1 Μαρ 2018

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ




ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ
ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Συνάδελφοι,

Επειδή παρά την επιστολή που στείλαμε την 1/2/2018 στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη με την οποία ζητούσαμε μέχρις ότου εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα της Επικούρησης – που η ίδια η Τράπεζα προκάλεσε – να δοθεί άτοκη αναστολή πληρωμών των δανείων κλπ οφειλών των συναδέλφων, δεν υπήρξε μέχρι σήμερα, καμία λύση σας επισυνάπτουμε δύο υποδείγματα που συντάχθηκαν με τη συνδρομή του νομικού μας συμβούλου με τα οποία δηλώνεται η αδυναμία εκπλήρωσης δανειακών υποχρεώσεων και λοιπών οφειλών.
Α) Το πρώτο εκ των δύο υποδειγμάτων (την αίτηση θα τη βρείτε στα έντυπα) υπό μορφή απλής επιστολής θα πρέπει να κατατεθεί σε κατάστημα της ΕΤΕ, κατά προτίμηση σε αυτό από το οποίο ελήφθησαν τα δάνεια και να ζητηθεί αριθμός πρωτοκόλλου.
Υπογραμμίζουμε ότι το κατάστημα έχει υποχρέωση να παραλάβει την επιστολή και να τη διαβιβάσει στην αρμόδια Υπηρεσία της Τράπεζας.
Β) Το δεύτερο υπόδειγμα, (την αίτηση θα τη βρείτε στα έντυπα) με περιεχόμενο παρεμφερές με του πρώτου υποδείγματος, αποτελεί ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ. Η επίδοσή της όμως συνεπάγεται έξοδα επίδοσης από δικαστικό επιμελητή. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο σε περίπτωση που το οικείο κατάστημα της ΕΤΕ αρνηθεί – αντικανονικά και αντιδεοντολογικά κατά την άποψή μας – να παραλάβει την απλή επιστολή εναντίωσης.

Για τις αιτήσεις πατήστε εδώ