10 Δεκ 2018


ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Νομικού Συμβούλου του Σ.Σ.ΕΤΕ, Αλεξάνδρου Στρίμπερη, στα αναφερόμενα από τον Δικηγόρο κο Γεώργιο Χανιώτη την 08-12-2018 για την υπόθεση ΕΦΑΠΑΞ που αφορά στους 572 συνταξιούχους της ΕΤΕ και για την στάση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΤΕ:
          Λυπούμαι πραγματικά για την ανακοίνωση, την οποία ανήρτησε στις 8-12-2018, ο συνάδελφος Γεώργιος Χανιώτης στο Ελεύθερο Forum, αναφέροντας αβασίμως και μη σεβόμενος τη δεοντολογία, γεγονότα, τα οποία δεν ευσταθούν, καθώς και γεγονότα, τα οποία έχουν να κάνουν διαχρονικά με τη στάση του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΤΕ στην υπόθεση του περικοπτόμενου Εφάπαξ για 572 συνταξιούχους της ΕΤΕ από την 3η-1-2012 έως την 16η-12-2013.
          Κύριε Χανιώτη, καλά θα κάνετε να αναγνώσετε την απόφαση 2429/2018 του ΣτΕ, στην οποία ήταν και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΤΕ, ως έχων έννομο συμφέρον, αιτών, για την ακύρωση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η οποία επικύρωσε την αναδρομική περικοπή του ΕΦΑΠΑΞ και από την οποία ανωτέρω απόφαση του Δικαστηρίου, προκύπτει όχι η απόρριψη της σχετικής αίτησης ακύρωσης του Συλλόγου και τεσσάρων αιτούντων συνταξιούχων, αλλά η κατάργηση της δίκης, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.1 του Π.Δ. 18/1989’, δεδομένης της ακύρωσης της σχετικής ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) με την υπ’ αριθμ. 1530/2018 απόφαση του ΣτΕ, με αιτούντα έναν συνταξιούχο τον οποίο εσείς εκπροσωπούσατε.
Λίγος σεβασμός κ. Χανιώτη δε βλάπτει προς τα πρόσωπα των συναδέλφων που παραστάθηκαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εκτός εμού, στον καθηγητή κ. Ξενοφώντα Κοντιάδη και στον κ. Δημήτριο Μπούρλο, οι οποίοι αγορεύσαμε για το συγκεκριμένο ζήτημα της περικοπής του ΕΦΑΠΑΞ, κατά την συζήτηση της την 4η-12-2017  ενώπιον του Α΄Τμήματος του ΣτΕ.
          Σε καμία περίπτωση κ. Χανιώτη οι ενέργειες του Σ.Σ.ΕΤΕ, ως θεσμικού φορέα στο χώρο των συνταξιούχων της ΕΤΕ, δεν πρόκειται να βλάψουν κανέναν εντολέα σας.
Σεβαστείτε τον διαχρονικό αγώνα του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΕΤΕ για την παράνομη περικοπή του ΕΦΑΠΑΞ σε 572 Συνταξιούχους της ΕΤΕ και μην μονοπωλείτε το συγκεκριμένο αγώνα.
Αφήστε τις οποιεσδήποτε είδους αντιμετωπίσεις με απειλητική διάθεση για λόγους εντυπώσεων και πιο συγκεκριμένα ότι θα στραφείτε αποζημιωτικά έναντι δήθεν παντός υπευθύνου υπονοώντας το Σύλλογο Συνταξιούχων της ΕΤΕ.
Θα συνιστούσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του σοβαρότατου θέματος του περικοπτόμενου ΕΦΑΠΑΞ για τους συνταξιούχους της ΕΤΕ. Όχι, όμως, γεγονότα αβάσιμα για λόγους εντυπωσιασμού στα μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης. Αν είχατε κάποιο πρόβλημα ή προβληματισμό για τη στάση του Συλλόγου, καλό θα ήταν να επικοινωνούσατε μαζί μου για να σας ενημερώσω πριν προβείτε στην απαράδεκτη και αβάσιμη ανάρτησή σας.
Δεν μπορείτε να υποκαταστήσετε τον Σύλλογο και τους καταστατικούς σκοπούς του, στους οποίους είναι η προάσπιση και προώθηση των οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των συνταξιούχων της ΕΤΕ.

Αθήνα, 10-12-2018
Ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΣΕΤΕ
Αλέξανδρος Στρίμπερης