18 Ιαν 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ αρ. 101

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. [17.1.2024] ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΘΕΜΑΤΑ:

1. Εγκρίθηκαν τα Οικονομικά μηνών Μαΐου – Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου - Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2023. Η παράταξη της ΔΑΚ-Σ θεώρησε ότι, για το χρονικό διάστημα που αφορά θητεία και πρώην Συμβούλων, αυτοί πρέπει να παραστούν και να τα ψηφίσουν. Άποψη εκτός ουσιαστικής και νομικής πραγματικότητας.

2. Εγκρίθηκαν οι ανανεώσεις/παρατάσεις, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2024, των συμβάσεων των δύο εταιρειών, [με τα ίδια οικονομικά  δεδομένα που ίσχυαν για κάθε μία],οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Δ.Σ., καθώς και τη συντήρηση του λογισμικού προγράμματος. Ομοίως παρατάθηκε για ένα έτος, η ίδια καταβαλλόμενη αμοιβή, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του συνεργαζομένου Λογιστικού Γραφείου.

3. ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ προ του έτους 1993.

Εκτενής ενημέρωση για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει [νομικής υφής], ενώ ενημερώθηκαν και οι εκτός Προεδρείου Σύμβουλοι. Οι ενέργειες του Προεδρείου θα συνεχιστούν σε συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και στελέχη του ΕΦΚΑ. Αυτονόητο ότι, εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα αποφασισθούν και κινητοποιήσεις.

4. ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/Νομοθετημένη περικοπή της Επικουρικής Σύνταξης, κατά 33%, στις 1.1.2025

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τις μέχρι σήμερα ενέργειές της, όπως συλλογή οικονομικών κ.λπ. στοιχείων, ούτως ώστε στις συναντήσεις με τους αρμοδίους φορείς να τεκμηριώνεται το δίκαιον του αιτήματος μας.   

6.ΤΥΠΕΤ - Ενημέρωση

Έγινε παρουσίαση θεμάτων από τον εκπρόσωπο μας στο Δ.Σ. ΤΥΠΕΤ συν. Μιχ. Πίγκο, με κύρια αναφορά στην τακτοποίηση της εκκρεμότητας για τις καταβολές ή επιστροφές εισφορών στους δικαιούχους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάιο 2016

7.ΟΣΤΟΕ

Το Δ.Σ. ενέκρινε την παρέμβαση του Συλλόγου στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, ουσιαστικά κατά της αντικανονικής/αντικαταστατικής εκλογής του Γεν. Γραμματέα και της αποπομπής Συμβούλων της ΟΣΤΟΕ [μελών του ΣΣΕΤΕ]. Επ΄ τούτου είχαμε λάβει γνωμοδότηση από τον Ν.Σ. του Συλλόγου.

Κλείνοντας σημειώνουμε,

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, εξύβρισε, λόγω και έργω, τον νυν Πρόεδρο, ενώ αναφέρθηκε με σκαιότατο και απαράδεκτο τρόπο για τον Νομικό Σύμβουλο κ. Αλ. Στρίμπερη.

Παρότι ανακάλεσε, θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη και πλήρους χυδαιότητας την συμπεριφορά του π. Προέδρου και επικεφαλής της ΔΑΚ-Σ.

Ωστόσο εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που εκκρεμούν.

Επ΄ αυτού σημειώνουμε ότι, προ της ημέρας διεξαγωγής της συνεδρίασης το Προεδρείο είχε προτείνει [εγγράφως] προς τη ΔΑΚ-Σ τη σύσταση επιτροπής, με ένα μέλος από κάθε παράταξη, για τον συντονισμό των ενεργειών προς επίλυση των προβλημάτων μας, όπως περιγράφονται στην παράγραφο 3. Επίσης, στη διάρκεια της συνεδρίασης προτάθηκε όπως, η εν λόγω επιτροπή, συναντήσει εκπροσώπους των βουλευτικών κομμάτων για να γνωστοποιήσει τα θέματά μας, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν [β΄ εξάμηνο 2022].     

Αθήνα, 18 Ιανουαρίου 2024

                                           Για τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

 Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας

                   Νικ. Τσαλαβρέττας                         Μιχ. Πίγκος