27 Σεπ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/9/2019


Στις 25/9/2019 έγινε Δ.Σ στο οποίο συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα : 
Συμπληρώθηκαν οι θέσεις του Προεδρείου που ήταν κενές ύστερα από τον θάνατο του Β. Μαύρου και την παραίτηση του Αν. Γεν. Γραμματέα Γ. Δημητρόπουλου. Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας για την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Β. Λεκκός και για την θέση του Αν. Γεν. Γραμματέα ο κ. Λ. Γιαννακόπουλος. 
Στη συνέχεια, οι δικηγόροι,  καθηγητής κ. Κρεμαλής και ο κ. Στρίμπερης, έκαναν ενημέρωση σχετικά με το νόμο 4618/2019 (Πετρονόμος). Οι δικηγόροι δεσμεύθηκαν να μας στείλουν γραπτές γνωμοδοτήσεις σχετικά με το θέμα, ώστε να αποφασίσουμε στο αμέσως προσεχές Δ.Σ για τις περαιτέρω ενέργειές μας. 
Αποστείλαμε, ήδη εξώδικη δήλωση – καταγγελία πρόσκληση – στον CEO της ΕΤΕ κ. Μυλωνά αλλά και προς την ΤτΕ και στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την «παράνομη συμπεριφορά της ΕΤΕ» για την άρνησή της να καταβάλλει την πρώτη δόση των αναδρομικών του 2018. 
Εγινε από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντέλλο ενημέρωση σε σχέση με το ΤΥΠΕΤ και αποφασίστηκε να συναντηθούμε με την Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του ταμείου αλλά και τα Προεδρεία των εργαζομένων. 
Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων εκτός από το υπόμνημα που ήδη έχουμε υποβάλει προς το Υπουργείο αποστείλαμε δύο νέες επιστολές ζητώντας συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικά το θέμα.  

Στο θέμα της οικονομικής ενημέρωσης ο κ. Σαρρής ανέφερε τα παρακάτω:
1.Βάσει των οικονομικών καταστάσεων του Ιουλίου που δόθηκαν από την υπηρεσία λογιστηρίου, η οικονομική θέση του συλλόγου δεν είναι καθόλου καλή, αφού  η ζημία φθάνει το ποσό των 130.500€ και με τη σχετική αναγωγή διαπιστώνεται ότι στο τέλος του έτους ο ισολογισμός θα είναι και πάλι ελλειμματικός, παρά την προσπάθεια οικονομίας.
2. Οι εισφορές μετά την ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ δεν έχουν πιστωθεί και δεν μπορεί κανένας να προβλέψει πότε θα γίνει αυτό, δεδομένων των σχετικών διαδικασιών έκδοσης αποφάσεων. Επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι εισφορές έχουν μειωθεί στο ήμισυ.
Στο θέμα της προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης της 16/10  και μετά τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε η επιτροπή από τους περιφερειακούς συμβούλους (Τοπαλίδη – Μπανακάκη –Καραγιαννίδου - Ροντογιάννη και Καρύδη), δεν υιοθετήθηκε η άποψη - πρόταση του Ξύδη  για την ανά ζεύγη διανυκτέρευση των συναδέλφων της περιφέρειας στα ξενοδοχεία, ούτε βέβαια και η άρνηση των αποζημιώσεων στους κατοικούντες σε απόσταση μικρότερη των  400 χιλιομέτρων από την Αθήνα.   Αποφασίσθηκε η διεξαγωγή της συνέλευσης με τους ίδιους ακριβώς όρους που γίνονται οι συνελεύσεις μέχρι σήμερα. Το κυρίαρχο όμως θέμα που προβλημάτισε το Δ.Σ., πέραν των άλλων αιτιάσεων (πόρισμα Εξελ. Επιτροπής που δεν ήταν έτοιμο, περίοδος επαφών με αρμόδιους για το επικουρικό μας κ.λ.π.) ήταν η οικονομική αδυναμία του συλλόγου να ξοδέψει ένα ποσό 350-400 χιλ€. τη στιγμή αυτή, που το υφιστάμενο διαθέσιμο αποθεματικό ήταν μόλις 480.000€,  με υποχρεώσεις ανελαστικές (ΕΝΦΙΑ - Φ.Μ.Υ- Μισθοδοσία, κ.α) και με εμφανιζόμενη ζημία την 31/7/19 130 χιλ€. Το Δ.Σ. προκειμένου να εξοικονομήσει ένα ποσό ύψους 220-240χιλ€,  αποφάσισε να μεταφέρει χρονικά τη Γ.Σ. στις αρχές του επόμενου έτους και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο και εκλογές τον Μάρτιο, έτσι ώστε να μην υπάρχει η βάσει του καταστατικού υποχρέωση διεξαγωγής νέας Γεν. Συνέλευσης μέσα στο 2020, το κόστος της οποίας θα παραμείνει υπέρ της βελτίωσης του αρνητικού τελικού αποτελέσματος στο κλείσιμο του ισολογισμού (31/12/19), το οποίο προβλέπεται να φθάνει στο ποσό των 230 χιλ€.
Συνάδελφοι για οτιδήποτε νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.