15 Ιαν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/1/2020


Σε συνέχεια των ενεργειών, των κινητοποιήσεων και των προσπαθειών του ΣΣΕΤΕ σχετικά με το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων μας κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης, απουσιάζοντος του Υπουργού κ. Βρούτση, η Γεν. Γραμματέας κ. Καρασιώτου και ο Διευθυντής του γραφείου του Υφυπουργού κ. Μηταράκη κ. Κωστάκος δέχθηκαν το Προεδρείο του Συλλόγου μας, τον Πρόεδρο συνάδελφο Κωνσταντέλλο, τον Γεν. Γραμματέα συνάδελφο Σαρρή, τον Α΄Αντιπρόεδρο συνάδελφο Λεκκό, το Β΄ Αντιπρόεδρο συνάδελφο Γιαννακόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ συνάδελφο Πίγκο, και  συνάδελφο Ξύδη και μας ενημέρωσαν για τα εξής :
Ο νόμος για το ασφαλιστικό που θα κατατεθεί κανονικά και όχι υπό μορφή επείγοντος θα μεταβάλει το άρθρο 33 του Νόμου Κατρούγκαλου ΜΟΝΟΝ κατά τους συντελεστές αναπλήρωσης, όπως επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ του 10/19 και θα περιέχει κάποια οργανωτικά και διοικητικά μέτρα (συγχώνευση ΕΦΚΑ – ΕΤΕΑΕΠ, διοικητικές ρυθμίσεις επ΄αυτού κλπ).
Επομένως δε διαμορφώνει νέα κατάσταση, αρνητική ή θετική για εμάς.
Οσον αφορά την πρόταση Μηταράκη περί μειώσεως 8% μεσοσταθμικά σε σχέση με όσα λαμβάνουμε, ήδη ως επικούρηση, ούτε αυτό θα συμπεριληφθεί στο νέο νόμο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης όλοι μας ανεξαιρέτως υποστηρίξαμε τις θέσεις μας σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων μας και ομόφωνα αποφασίσαμε για την ενημέρωση των παρευρισκομένων συναδέλφων στη συγκέντρωση.
Συνάδελφοι,
Οσον αφορά στο ΛΕΠΕΤΕ, οι δικαστικοί μας αγώνες συνεχίζονται και η δικάσιμος της 28/1/2020 που αφορά την καταπληκτική απόφαση 759 σε βαθμό εφετείου είναι καίρια.
Ευελπιστούμε στην ευτυχή κατάληξη της. 
 
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ