16 Ιουλ 2020

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΗ ΓΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 30.6.2020


Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Κυρίες και Κύριοι μέτοχοι,
Χαιρετίζω ως Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας τη φετινή Γενική Συνέλευση.
Εύχομαι πραγματικά η Εθνική Τράπεζα  να έχει μία πορεία ανοδική, να πιάνει τους στόχους της και τα μεγέθη της  να είναι συνέχεια αυξητικά. Εύχομαι επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας και στην ανάπτυξη της  παραγωγικής βάσης αυτής ,στη δυσκολία τούτη των καιρών. Ακούγονται πάρα πολλά ,κύριε Πρόεδρε, αυτές τις μέρες για καταστροφή των επιχειρήσεων λόγω της στάσης των τραπεζών στα αιτήματα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών για εύλογη χρηματοδότηση μετά τα δεινά που υπέστησαν από τον κορωνοϊό.
Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν μια άνευρη στάση και να αφήνουν τις επιχειρήσεις και τις οικογένειες να καταρρέουν και να μην χρηματοδοτούν στα προσωρινά ταμειακά τους προβλήματα. Εύχομαι και ελπίζω η δική μας τράπεζα να μην παίξει τον ρόλο του δήμιου τούτη τη δύσκολη ώρα για τον τόπο, αλλά να χρηματοδοτήσει τη παραγωγική διαδικασία της ελληνικής οικονομίας κα τη μεσαία τάξη που είναι ο στυλοβάτης της αναπτυξιακής προσπάθειας.
Δεν έχουμε ανάγκη από ξενόφερτες θέσεις και αντιλήψεις, αλλά έχουμε ανάγκη από τραπεζικά στελέχη τα οποία να αφουγκράζονται και να βρίσκονται δίπλα στην παραγωγική βάση της χώρας.
Κύριε Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου, κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε κ. Μυλωνά,
Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω ως Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας το παράπονό μας για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκατε και  για την ένταξή μας την οποία πετύχατε όσον αφορά την επικούρηση στον ΕΦΚΑ.
Σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα μέτωπα για την πλήρη επικούρησή μας ,διότι τη δικαιούμεθα και δεν ευθυνόμαστε για τα αδιέξοδα του ΛΕΠΕΤΕ.
Παράλληλα, κύριοι, σας καλώ όπως ρυθμιστεί το θέμα των δανείων των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, δεδομένου ότι από τη σχετική αδιαφορία σας, αφού άλλαξαν τα συνταξιοδοτικά δεδομένα, αρκετοί συνάδελφοι από τη στεναχώρια τους ,μη μπορώντας να καλύψουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και τον κίνδυνο πλειστηριασμών των περιουσιακών τους στοιχείων ,απεβίωσαν.
Είναι ντροπή για την τράπεζα τα γεγονότα αυτά. Πρέπει επιτέλους να μεριμνήσετε δίκαια και σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες κάτω από πνεύμα καλής πίστης και χρηστών ηθών, για την εξεύρεση λύσης κατά ένα μέρος με το κούρεμα των δανείων και κατά τα λοιπά με την αύξηση των δόσεων με μειωμένο σταθερό επιτόκιο.
Κυρίες και κύριοι,
Δεν νοείται ισχυρή Εθνική Τράπεζα με πληβείους τους συνταξιούχους της.
Τίποτα άλλο. Ευχαριστώ.

ΥΓ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ :
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.