26 Φεβ 2021

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ

ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 8  105 59 ΑΘΗΝΑ

 

Αρ. Πρωτ 91                                                                     Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2021


Προς

Το ΔΙΟΙΚΗΤΗ Ε-ΕΦΚΑ

κ.Χρήστο Χάλαρη


Κύριε Διοικητά,

Για πολλοστή φορά απευθυνόμαστε σε εσάς προκειμένου να σας αναφέρουμε τα φλέγοντα ζητήματα που μας απασχολούν, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, στις επανειλημμένες  επιστολές και δια ζώσης επικοινωνίες μας, αδυνατούν να μας τα επιλύσουν

Συγκεκριμένα:

Αποστείλαμε, τελευταία, τρεις επιστολές

Μία προς τη Διεύθυνση Εκκαθάρισης & Πληρωμής Συντάξεων (14/1/2021)

Μία προς τον Υποδιοικητή κο Κρητικό (25/1/2021) και τέλος

Μία προς εσάς τον ίδιο (2/2/2021).

1.    Οι επιστολές αυτές περιείχαν, μεταξύ των άλλων, το θέμα της αδυναμίας του e-ΕΦΚΑ να αναρτήσει τα μηνιαία εκκαθαριστικά 2020-2021 των συναδέλφων μας.

Στις επιστολές μας αυτές τονίζαμε ότι τα μηνιαία εκκαθαριστικά σύνταξης, δεν είναι ενημερωτικά σημειώματα μόνον, είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου οι συνάδελφοί μας να εισπράξουν από το λογαριασμό αποκατάστασης τέκνων το ποσό που τους αντιστοιχεί αλλά και να προβούν σε ρυθμίσεις των δανείων τους”.

Επειδή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ, στραφήκατε προς τη λύση των “βεβαιώσεων αποδοχών” των συναδέλφων.

Όμως και η λύση αυτή δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, άμεσος υπεύθυνος είναι ο ανάδοχός σας. Οι συνάδελφοι βρίσκονται σε απελπιστική θέση αφού ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ με κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους, δεν μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που αναλογούν για τα παιδιά τους από το λογαριασμό αποκατάστασης τέκνων και δεν μπορούν να διαπιστώσουν ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ της σύνταξής τους οι συνάδελφοι αυτοί θεωρούν αποκλειστικό υπεύθυνο τον e-ΕΦΚΑ για τις ενδεχόμενες βλάβες που θα υποστούν και για την απώλεια των ποσών από τον λογαριασμό Αποκατάστασης.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για την επικούρησή τους καθώς το πρώην ΕΤΕΑΕΠ,  αδυνατεί επίσης να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά τους, για πολλούς λόγους.

Μετά από τα προαναφερθέντα

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ

ΚΡΟΥΟΝΤΑΣ, συγχρόνως, ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ  ΔΙΚΑΝΙΚΗΣ ΥΦΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ, για τις πιθανές βλάβες και απώλειες που θα υποστούν και τις οποίες ενέργειες απευχόμαστε.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε  την αγαστή συνεργασία που έχουμε με τους παράγοντες του τοπικού παραρτήματος ΕΦΚΑ της οδού Δραγατσανίου, οι οποίοι όμως δεν έχουν πολλές δυνατότητες.

   Κύριε Διοικητά,

Επαφιόμαστε στην καλή σας προαίρεση και στην ΑΡΙΣΤΗ συνεργασία που έχουμε.

Ευελπιστούμε, για μία ακόμη φορά, στις άμεσες ενέργειές σας, που τόσο πολύτιμες είναι για το Σύλλογό μας και θα θεωρήσουμε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΙΚΟ ολιγωρίες τρίτων να τις επωμίζεσθε εσείς.

Με τιμή

Για το ΣΣΕΤΕ

                                          Ο Πρόεδρος                                      Ο  Γεν.Γραμματέας

                                       Β.Κωνσταντέλλος                                         Α.Σαρρής