29 Οκτ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 29/10/2019


Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου συζητήθηκε το θέμα της μη καταβολής του εφάπαξ σε ορισμένους συναδέλφους για τους οποίους, παρά την προσφυγή τους στο Πρωτοδικείο δε τους δίνεται το ποσό του εφάπαξ τους με δικαιολογία, από την Τράπεζα, ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη επισήμως, η δικαστική απόφαση που τους αφορά.
Στην επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος συνάδελφος Κωνσταντέλλος με το διευθυντή του ΑΟΠΕΤΕ συνάδελφο Κήπο, ο διευθυντής, ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι : ύστερα από γνωμοδότηση του νομικού Συμβούλου του ΤΑΠΕΤΕ κ. Τσάκωνα το ταμείο δεν πρόκειται να πληρώσει κανένα συνάδελφο προτού βγει η απόφαση του δικαστηρίου έστω και αν ο συνάδελφος παραιτηθεί από την αξίωση καταβολής τόκων ενώπιον των εντεταλμένων παραγόντων του Ταμείου ή/και ακόμη με συμβολαιογραφική πράξη, ενέργειες που δεν αναγνωρίζει.
Επίσης παραδόθηκε σχέδιο εγγράφου σε όλες τις παρατάξεις προκειμένου μέχρι την Πέμπτη 31/10/2019 να απαντήσουν, οπότε και θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο.
Ακόμη αποφασίστηκε να σταλεί για άλλη μια φορά, επιστολή στον Υπουργό κ. Βρούτση προκειμένου να μας δεχθεί, και ενόψει του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα καταθέσει να συζητήσουμε το θέμα του επανυπολογισμού.