24 Δεκ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 24/12/2020

 Συνάδελφοι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ με ΥΓΕΙΑ και κάθε ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ.

Με το δελτίο τύπου αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη συζήτηση που έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΣΕΤΕ της 23/12/20 όπου μεταξύ των άλλων αναπτύχθηκαν και εγκρίθηκαν τα παρακάτω:

1.   Εγκρίθηκαν τα οικονομικά του Συλλόγου για τον μήνα Νοέμβριο. Σημειωθήτω ότι ο Ισολογισμός πλέον του Συλλόγου έχει γίνει θετικός στα αποτελέσματα από αρνητικός που ήταν τόσα χρόνια.

2.   Ο  Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ που προέκυψε μετά την αποχώρηση της Προέδρου συν. κ. Βογιατζοπούλου όπως επίσης, σχετικά  με  την επιστροφή των διπλοκρατήσεων από τον ΕΦΚΑ υπέρ ΤΥΠΕΤ στα αναδρομικά των μνημονιακών νόμων 4051/12 και 4093/12, εντός του μηνός Ιανουαρίου θα έχουν υπολογιστεί, προκειμένου να εμφανιστούν στις συντάξεις των δικαιούχων τον μήνα Φεβρουάριο.

  Επίσης ήδη έχουν ξεκινήσει οι πιστώσεις (οι οποίες και αυτές θα εμφανιστούν τον Φεβρουάριο) των συναδέλφων που πήραν προσωρινή σύνταξη από το ’16 και τους έγιναν πάλι κρατήσεις και στις οριστικές τους συντάξεις χωρίς να αφαιρεθούν οι ήδη παρακρατημένες εισφορές στις  προσωρινές και μάλιστα με ποσοστό 6%.

  Ακόμη από τον Πρόεδρο κ. Κωσταντέλλο (ως εκπρόσωπό μας στο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ) τέθηκε το θέμα της χορήγησης των φαρμάκων στα τέκνα (των συναδέλφων) με ειδικές ανάγκες με το παλαιό καθεστός (πρωτότυπα φάρμακα και όχι γενόσημα) χωρίς την επιπλέον επιβάρυνση λόγω χορήγησης πρωτότυπου φαρμάκου. Το θέμα θα εξεταστεί από το νέο Δ.Σ. του ΤΥΠΕΤ

  Επιπρόσθετα, μετά και  από έντονα παράπονα συναδέλφων, οι γιατροί του ταμείου θα εργάζονται επί 8ωρο (κυρίως στην οδοντιατρική κλινική) αφού υπήρχαν μεγάλες διαμαρτυρίες συναδέλφων για καθυστέρηση στα ραντεβού, λόγω του ότι μέχρι σήμερα εργαζόντουσαν 4 ώρες αλλά με αυξημένο κόστος.   

3.   Σχετικά με τη “ διαδοχική ασφάλιση στον ΛΕΠΕΤΕ” o Πρόεδρος, για άλλη μια φορά, ενημέρωσε το σώμα ότι οι υπολογισμοί ήδη έχουν ξεκινήσει και  κινούνται σειριακά  καθώς ακόμη υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι τώρα προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα ή τώρα κάνουν τις απαιτούμενες αιτήσεις (προς τους ΑΟΠΕΤΕ). Όσων συναδέλφων έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες θα πιστωθούν εντός του Ιανουαρίου.

4.   Όσον αφορά στις παραλήψεις και τα λάθη σε όσους συναδέλφους δεν πήραν καθόλου ή πήραν λανθασμένα αναδρομικά από τους μνημονιακούς νόμους 4051/12 και 4093/12 καθώς επίσης, για τους κληρονόμους  που επίσης δεν έχουν πάρει και το 10μηνο της επικούρησης (3-12/18) και τα αναδρομικά των μνημονιακών νόμων μας ενημέρωσαν, από τη κεντρική Διοίκηση του eΕΦΚΑ, ότι επανεξετάζονται όλα αυτά τα θέματα με γνώμωνα και αυτά να διευθετηθούν μέσα στον Ιανουάριο.

5.   Το θέμα της μη δυνατότητας εκτύπωσης, από κάποιους συναδέλφους, των μηνιαίων τους εκκαθαριστικών, ύστερα από επιστολή μας και συνομιλίας με τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα λήξει εντός του Ιανουαρίου.

6.   Για την εφαρμογή των αυξημένων συντελεστών στον υπολογισμό των συντάξεων των συναδέλφων με υπηρεσία πάνω από 30 χρόνια, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τον επανυπολογισμό αυτόν εντός του Φεβρουαρίου του ’21 και θα δοθούν και τα αναδρομικά.

7.   Ο νομικός σύμβουλος κ. Στρίμπερης, αναφορικά στην απόφαση του Αρείου Πάγου σε σχέση με τον ΛΕΠΕΤΕ και την υποχρέωση της τράπεζας, μας ενημέρωσε ότι καθώς δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση και επομένως δε δικαιούται να λάβει γνώση, δεν μπορεί να εκφέρει άποψη. Μόλις η απόφαση καθαρογραφεί θα μας ενημερώσει διεξοδικά. Πάντως η ό,ποια απόφαση θα έχει ισχύ μέχρι το 2018, καθώς μετά υπήρξαν νόμοι (Πετρόπουλου-Βρούτση) οι οποίοι μας ανατρέψαν τον ΛΕΠΕΤΕ και σήμερα είμαστε στον e- efka.

            Περαιτέρω αναφέρθηκε στην ανάγκη υποβολής εκ μέρους μας αγωγών στα διοικητικά δικαστήρια και για τον επανυπολογισμό των συντάξεών μας αλλά και για το έλλειμμα επικούρησης μεταξύ αυτού που παίρναμε από το ΛΕΠΕΤΕ και αυτού που παίρνουμε τώρα από τους νόμους Πετρόπουλου - Βρούτση

8.   Σε σχέση με τα δάνεια των συναδέλφων μας είναι γνωστό ότι: 

Ύστερα από τις παλινωδίες της διοίκησης της ΕΤΕ αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε στους αρμόδιους Υπουργούς (Σταϊκούρα-Γεωργιάδη) προκειμένου να επέμβουν προς τη θετική κατεύθυνση υπέρ ημών.

Ακόμη στείλαμε αντίγραφο της επιστολής αυτής προς τα τηλεοπτικά κανάλια και σε δημοσιογράφους και σκοπεύουμε να καταθέσουμε την επιστολή μας και το υπόμνημά μας προς την ΕΤΕ και στις θυρίδες των βουλευτών ΟΛΩΝ των κομμάτων.

Την επιστολή μας αυτή κοινοποιήσαμε και στη Διοίκηση της ΕΤΕ.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες έτυχαν της έγκρισης των μελών του Δ.Σ.

9.   Σε σχέση με το “Λογαριασμό αποκατάστασης τέκνων”: ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ της ΕΤΕ στον Πρόεδρο  και τον Αντιπρόεδρο του ΣΣΕΤΕ, οι οποίοι “διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους” ότι τα παιδιά των δικαιούχων δεν πρόκειται να χάσουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, σήμερα, επικαλούμενοι το σχετικό άρθρο του κανονισμού του λογαριασμού που αναφέρει ότι η παροχή υπολογίζεται με βάση την τελευταία σύνταξη & επικούρηση,  θα καταβάλουν τις σχετικές παροχές μέσα στον Ιανουάριο του 2021, υπολογίζοντας όμως ως επικούρηση το σημερινό ποσό που οι συνάδελφοι παίρνουν από το e-ΕΦΚΑ χωρίς να λαμβάνουν υπόψη όλες αυτές τις κρατήσεις που οι συνάδελφοι κατέβαλαν  στο ΛΕΠΕΤΕ και που, επομένως, θα απέδιδαν αυξημένο ποσό παροχής στους δικαιούχους.

Αποφασίστηκε να δοθεί ο κανονισμός του λογαριασμού στο νομικό σύμβουλο του ΣΣΕΤΕ προκειμένου να τον εξετάσει και να προτείνει τις περαιτέρω ενέργειές μας.

10.                    Για το ακίνητο της οδού Θεαγένους, αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με σκοπό τη διασφάλισή του αλλά και την άμεση αξιοποίησή του

11.                    Τέλος εγκρίθηκε η δαπάνη για τα δώρα των παιδιών των συναδέλφων μέχρι 12 ετών που κάθε χρόνο τους προσφέρει ο Σύλλογος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ

 


ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ

ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

ΕΙΘΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ

ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ,

ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΑΛΗΝΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ