21 Μαΐ 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 20/5/20


Στη  συνεδρίαση του χθεσινού προεδρείου που συγκάλεσε ο πρόεδρος κ. Κωνσταντέλλος και παραβρέθηκαν οι Σαρρής , Λεκκός, Γιαννακόπουλος , Δάρρας , Πίγκος και Ξύδης συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

Ενημέρωση από τον Πρόεδρο για την πορεία των αναδρομικών 10μήνου 2018 , για τα οποία, όπως διαβεβαίωσε εκ νέου ο Πρόεδρος μετά από τις επαφές που στο μεσοδιάστημα είχε , θα καταβληθούν όπως έχει ανακοινωθεί την 2α Ιουλίου 2020 .

Για τον λογαριασμό αποκατάστασης τέκνων (προικοδότηση), επειδή απαιτείται η μετάφραση του κανονισμού του λογαριασμού στην Αγγλική η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί , θα περάσει στο πρώτο αμέσως επόμενο Δ.Σ. της Τράπεζας , κάτι που αποτελεί απλή τυπική διαδικασία για την έγκριση .

Το επόμενο θέμα ενημέρωσης ήταν για το σοβαρότατο όπως έχει καταντήσει θέμα των δανείων μας. Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος έκανε γνωστό ότι ο Γεν Διευθυντής Δικαστικού κ. Τριανταφυλλάκης είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση της Τράπεζας με τα Υπουργεία προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένη απόφαση.

Για τις συνδρομές του συλλόγου μας , οι οποίες μετά το νόμο Πετρόπουλου δεν έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα και αφορούν στο κομμάτι της επικούρησης , έχουν γίνει επενειλλημμένες συναντήσεις και επιστολές για διευθέτηση του συγκεκριμένου θέματος , χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι τώρα θετικό αποτέλεσμα, καθώς όπως μας ενημέρωσε η Γ.Διευθύντρια πρέπει να συγκλιθεί Δ.Σ του ΕΦΚΑ για την έγκριση .

Για τις βεβαιώσεις των αποδοχών μας , απαραίτητες για την φορολογική μας δήλωση, όπως μας διαβεβαίωσε ο αρμόδιος Διευθυντής του ΑΟΠΕΤΕ κ. Κήπος ήδη έχουν αποσταλεί στον ΕΦΚΑ , του οποίου αποκλειστική υποχρέωση είναι η ανάρτηση τους .

Επίσης δόθηκε διαβεβαίωση από τον κ . Κήπο, ότι έχουν πραγματοποιηθεί ήδη οι διορθώσεις που αφορούν τις συντάξεις μας και οι οποίες θα εμφανιστούν σωστά στη μισθοδοσία του Ιουνίου, ενώ οι διάφοροι αντιλογισμοί θα  πραγματοποιηθούν  στη σύνταξη του Ιουλίου .

Μετά από τη συζήτηση που έγινε πάνω στα πιο πάνω θέματα , στο τέλος υπήρξε προβληματισμός για τη διενέργεια του Δ.Σ. και την παρουσία των  περιφερειακών συμβούλων σε αυτό. Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ.  μόλις ανοίξουν τα ξενοδοχεία .

Για κάθε μελλοντική εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε αμέσως

                                                                        ΤΟ      ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ   ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ