6 Ιουλ 2020

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,(ΣΣΕΤΕ),που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Δραγατσανίου, αρ.8, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, με ΑΦΜ: 090011115.
ΠΡΟΣ
Τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, e-ΕΦΚΑ, που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Ακαδημίας 22,όπως νομίμως εκπροσωπείται,
Να κοινοποιηθεί: 1. Προς τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Νικόλαο Παγώνη, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Ακαδημίας, αρ. 58,
2. Προς τον κ. Αθανάσιο Αθανασίου, Γενικό Διευθυντή Επικουρικής Ασφάλισης και εφάπαξ παροχών, κάτοικο Αθηνών , οδός Πειραιώς, αρ. 9-11.
3. Προς τον Νικόλαο Κήπο, Διευθυντή Ασφαλιστικών Οργανισμών Προσωπικού Ε.Τ.Ε., κάτοικο Αθηνών, οδός Εμμανουήλ Μπενάκη, αρ. 5,
4. Προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη.
**********
Με την παρούσα θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη μη έγκαιρη καταβολή των αναδρομικών της επικούρησης μας του έτους 2018, στις 2-7-2020, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στους συνταξιούχους μέλη μας οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να καλύψουν δαπάνες επιβίωσής τους με τα χρήματα αυτά.
Δυστυχώς ήρθε σε γνώση μας σχετικό έγγραφο της Γ’ Διεύθυνσης Επικουρικής Ασφάλισης και Συντάξεων με θέμα «Αρχείο Αναδρομικών- Στοιχεία (Γραμμογράφηση)», το οποίο εστάλει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προς τον τρίτο προς τον οποίον κοινοποιείται η παρούσα εξώδικός μας και το οποίο φέρει ημερομηνία 1-7-2020 και ώρα 1:35 μμ και στο οποίο, μεταξύ άλλων, ζητούνται στοιχεία αναδρομικών του ν. 4680/2020, σύμφωνα με σχετική γραμμογράφηση, καθώς και αντίγραφα αποφάσεων συνταξιοδότησης για μερικούς από τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας. Σημειωτέον δε ότι στις 29-6-2020 εσείς είχατε πιστώσει τα σχετικά χρήματα στον ΑΟΠΕΤΕ.
Απορούμε πραγματικά γιατί αυτή η ολιγωρία για υποβολή στοιχείων την ύστατη ώρα προ των σχετικών καταβολών των αναδρομικών της επικούρησης και όταν αυτές αποτελούσαν ρητή δέσμευσή σας και μάλιστα για τις 2-7-2020.
Πιστεύουμε στη νομιμότητα και  στη θεσμική θωράκιση της πολιτείας μας αλλά διαπιστώνουμε ολιγωρία υπηρεσιακών σας παραγόντων που καθίσταται εμπαιγμός για τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας.
Θέλουμε από μέρους σας να γνωρίζουμε σε τι οφείλεται η καθυστέρηση της καταβολής των αναδρομικών της επικούρησης και ποιοι ολιγώρησαν κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού  τους καθήκοντος ,παραβιάζοντας την Αρχή της Δικαιολογημένης Εμπιστοσύνης που επιδείξαμε απέναντί σας.
Σας προσκαλούμε όπως άμεσα δοθούν τα χρήματα των αναδρομικών της επικούρησης για το έτος 2018 στους συνταξιούχους- μέλη μας, διότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις για αυτούς και τις οικογένειές τους , οι οποίοι είχαν προγραμματίσει  την κάλυψη με αυτά τα χρήματα των σχετικών τους οικογενειακών αναγκών.
Διαμαρτυρόμεθα εντόνως για τη μη έγκαιρη καταβολή των αναδρομικών επικούρησης του έτους 2018 και σας δηλώνουμε ότι το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη εις βάρος των οποιωνδήποτε υπευθύνων οι οποίοι δεν τηρούν τη νομιμότητα.
   Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως αυτού.
Αθήνα, 2  Ιουλίου 2020

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΣΤΡΙΜΠΕΡΗΣ

ΑΛ. ΣΤΡΙΜΠΕΡΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΜ/ΔΣΑ 80723
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 35 - ΑΘΗΝΑ 10672
ΑΦΜ : 996887885-ΔΟΥ : Δ' ΑΘΗΝΩΝ
ΤΗΛ : 210 3618253-210 36230001, FAX : 210 3612121
email : a.strimberis@gmail.com