έχει προχωρήσει και γίνονται προσπάθειες για την τελική επίλυση του προβλήματος (τελικοί υπολογισμοί & πιστώσεις) μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ