10 Μαΐ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                       
Την Κυριακή 5/5/2019 σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ντοκουμέντο» (σελ.30) διαβάσαμε ότι έχουν συγκεντρωθεί 2.500 υπογραφές συναδέλφων μας για ένταξή μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ.
Τη συλλογή των υπογραφών έχει «αναλάβει» μια «Πρωτοβουλία συναδέλφων» κυκλοφορώντας ένα κείμενο προτρέποντας τους συναδέλφους να συμφωνήσουν και να υπογράψουν υπακούοντας, προφανώς σε δημόσιο αίτημα του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Πετρόπουλου.
Διευκρινίζουμε ότι οι συνάδελφοι που συγκεντρώνουν τις υπογραφές, κινούνται αυτόβουλα, με άγνωστες βλέψεις και προθέσεις.
Ο Σύλλογός μας αμφισβητεί την εγκυρότητα και τον αριθμό των υπογραφών αυτών και καταδικάζει την συγκεκριμένη «Πρωτοβουλία συναδέλφων».

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΛΕΠΕΤΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ
ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ

Παρακαλούμε το δημοσιογράφο της εφημερίδας που έκανε το ρεπορτάζ να μας προσκομίσει την κατάσταση με τα ονόματα και τις 2.500 υπογραφές για την αλήθεια του δημοσιεύματος.
Ο Σύλλογος προσπαθώντας να διαφυλάξει τα συμφέροντα των χιλιάδων συναδέλφων που εκπροσωπεί, θα εκτιμήσει το όλο θέμα και αν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Ο Σύλλογος με κανένα τρόπο δεν απεμπολεί νόμιμα περιουσιακά δικαιώματα των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.
Ο ΛΕΠΕΤΕ αποτελεί θεσμό επικούρησης και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις.
Οποιαδήποτε «μεσοβέζικη» λύση εξυπηρετεί συμφέροντα εκτός του κύκλου των συνταξιούχων.
Τα υποβολιμαία δημοσιεύματα καταδικάζονται απερίφραστα και δεν έχουν καμία σχέση με την νομιμότητα και το συμφέρον των συνταξιούχων της ΕΤΕ.


Κοινοποίηση:1) Σε όλα τα πολιτικά κόμματα
                     2) Υφυπουργό κ. Πετρόπουλο