31 Ιουλ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 31/7/2020


Συνάδελφοι,

Υπάρχουν δύο θέματα σοβαρά ένα χρονίζον και ένα που δημιουργήθηκε πρόσφατα.
  1. Θέμα λογαριασμού αποκατάστασης τέκνων (προικοδότηση). Παρά το γεγονός ότι το θέμα θα είχε λυθεί από τον Φεβρουάριο που πέρασε εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε παρά τις καθημερινές οχλήσεις του Συλλόγου προς τη Διοίκηση της Τράπεζας, όπου εισπράττουμε συνεχείς αναβολές.
Στην τελευταία επίσκεψη μας, μας δόθηκε η απάντηση ότι το Σεπτέμβριο θα έχει λυθεί το θέμα, καθώς τους έχουν προκύψει νομικής υφής θέματα.
Ανταπαντήσαμε ότι καθώς το Προεδρείο του Συλλόγου δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα που δε δημιουργήσαμε εμείς (Σύλλογος & συνάδελφοι) είναι η τελευταία υποχώρηση για το Σεπτέμβριο που κάνουμε.
  1. Στα εκκαθαριστικά της επικούρησης του Ιουλίου και του Αυγούστου εμφανίστηκαν τα εξής περίεργα :
Ενώ σταμάτησε η κράτηση βάσει του ν. 3986/2011, κράτηση που είχε κριθεί «συνταγματικά  ανεκτή μειώθηκε ισόποσα, η «επικουρική σύνταξη» και ονομάστηκε(!)  «Αναπροσαρμοσμένη Επικουρική Σύνταξη (Ν. 4670/2020)» κάτι εντελώς πρωτοφανές παράνομο και αυθαίρετο.
Ο Σύλλογός μας, στέλνοντας τα απαραίτητα εκκαθαριστικά, για σύγκριση, στο νομικό μας σύμβουλο με mail την 23/7/2020 ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (εξωδικαστικές ή και δικανικές) εκ μέρους μας.
Συνάδελφοι,
Συνεχώς προκύπτουν προβλήματα που θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί καθώς μόνο σύγχυση δημιουργούν και κανένα όφελος για κανέναν.
Εμείς πάντοτε επαγρυπνούμε για τα συμφέροντα ΟΛΩΝ ΜΑΣ.    
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ