12 Σεπ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12/9/2019


ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ

Σήμερα έγινε διυπουργική συνάντηση παρουσία των Υφυπουργών Εργασίας κ. Μηταράκη, Οικονομικών κ. Ζαββού, Διευθύνοντας Συμβούλου ΕΤΕ κ. Μυλωνά, Διοικητή του ΕΤΕΑΕΠ, συμβούλων όλων των μερών, νομικού συμβούλου κ. Στρίμπερη  και Προεδρείου ΣΣΕΤΕ.
Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του Συλλόγου (κ.κ Κωνσταντέλλος, Πίγκος, Σαρρής, Ξύδης,  Μπανακάκη) δια του Προέδρου κ. Κωνσταντέλλου έθεσε προς συζήτηση και ανέπτυξε τα επιχειρήματα μας για την αποκατάσταση πληρωμής μας από τον ΛΕΠΕΤΕ.
Ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την ευχή ανεύρεσης εξωδικαστικής συμβιβαστικής λύσης μέσω διαλόγου η οποία θα περιλαμβάνει «ένα νέο ΛΕΠΕΤΕ και ΕΤΕΑΕΠ».
Για τις λεπτομέρειες καθόρισε νέα συνάντηση την προσεχή Τρίτη 17/9/2019 στην οποία θα παρουσιασθούν συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία από πλευράς Υπουργείου και Τράπεζας.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία μας δια του Προέδρου κ. Κωνσταντέλλου έθεσε το θέμα της καταβολής αναδρομικών έτους 2018 επί του οποίου ο κ. Μυλωνάς δήλωσε ότι είναι αρνητικός, γεγονός που οδήγησε τους εκπροσώπους μας να καταγγείλουν ως παράνομη την απόφαση του αυτή, αλλά με την μεσολάβηση του κ. Μηταράκη ζητήθηκε αναμονή μιας εβδομάδας αναγνωρίζοντας την παραβίαση του νόμου.
Κλείνοντας θέσαμε το πρόβλημα των δανείων μας δίνοντας σχετική επιστολή στο Γεν. Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών της ΕΤΕ κ. Τριανταφυλλάκη ο οποίος δήλωσε ότι θα μας καλέσει, καθώς και το θέμα του επανυπολογισμού των συντάξεων για το οποίο ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μηταράκη δήλωσε ότι θα μας καλέσει σύντομα.
Συνάδελφοι θα σας κρατούμε ενήμερους για τις εξελίξεις.