29 Οκτ 2020

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΕΚΝΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΊΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ  ΠΑΡΑΘΈΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΗΝΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΏΝ  ΤΗ ΣΎΝΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΎ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ. 


  • ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ: Η ασφάλιση των τέκνων διακόπτεται με την συμπλήρωση των 18 ετών. Για όσα εκ των τέκνων έχουν ήδη συμπληρώσει μέχρι 31.12.2020 το 18ο έτος της ηλικίας τους, η ασφάλισή τους διακόπτεται την ανωτέρω ημερομηνία και εκείνα δικαιούνται την παροχή.


  • ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: Οι εισφορές υπολογίζονται επί της οριστικής σύνταξης, όποτε αυτή απονεμηθεί καθώς και επί της επικουρικής. Ο συνταξιούχος υποχρεούται εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την απονομή της οριστικής σύνταξης σ’ εκείνον  να προσκομίσει αντίγραφο της απόφασης απονομής. Επίσης υποχρεούται να ενημερώνει την Τράπεζα για οποιαδήποτε μεταβολή στο ύψος της καταβαλλόμενης κύριας και επικουρικής του σύνταξης εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την επέλευση της μεταβολής.


  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΗ & ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ: Ο  γονέας-μέλος παρέχει στην Τράπεζα πάγια εντολή χρέωσης  λογαριασμού (νέοι και παλιοί συνταξιούχοι) που τηρείται στην Τράπεζα για την κράτηση των σχετικών εισφορών. Ανάκληση της πάγιας εντολής από τον γονέα-μέλος ή τυχόν ύπαρξη ανεπαρκούς υπολοίπου στον λογαριασμό χρέωσης, η οποία έχει ως συνέπεια τη μη καταβολή των οφειλόμενων εισφορών για χρονικό διάστημα δύο (2) συνεχόμενων μηνών, συνεπάγεται τη διακοπή της ασφάλισης.


ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Η συμμετοχή στο Λογαριασμό (νέοι συνταξιούχοι) συνεχίζεται προαιρετικά από τον γονέα-μέλος μετά την έξοδό του από την Τράπεζα λόγω συνταξιοδότησής του, υπό τον όρο ότι θα υποβάλει σχετική έγγραφη δήλωση συνέχισης της συμμετοχής του στο Λογαριασμό. 


  • ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ & ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: Η αίτηση συνταξιοδότησης ( νέοι συνταξιούχοι ) προς τον αρμόδιο φορέα θα πρέπει να γίνει εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία λύσης της σχέσης του εργασίας με την Τράπεζα και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της σύνταξης θα ορίζεται ημερομηνία εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία λύσης της σχέσης εργασία με την Τράπεζα. 


  • ΚΡΑΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: Για όσους εκ των γονέων-μελών που ήταν ήδη ή κατέστησαν Συνταξιούχοι από 1.1.2018 έως 31.12.2020 και τα τέκνα τους, κατά το παραπάνω διάστημα, έχουν ενηλικιωθεί και έχουν αποκτήσει το δικαίωμα καταβολής της παροχής, οι οφειλόμενες εκ μέρους τους εισφορές θα συμψηφισθούν χωρίς προσαύξηση με την καταβλητέα παροχή.


  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: Οι ανωτέρω τροποποιήσεις ισχύουν από 1/1/2021.


Η καταβολή της παροχής θα γίνει το 1ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2021, για όσους συνταξιούχους αιτηθούν σχετικά έως 30/11/2020. Τα αιτήματα μετά την παραπάνω ημερομηνία θα εξυπηρετηθούν κατά σειρά προτεραιότητας εντός του μηνός Ιανουαρίου 2021.