7 Νοε 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 6/11/2019


Σήμερα 6/11 συναντήθηκε το διευρυμένο Προεδρείο με τους νομικούς του Συλλόγου. Εκ μέρους των δικηγόρων παρίσταντο οι κκ Στρίμπερης Α, Ρίκος Μ και η κυρία Χύτα Ευαγγελία.
Tα θέματα που συζητήθηκαν ήσαν  :
Α) Θέμα ενστάσεων : Ο κ. Ρίκκος θα συντάξει και θα μας αποστείλει σχετικό κείμενο για την ηλεκτρονική πλατφόρμα της  ένστασης σχετικά με το εκκαθαριστικό της επανυπολογισμένης σύνταξης.  (προθεσμία υποβολής μέχρι 31/12/2019).
Επίσης θα μας αποστείλει έγγραφο με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τις ενδεχόμενες μελλοντικές ομαδικές αγωγές μας για τον επανυπολογισμό των συντάξεων μας.
Β) Θέμα ΟΣΤΟΕ : Το θέμα της ΟΣΤΟΕ το αναλαμβάνει ο κ. Στρίμπερης μαζί με την κ. Χύτα στην οποία θα αποστείλουμε αντίγραφο του σχετικού φακέλου προκειμένου να χαράξει την υπερασπιστική μας γραμμή μαζί με τον κ. Στρίμπερη . Το σχετικό δικόγραφο  θα μας αποσταλεί. 
Γ) Αναδρομικά : Για τα αναδρομικά πρέπει να κάνουμε αγωγές στο ειρηνοδικείο διατυπώνοντας τις επιφυλάξεις μας και διευκρινίζοντας με σαφήνεια ότι η πράξη αυτή έγινε αποδεκτή εκ μέρους μας εξαιτίας των σοβαρότατων  βιοποριστικών αναγκών 17.000 συνταξιούχων μελών μας.                                                                                                                                                                                                      
Δ) Αρειος Πάγος : Σχετικά με την αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση που χειρίζεται ο κ. Κυριακόπουλος, δηλώθηκε  από τους νομικούς ότι δεν μπορούμε εμείς να παρέμβουμε .
Ε) Θετικές Αποφάσεις: Σχετικά με τις αποφάσεις 759 (εκδικάζεται στις 28/1/2020), 2072 και 2067 θα ακολουθήσουμε όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης αφού είναι οι πλέον «δυνατές» που διαθέτουμε.  Ο λόγος που δεν κινούμαστε για έκδοση εκτελεστού απογράφου είναι γιατί με τον ισχύοντα κώδικα πολιτικής δικονομίας η Τράπεζα σίγουρα θα κερδίσει αναστολή, ενώ με τον αναμενόμενο νέο νέο κώδικα, κατά δικαστικές πληροφορίες, δεν κερδίζεται η αναστολή, εκ μέρους της τράπεζας, για ολόκληρο το ποσό, που έχει  επιδικαστεί, αλλά μέρος  αυτού.
Στ) Ασφαλιστικά μέτρα 233€ : Για το «κόψιμο» των 233€  που προέρχονται από ασφαλιστικά μέτρα σε συναδέλφους οι οποίοι έχουν κερδίσει και τις αγωγές τους θα σταλεί εξώδικο και στη συνέχεια θα προβούμε σε δικαστικές ενέργειες αφού η Τράπεζα βρίσκεται, καθ΄ ολοκληρίαν εν αδίκω.
Ζ) Ποινικά : Μετά την αλλαγή του κώδικα ποινικής δικονομίας για τη συνέχιση της ποινικής δίωξης κατά της Διοίκησης της ΕΤΕ και του κ. Φραγκιαδάκη θα πρέπει να γίνει δήλωση συνέχισης από πρόσωπα που θίγονται, δηλαδή κάποιοι από εμάς,  αφού εμείς έχουμε έννομο συμφέρον και όχι ο Σύλλογος σαν απρόσωπη υπόσταση.