5 Φεβ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 5/2/2021

Συνάδελφοι,

Τελευταία βλέπει το φως της δημοσιότητας, με τις διάφορες αναρτήσεις που γίνονται στο FB, το θέμα των αχρεωστήτως υπέρ ΤΥΠΕΤ διπλοκρατήσεων που έγιναν στα αναδρομικά μας των αντισυνταγματικών νόμων  4051 & 4093/12.  Το θέμα αυτό αφορά και τους συνάδελφους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 13/5/16 και πήραν πρώτα  προσωρινή σύνταξη μέχρι τον  Ιούλιο  του 2019 και στη συνέχεια  την οριστική.

Οι αναρτήσεις αυτές και ιδιαίτερα στα σημεία αναφοράς των ενεργειών του συλλόγου  για το πιο πάνω θέμα δεν είναι σωστές και παραποιούν την αλήθεια γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα των γεγονότων.

Το Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ, εντοπίζοντας το πρόβλημα αμέσως μετά την καταβολή των αναδρομικών του «ενδεκαμήνου», προσπάθησε να πετύχει μια σύσκεψη για τη λύση του προβλήματος, μεταξύ του e-ΕΦΚΑ, των ΑΟΠΕΤΕ, του ΤΥΠΕΤ και του ΣΣΕΤΕ, η οποία επετεύχθη την 5/11/20 (Δελτίο Τύπου 6/11/20 παρ.1 & 2).

Εκεί τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούσαν τις διπλοκρατήσεις υπέρ ΤΥΠΕΤ, όλων των κατηγοριών των συνταξιούχων (δυστυχώς έχουμε τρείς κατηγορίες, ασχέτως αν οι νόμοι Κατρούγκαλου και Βρούτση μιλούν για κατάργηση τους). Αποφασίστηκε για τις 13/11/20 νέα συνάντηση μεταξύ των αρμοδίων φορέων (ΤΥΠΕΤ, ΑΟΠΕΤΕ, e-ΕΦΚΑ) για την οριστική λύση του θέματος και της αποκατάστασης της αδικίας (σωστός υπολογισμός του ποσοστού κράτησης επί του ορθού ποσού σύνταξης και φυσικά της επιστροφής των αχρεωστήτως διπλοκρατήσεων. (Δελτίο Τύπου 27/11/20)

Γίνεται λοιπόν ευκρινέστατα αντιληπτό, ότι έναν ολόκληρο μήνα πριν από την αποστολή προς το Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ, της επιστολής των δύο συναδέλφων που είδε το φως της δημοσιότητας, τα θέματα που θίγει η επιστολή, είχαν ήδη απασχολήσει το προεδρείο και είχαν τεθεί  προς διερεύνηση και επίλυση.

Δυστυχώς, η επίλυση, ως προς το σκέλος των επιστροφών, για μία κατηγορία συναδέλφων μόνον, μόλις τώρα ξεκίνησε, ενώ δεν έχει γίνει το παραμικρό, ακόμη, για τη διόρθωση των ποσοστών των κρατήσεων.

Για τις επιστροφές των διπλοκρατήσεων υπέρ ΤΥΠΕΤ όλων όσων έλαβαν τα αναδρομικά των Ν. 4051 & 4093/12, ύστερα από πιέσεις του προεδρείου του ΣΣΕΤΕ,  ο e-ΕΦΚΑ ζήτησε από τους  ΑΟΠΕΤΕ να του αποστείλουν αρχείο με τα απαραίτητα στοιχεία, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε να το δημιουργήσει, ώστε να γίνουν οι πιστώσεις σε όλους όσους υπέστησαν διπλοκρατήσεις. Το αρχείο αυτό  ήδη έχει αποσταλεί.

Σχετικά με τα θέματα λειτουργίας του ΤΥΠΕΤ εμείς οι συνταξιούχοι εκπροσωπούμεθα στο 25μελές  Δ.Σ. του ταμείου μέσω ενός και μόνον εκπροσώπου. Οι ενστάσεις μας, οι εισηγήσεις μας και η έκφραση αντίθετης άποψης , όταν πρέπει,  προς το Δ.Σ. του Ταμείου, για διάφορα θέματα που μας αφορούν, γίνονται από τον εκπρόσωπό μας. Τις  αποφάσεις, όμως, δεν τις ελέγχουμε εμείς.

Συνάδελφοι,

Ύστερα από τα παραπάνω γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι το προεδρείο του ΣΣΕΤΕ, εν μέσω πανδημίας και των προβλημάτων που αυτή δημιουργεί  προσπαθεί, με κάθε τρόπο  και  θεμιτό μέσο, να πετύχει τα «βέλτιστα».

Κλείστε λοιπόν τα αυτιά σας στις  φωνές εκείνες, που η μόνη τους επιδίωξη είναι η απαξίωση του Συλλόγου και όχι η επίλυση των προβλημάτων μας.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ

.