21 Οκτ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 21/10/2020

 Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί «μέγα» θέμα σχετικά με τις κρατήσεις υπέρ του ΤΥΠΕΤ που γίνονται στα αναδρομικά, εξαιτίας των μνημονιακών νόμων 4051/12 & 4093/12.

Εχουμε ενημερώσει για το θέμα αυτό, όπως αναφέρουμε και στην ανακοίνωση μας της 19/10/2020, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ για το ΛΑΘΟΣ τους και τη δημιουργία ΔΙΠΛΟΚΡΑΤΗΣΗΣ.

Επιπλέον, ειδικά για το ΤΥΠΕΤ, στη συνεδρίαση της 22/10/2020 του Δ.Σ του Ταμείου που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΣΣΕΤΕ συνάδελφος Βασίλης Κωνσταντέλλος μέλος του Δ.Σ του ΤΥΠΕΤ έχει ΗΔΗ εγγράψει στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης θέμα «ενέργειες για επιστροφή παρακρατημένων εισφορών υπέρ ΤΥΠΕΤ από τις αναδρομικές καταβολές των ν 4051/12 & 4093/12 λόγω διπλοκράτησης».

Ακόμη ο Α΄ Αντιπρόεδρος θα επισκεφθεί τη Διευθύντρια του παραρτήματος του ΕΦΚΑ στη Δραγατσανίου, μετά τις πιστώσεις των αναδρομικών, προκειμένου να της ζητηθεί προφορικώς και εγγράφως ΑΜΕΣΑ να ενεργήσει τα δέοντα σχετικά με τις επιστροφές των εισφορών στους δικαιούχους συναδέλφους.

Συνάδελφοι,

Από τα πιο πάνω είναι σαφές ότι ο ΣΣΕΤΕ δεν ολιγωρεί ούτε αδιαφορεί, ούτε περιμένει παρότρυνση από τους διαφόρους προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα όλων μας.

Σημ : Σχετικά με το θέμα της παρακράτησης 6% υπέρ ΤΥΠΕΤ των συνταξιοδοτηθέντων συναδέλφων μετά το 2016 ο Σύλλογος έχει ζητήσει στοιχεία από τους συναδέλφους (εδώ και 1 ½ χρόνο) τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει. Παρά ταύτα το θέμα έχει τεθεί προς το Προεδρείο του ΤΥΠΕΤ για διευκρίνιση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ