10 Σεπ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/9/2020


Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΣΕΤΕ την 9/9/2020 στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE (λόγω covid 19) συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω :
-          Εγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντέλλο ότι οι διαφορές που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας θα δοθούν τον Δεκέμβριο 2020. Θα υπάρξει σχετικό δελτίο για την κατάθεση αγωγών για τον επανυπολογισμό. Επίσης αποφασίσθηκε ο σύλλογος να επιδιώξει συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου.
-          Για τις μνημονιακές κρατήσεις των νόμων 4051 & 4093/12 ενημερωθήκαμε ότι θα αρχίσουν να δίνονται από τον Νοέμβριο. Επίσης διευκρινίστηκε, για άλλη μια φορά,  από το νομικό σύμβουλο, ότι όσοι έχουν κάνει αγωγή για τις μνημονιακές κρατήσεις προ της 10/6/2015 θα λάβουν αναδρομικά από 1/1/13 – 12/5/16.
-          Οσοι συνάδελφοι έχουν κάνει αγωγές και δεν έχουν εκδικαστεί θα εκδικαστούν.
-          Οσοι δεν έχουν κάνει αγωγές θα πάρουν αναδρομικά 11 μηνών.
-          Οσοι από τους συναδέλφους θέλουν να μεταπέσουν στον νόμο 4387/16 (Κατρούγκαλου) δηλαδή όσοι συνταξιοδοτήθηκαν προ της 12/5/16 αλλά η σύνταξη τους χορηγήθηκε μετά την 12/5/16 μπορούν, με μια απλή αίτηση προς τον ΕΦΚΑ να το ζητήσουν και να το πετύχουν χωρίς την ανάγκη προσφυγής τους σε νομικά γραφεία.
-          Για τις χήρες και γενικά τους κληρονόμους ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής των στοιχείων από τους ΑΟΠΕΤΕ προς τον ΕΦΚΑ προκειμένου να εισπράξουν τα αναδρομικά της επικούρησης (νόμος Βρούτση). Οσοι από τους κληρονόμους δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά να το κάνουν άμεσα. 
-          Σχετικά με την ημερομηνία της Γ.Σ ύστερα από σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας αναβάλλεται έως 31/12/2020.
-        Σχετικά με τον λογαριασμό αποκατάστασης τέκνων επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Διευθυντή κ. Αρμεληνιό ο οποίος μας μεταβίβασε ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου θα έχει λυθεί το θέμα.
-          Μετά από επικοινωνία με το Γενικό Διευθυντή κ. Τριανταφυλλάκη για τα δάνεια ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών – Υπουργείου Ανάπτυξης και ΕΤΕ. Οι τρεις αυτοί φορείς βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε συζήτηση για την επίλυση του προβλήματος, δηλαδή την αποδέσμευση της ΕΤΕ προκειμένου να προχωρήσει σε διαδικασίες διευκόλυνσής των μελών μας. Εγκαίρως το Προεδρείο θα έχει συνάντηση και με τον Γεν. Δ./ντη κ. Μαλλιγιάννη για το θέμα.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ