15 Νοε 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΤΑΤΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ


Προς τον:
Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής
του Λογαριασμού Επικούρησης
Προσωπικού ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ)

·         κ. Δ. Καποτόπουλο

Κοινοποίηση προς:

Το Διευθυντή Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού ΕΤΕ

·         κ. Νικόλαο Κήπο

Τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής
του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού ΕΤΕ (ΛΕΠΕΤΕ)
κ.κ.

·         Γεώργιο Μότσιο
·         Βασιλική Βογιατζοπούλου
·         Χρήστο Ασπιώτη
·         Γεώργιο Αρμελινιό
·         Τρύφωνα Μαντζανίδη,
·         Βασίλειο Κωνσταντέλλο

Το Νομικό Σύμβουλο του Λογαριασμού Επικούρησης

·         κ. Γ. Τσάκωνα.

Αίτημα έκτακτης σύγκλισης της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ
Κύριοι,
Με εξώδικη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΕ (και Προέδρου του Ειδικού Λογαριασμού Επικουρήσεως του Προσωπικού της ΕΤΕ - ΛΕΠΕΤΕ), κ. Π. Μυλωνά, η οποία μου επιδόθηκε με Δικαστικό Επιμελητή στις 05 Ιουλίου 2019, ενημερώθηκα, ότι «από 01.06.2019  και εφεξής, οι αναλογούσες εισφορές επικουρικής ασφάλισης εργοδότη και εργαζόμενου για τους ασφαλισμένους μέχρι σήμερα στον ΛΕΠΕΤΕ, θα καταβάλλονται πλέον στο ΕΤΕΑΕΠ, διακοπτόμενης εφεξής της καταβολής στον ΛΕΠΕΤΕ οποιουδήποτε ποσού που αφορά στην επικουρική ασφάλιση των παραπάνω προσώπων, …».
Είναι λοιπόν προφανές, ότι η παραπάνω μονομερής ενέργεια της Τράπεζας έχει άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία του Λογαριασμού Επικούρησης.
Επειδή, ως μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής, έχουμε επιδείξει μεγάλη αδράνεια για το θέμα, αυτή είναι πιθανόν να εκληφθεί ως σιωπηρή αποδοχή των ενεργειών της Τράπεζας, με συνέπεια να προκύψουν στο μέλλον και προσωπικές ποινικές ευθύνες για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, ως μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής, παρακαλώ για τον ορισμό ημερομηνίας άμεσης συνεδρίασής της, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, μετά από την απόφαση της Τράπεζας, να ενημερωθούμε για τις τυχόν ατομικές νομικές ευθύνες και να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το ζήτημα. 
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2019

Με εκτίμηση,
Το Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ

Νίκος Παπαϊωάννου
Πρόεδρος του ΣΥΤΑΤΕ