15 Μαΐ 2020

Σας παραθέτουμε ανακοίνωση του Νομικού συμβούλου του συλλόγου κ. Στρίμπερη σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά κατά Φραγκιαδακη.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ

               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Του Αλεξάνδρου Στρίμπερη του Ιωάννου, Νομικού Συμβούλου του Συλλόγου Συνταξιούχων Ε.Τ.Ε.
…………………

Με την παρούσα Ανακοίνωση, θέλω να Σας γνωρίσω ότι μόλις σήμερα ήρθε σε γνώση μας η υπ’ αριθμ. 1064/2020 Εισαγγελική Πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών κας Ευθυμίας Σωτηροπούλου, η οποία κατατέθηκε σήμερα 15/5/2020 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, επί της μηνυτήριας αναφοράς του Συλλόγου Συνταξιούχων Ε.Τ.Ε. και λοιπών συνταξιούχων της ΕΤΕ κατά των διοικούντων της Εθνικής Τράπεζας για την υπόθεση του ΛΕΠΕΤΕ, έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά των εν λόγω διοικούντων.
Με την ανωτέρω πρόταση, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Σωτηροπούλου προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να μην γίνει κατηγορία κατά του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη του Ελευθερίου, τέως Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, για το αδίκημα της απιστίας έπειτα από την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε κατά συναυτουργία με περιουσιακή ζημία υπερβαίνουσα το ποσό των 120.000 ευρώ.
Ο δικαστικός αγώνας ως προς το ποινικό σκέλος και κατά του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη μεταφέρεται πλέον στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο θα αντικρούσουμε την Εισαγγελική Πρόταση με σχετικό υπόμνημα μας και σχετική παρουσία μας.

Αθήνα,15.5.2020
Ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΣΕΤΕ
Αλέξανδρος Στρίμπερης