10 Οκτ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 10/10/19


Σήμερα 10/10/19, έγινε συνάντηση του διευρυμένου Προεδρείου με το νομικό σύμβουλο του ΣΣΕΤΕ κ. Αλ. Στρίμπερη.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, ο Πρόεδρος συν. Κωνσταντέλλος και οι Λ. Γιαννακόπουλος, Β. Λεκκός, Γ. Δημητρόπουλος, Ι. Δάρρας, , Α. Σαρρής , Β. Τσάγα  στην  οποία   συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :

Α)        Σε σχέση με τη μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Φραγκιαδάκη και λοιπών, αυτή βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης μαρτύρων. Με βάση τον ισχύοντα νόμο, κατά το νομικό σύμβουλο, δε χρειάζεται καμία ενέργεια εκ μέρους μας. Μόνον σε περίπτωση αλλαγής του νόμου θα απαιτηθεί  να προβούμε σε  πρόσθετες νομικές διαδικασίες .

Β)        Σε σχέση με τις καθυστερήσεις έκδοσης σχετικών αποφάσεων των Πρωτοδικείων σε ήδη κατατεθειμένες αγωγές, ο σύλλογος δια του Νομικού του Συμβούλου κατέθεσε αίτημα επίσπευσης.

Γ)        Σε σχέση με τα μη καταβληθέντα αναδρομικά του 2018, θα γίνουν προσφυγές στο Ειρηνοδικείο από μερίδα συναδέλφων με χαμηλά εισοδήματα, μετά παρέλευση 10 ημερών λόγω της επικείμενης συνάντησης με τους αρμόδιους παράγοντες.

Δ)        Η πρωτόδικη απόφαση 759/27.3.19 του νομικού συμβούλου του ΣΣΕΤΕ κ. Στρίμπερη, πρόκειται να συζητηθεί στο Εφετείο, ύστερα από προσφυγή της ΕΤΕ, στις 20/1/2020.

Συνάδελφοι,
Σχετικά με τα δάνειά μας, εξαιτίας της αφόρητης πίεσης που ασκεί σε όλους εμάς η ΕΤΕ, ο Σύλλογος εντείνει τις ενέργειές του προς τους αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες της τράπεζας με παραστάσεις και επιστολές , προκειμένου να σταματήσει  η απαράδεκτη  πίεση  της τράπεζας προς τους συνταξιούχους συναδέλφους μας.