16 Ιουν 2020

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/6/2020

Συνάδελφοι,

Στις 2/7/2020 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μας τα ποσά που αντιστοιχούν :
  1. Στα αναδρομικά επικούρησης από 1/3/2018 – 31/12/2018 ήτοι 10 μηνών.
  2. Στα αναδρομικά μέχρι 31/12/2018 για όσους και όσες από εμάς έχουμε μεταφέρει ασφαλιστικές εισφορές («διαδοχική ασφάλιση») από διάφορα επικουρικά ταμεία προς τον ΛΕΠΕΤΕ.
Επίσης :
Οσες παίρνουν προσωρινές συντάξεις χηρείας θα πάρουν, αναδρομικά, από αρχής καταβολής της προσωρινής σύνταξης και αντίστοιχο ποσοστό επικούρησης.
Σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι  :  
Ο ορθός υπολογισμός της σύνταξης μας έγινε τον μήνα Ιούνιο και οι αντιλογισμοί (πιστωτικοί ή χρεωστικοί) θα υπολογιστούν στη σύνταξη Ιουλίου. Σε περίπτωση που το συνολικό ποσό της επιστροφής (χρεωστικός αντιλογισμός) υπερβαίνει το συνολικό ποσό της σύνταξης, τότε η καταβολή της επιστροφής θα κρατηθεί τμηματικά με ανώτατο ποσοστό 25%.
Για όσους συναδέλφους έχουν παλαιές οφειλές από διάφορους λόγους, η κράτηση θα αρχίσει από τον μήνα Αύγουστο με τις ίδιες προϋποθέσεις όπως πιο πάνω.  
Σχετικά με την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των συντάξεων που δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί, μας διαβεβαίωσαν ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία και εντός των ημερών θα αναρτηθούν.
Επίσης για τους συναδέλφους που έπαιρναν προσωρινή σύνταξη προ της έναρξης του νόμου Κατρούγκαλου αλλά η οριστική τους υπολογίστηκε μετά την 12/5/2016 μπορούν, κατόπιν αιτήσεως, να ενταχθούν στο νόμο, αφού επιστρέψουν, όσα ποσά ήδη έχουν πάρει και από συντάξεις αλλά και από επικουρήσεις.
Συνάδελφοι για τις κινήσεις μας σχετικά με τις μνημονιακές κρατήσεις που κρίνονται στο ΣτΕ και οι αποφάσεις αναμένονται θα σας ενημερώσουμε με άλλη ανακοίνωση λεπτομερέστερα.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ