11 Μαρ 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ αρ. 107

 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί συνάδελφοι λαμβάνουν από τον ΕΦΚΑ της οδού Δραγατσανίου [π. ΤΣΠΕΤΕ], απορριπτικές αποφάσεις της αρμοδίας Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής, με την αιτιολογία της μη αρμοδιότητος, σε αίτημα σχετικό με τον ορθό επανυπολογισμό των συντάξεων τους και κυρίως με τον υπολογισμό του προσθέτου ποσοστού αναπλήρωσης προ του έτους 1993.

Μέλος του Προεδρείου απευθύνθηκε στο αρμόδιο Στέλεχος του ΕΦΚΑ, το οποίο εξήγησε πως η προβλεπομένη διαδικασία είναι η προσφυγή μόνο κατά της συνταξιοδοτικής απόφασης η οποία, ως γνωστόν, είναι Διοικητική Πράξη. Προς τούτο και όλες οι παρεμφερείς ενστάσεις απορρίφθηκαν από την Επιτροπή.

Σημείωσε επίσης ότι, προσφυγή κατά συνταξιοδοτικής απόφασης μπορεί να γίνει μόνον εντός τριμήνου από την ημερομηνία παραλαβής της εκ μέρους του συνταξιούχου, όπως άλλωστε ρητώς αναγράφεται σε αυτή.

Τέλος, μας επισήμανε ότι όσοι συνταξιούχοι επιθυμούν να ακολουθήσουν την δικαστική οδό, για το ανωτέρω θέμα [του μη ορθού επανυπολογισμού] έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ένσταση κατά της συνταξιοδοτικής απόφασης. Σε αυτή την περίπτωση η ένσταση θα απορριφθεί, ως εκπρόθεσμη, και εν συνεχεία κατά αυτής της απορριπτικής απόφασης της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής θα κινηθούν δικαστικώς. 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2024 

Για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ 

Ο Πρόεδρος          Ο Γεν. Γραμματέας

                                         Νικ. Τσαλαβρέττας         Μιχ. Πίγκος