25 Φεβ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25/2/2019


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ



ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…….
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά  από πρόσκληση του Υπουργού Επικρατείας κ.Αλ. Φλαμπουράρη, υπεύθυνου για τις τράπεζες, με θέμα την αντιμετώπιση της αυθαίρετης και παράνομης διακοπής της παροχής του ΛΕΠΠΕΤΕ από την Διοίκηση της ΕΤΕ.
Στη σύσκεψη που διήρκησε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν:
Από την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Αλ. Φαμπουράρης, η Υπουργός Εργασίας κα Ε.Αχτσιόγλου και ο Υφ/γος κ.Αν.Πετρόπουλος
Από την ΕΤΕο CEO της ΕΤΕ Π. Μυλωνάς
Από τον  ΣΣΕΤΕ, ο Πρόεδρος Γ. Πορτούλας, ο Β’ Αντ/ρος Β.Κωνσταντέλλος, ο Ταμίας Γ. Ξύδης, ο Αν/της Γ.Γ. Β. Μαύρος, και τα μέλη του Δ. Σ. Μιχ. Πίγκος και Γ. Δημητρόπουλος
Από την ΟΤΟΕ, ο Πρόεδρος Στ.Κούκος και ο Γ.Γ. Αχ.Μυλωνόπουλος,η Β. Βογιατζοπούλου, μέλος της Ε.Γ και Πρόεδρος του ΤΥΠΕΤ και ο σδΔ. Φωτόπουλος σύμβουλος.
Από τον ΣΥΕΤΕ  ο Πρόεδρος Γ. Μότσιος και ο Γ.Γ. Θ. Παπαγιάννης
Από τον ΣΕΠΕΤΕ Ο Γ.Γ. Ν. Λαβίδας
Στη συνάντηση  ειπώθηκαν  τα εξής:
·        Όσα προ ημερών ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Κ.Α. κ.  Πετρόπουλος για τη δεδομένη απόφασή του για νομοθέτηση και για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ των συνταξιούχων της ΕΤΕ, θεωρούνται ως «μηδέποτε λεχθέντα ».
·        Για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση χρειάζεται οπωσδήποτε η συναίνεση των Συνταξιούχων.
·        Η τράπεζα -δια του κ. Π.Μυλωνά – ανέφερε ότι θα εισφέρει  «το κάτι τις», ένα ποσό που  προσδιόρισε μετά από την πίεσή του Προέδρου μας στο ύψος των 30 εκ € ...
·        Ακόμα όμως και αυτή  η «πρόταση» της Τράπεζας,  αν και ζητήθηκε από την αντιπροσωπεία του συλλογικού μας οργάνου, δεν μας δόθηκε  γραπτώς για μία ακόμη φορά.
·        Αντιθέτως η Κυβέρνηση δια  της  κ. Αχτσιόγλου, δήλωσε ενώπιον του κ. Μυλωνά, ότι τον πιέζει για μεγαλύτερες καταβολές.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, φυσικά, πρόβαλλε για άλλη μια φορά  την απόφαση του Δ.Σ.  για «ΛΕΠΕΤΕ Εγγυημένων  και Καθορισμένων Παροχών» και ζήτησε από το κυβερνητικό κλιμάκιο, να επιβάλλει επιτέλους  στην ΕΤΕ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, απέναντι στους 16.500 συναδέλφους μας που βρίσκονται σε απόγνωση.
Συνάδελφοι,
Έπρεπε να περάσουν 15 μήνες από την διακοπή της παροχής του ΛΕΠΕΤΕ για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, ότι με την αναξιοπιστία και αναλγησία της  Διοίκησης της ΕΤΕ και μάλιστα μπροστά στο κυβερνητικό κλιμάκιο, βρισκόμαστε στο σημείο εκκίνησης, ήτοι στο απόλυτο μηδέν.
Τις επόμενες μέρες θα συνέλθει το ΔΣ του Συλλόγου μας προκειμένου να πάρει αποφάσεις για τις παραπέρα ενέργειές μας ….

Ο  Σύλλογός μας, εκφραστής του θεσμικού του ρόλου με συνέχεια, συνέπεια και σοβαρότητα αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της ΕΤΕ μέχρι την  τελική μας δικαίωση.
Στην προσπάθεια μας αυτή, θέλουμε τη συμμετοχή σας .
Κλείστε τα αυτιά σας στις Κασσάνδρες της ψευδολογίας και της παραπλάνησης και αφοσιωθείτε στον έντιμο και σοβαρό λόγο του συλλόγου μας. Είναι ο μόνος που με περίσσεια ευθύνη μπορεί να οδηγήσει στη νίκη.
ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε!