17 Ιουλ 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ ΣΤΟ Δ/ΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ


                                                                                                                                     17 Ιουλίου 2019

Προς τον                            

Διευθυντή Προσωπικού

ΕΤΕ                         

κ. Γιώργο Αρμεληνιό                                            

Ενταύθα                                                                                                                                                 

 Κύριε Διευθυντά,

         Μετά την υπογραφή της Επιχειρησιακής Σύμβασης μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και ΣΥΕΤΕ και την αναμενόμενη υπογραφή του σχετικού πρακτικού συμφωνίας με το Σύλλογο σας παρακαλούμε στην εγκύκλιο που θα κυκλοφορήσει σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στη σύμβαση αυτή για τα πάσης φύσεως δάνεια, να συμπεριλάβετε και τους συνταξιούχους της ΕΤΕ όπως παγίως γίνεται μέχρι σήμερα.
Αναλυτικότερα και μετά τη συνάντηση του ΣΣΕΤΕ (κ.κ Κωνσταντέλλος ως Πρόεδρο, Πίγκος, Μαύρος ως επικεφαλής παρατάξεων) που είχαμε μαζί σας αιτούμεθα την επέκταση της επιχειρησιακής σύμβασης του ΣΥΕΤΕ και στους συνταξιούχους σε ότι αφορά τα πάσης φύσεως δάνεια (στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ).
Κρίνουμε ως θετική και συμφέρουσα μεταβολή του επιτοκίου από 2,12% σε 1,85% σε ενήμερα και μη ενήμερα δάνεια, γεγονός το οποίο αντισταθμίζει την κατάργηση του bonus επιστροφής 12% επί των τόκων ενήμερων αλλά ταυτόχρονα αντιμετωπίζει το πρόβλημα όσων έχαναν αυτό το bonus λόγω μικροκαθυστερήσεων στην πληρωμή των δόσεων των δανείων.
Επιπρόσθετα και ύστερα από υπόδειξη σας θα θέλαμε να θέσουμε για έγκριση και τα παρακάτω ζητήματα :
1)      Την αντιμετώπιση προβλημάτων στην χορήγηση των προσωπικών δανείων. Επ΄ αυτού ο Σύλλογος μας θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο της Διεύθυνσης ενήμερων δανείων  κ. Χατζόπουλο.
2)      Την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων ρύθμισης ληξιπρόθεσμων δανείων. Επ΄ αυτού ο Σύλλογος μας θα έχει  συνάντηση με τον αρμόδιο Γενική Διευθυντή κ. Μαλλιγιάννη.
3)      Τη διακοπή καταβολής παροχής λογαριασμού αποκατάστασης τέκνων. Επ΄αυτού ο Σύλλογός μας ενημερώθηκε ότι η Διεύθυνση Προσωπικού της ΕΤΕ βρίσκεται σε επαφή με τον ΕΦΚΑ και σύντομα θα υπάρξει λύση στο πρόβλημα.   
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας διάθεση.  
Για το Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΤΕ
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Β. Κωνσταντέλλος