18 Σεπ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 18/9/2020

 

  1. Μετά από ασφαλή πληροφόρηση που είχαμε, οι ΑΟΠΕΤΕ απέστειλαν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του e- efka κατάσταση με τα στοιχεία 265 χήρων και κληρονόμων προκειμένου ο e-efka να τα επεξεργαστεί για να δώσει εντολή για πίστωση των λογαριασμών τους με τα αναδρομικά επικούρησης του 2018.
  2. Εχουν πραγματοποιηθεί οι αλλαγές που αφορούν στις μεταβολές των ποσοστών σύνταξης για τις χήρες και τους κληρονόμους που πλέον φθάνουν στο ποσοστό του 70% της σύνταξής του/της αποβιώσαντος/σης.
  3. Εγινε επαναχορήγηση σύνταξης σε 35 χήρες.
  4. Επαναπροσδιορίστηκαν οι συντάξεις σε χήρες μετά την ενηλικίωση των τέκνων τους.
  5. Όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα έγγραφα προκειμένου οι κληρονόμοι αποβιώσαντος/σης συνάδελφου να ασκήσουν το κληρονομικό τους δικαίωμα, εάν δεν τον έχουν κάνει ακόμη, ύστερα από συνεννόηση του ΣΣΕΤΕ με τους ΑΟΠΕΤΕ μπορούν προς το παρόν, να τα καταθέτουν Εμμ. Μπενάκη 5, 4ος όροφος. Για την αίτηση πατήστε ΕΔΩ
  6. Για τους/τις χήρες και τους/τις κληρονόμους αποβιώσαντος/σης συναδέλφου σχετικά με τις μνημονιακές κρατήσεις που αφορούν τους νόμους 4051/12 & 4093/12 ισχύουν ότι ισχύει και για τους υπόλοιπους συναδέλφους μας συνταξιούχους.  
  7. Σχετικά με την καταβολή του εφάπαξ. Αυτή χορηγείται αυτόματα μετά τη συμπλήρωση εξαμήνου από την αποχώρηση του δικαιούχου και αφού προηγηθεί Δ.Σ του ΤΑΠΕΤΕ τον επόμενο μήνα, δηλαδή π.χ συνάδελφος που αποχώρησε τον Φεβρουάριο 2020 θα πάρει την πρώτη δόση του εφάπαξ (δηλ.1/3) μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του 2020.

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ