4 Ιουν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/6/2020


Χθες 3/6/20 συνεδρίασε το προεδρείο για τρεχούσης φύσεως θέματα με διευρυμένη σύνθεση  (με την συμμετοχή και των κ.κ. Πίγκου και Ξύδη) , μελών του Δ.Σ. Παρευρέθησαν οι δικηγόροι κ.κ. Στρίμπερης  και Μηλιαράκης.

Ο πρόεδρος ξεκινώντας τη συζήτηση  ενημέρωσε ότι ο κ. Μηλιαράκης ζήτησε να έλθει στο Δ.Σ. και να το ενημερώσει για το ενδιαφέρον που έδειξε για το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ και να εξηγήσει με περισσότερες  λεπτομέρειες ενδιαφέρουσες πτυχές του προβλήματος.

Στις   εξηγήσεις    λοιπόν  που έδωσε ο εν λόγω δικηγόρος ,  τόνισε κατηγορηματικά :
  1. Ότι δεν έχουν βγει οι κανονιστικές υπουργικές αποφάσεις που είναι αναγκαίες και απαραίτητες για την προσφυγή κατά των νόμων 4670/20 και 4680/20 (αρθρο 63) του Βρούτση και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα . Άλλωστε ποτέ δεν θα ανελάμβανε ο ίδιος να προσβάλλει ένα απλό εγκύκλιο έγγραφο (όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος) του οποίου η τύχη είναι προδιαγεγραμμένη σε αποτυχία.
  2. Η άποψη που καλλιεργούν κάποιοι δικηγόροι , ότι μπορούν με την σημερινή υπάρχουσα κατάσταση να προσβάλουν στο ΣτΕ τους παραπάνω αναφερόμενους νόμους, είναι μη ισχυρή και σε περίπτωση που ασκηθεί μία τέτοια προσφυγή σίγουρα θα απορριφθεί.  Η διεκδίκηση αυτού του θέματος, όπως τόνισε ο νομικός , είναι μονόδρομος και περνάει μόνον μέσα από διεκδικητικές αγωγές για τη ζημιά που υποστήκαμε από τις μειώσεις των νόμων Πετρόπουλου - Βρούτση, σε σχέση με το επικουρικό που παίρναμε από τον ΛΕΠΕΤΕ.
  3. Όσον αφορά την αναμενόμενη απόφαση του Αρείου Πάγου , τόνισε ότι  σε περίπτωση μη θετικής έκβασης της , το Στρασβούργο δεν αναλαμβάνει να επιληφθεί του θέματος.  

Ο κ. Στρίμπερης στην ενημέρωση του ήταν σχεδόν πλήρως ταυτισμένος με τα όσα είπε ο κ. Μηλιαράκης .

 Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ανέφερε ότι και ο κ. Μπούρλος έχει στείλει επιστολή ενδιαφέροντος .

Στα υπόλοιπα θέματα έγινε ενημέρωση ότι τα λάθη διορθώθηκαν , ότι οι βεβαιώσεις των απαιτούμενων ποσών σύνταξης για την φορολογική δήλωση αναφέρονται πλέον στο σχετικό κουτάκι του εκκαθαριστικού σημειώματος , ότι πρέπει να γίνει εκκαθάριση των μητρώων και ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούμε στις υπηρεσίες του ε-εφκα για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται . Η κενή θέση του Διευθυντή στον ε-εφκα ,που δεν έχει πληρωθεί , δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία  για όλα τα παραπάνω.

Επίσης ρωτήθηκαν και οι δύο παρόντες νομικοί για το θέμα της ποινικής δίωξης και της ατυχούς πρότασης της εισαγγελέως για μη παραπομπή του κυρίου Φραγκιαδάκη κλπ μελών της διοίκησης του Δ.Σ. της τράπεζας απαντώντας ότι το Δ.Σ. καλώς επιμένει στην ποινική δίωξη .

Τέλος ο κ. Πίγκος έβαλε το θέμα συμμετοχής στις συνεδριάσεις και της παρουσίας στα γραφεία του συλλόγου των αναπληρωματικών μελών των παρατάξεων επιχειρηματολογώντας ότι είναι η ίδια περίπτωση με την παρουσία της κ. Ψαρρού στο προχθεσινό Δ.Σ. του συλλόγου. Το δ.σ. δεν συμφώνησε, ειδικά τώρα που το θέμα των μέτρων λόγω Κορωνοιού, απαιτεί μέριμνα σοβαρής πρόληψης .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Επειδή πολλοί συνάδελφοι παίρνουν στο σύλλογο και ρωτούν αν θα αναλάβει πρωτοβουλία για σχετική ομαδική προσφυγή, διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι καμία πρωτοβουλία δεν θα αναλάβει ο σύλλογος και κανέναν δικηγόρο δεν πρόκειται να υποδείξει . Οι συνάδελφοι είναι απολύτως ελεύθεροι να επιλέξουν για την οποιαδήποτε δικαστική διεκδίκηση τους και για οποιοδήποτε θέμα τους δικηγόρους της επιλογής τους. Το μόνο που γνωστοποιεί ο σύλλογος και αυτό το κάνει για να μην πέσουν θύματα παράλογων οικονομικών απαιτήσεων από διάφορους δικηγόρους, είναι ότι οι κ.κ. Στρίμπερης Μπούρλος και Μηλιαράκης με αίτηση τους προς το σύλλογο έχουν γνωστοποιήσει τις αμοιβές τους, σχετικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που είναι 148€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και 5% επί του επιδικασμένου ποσού στο πέρας της διαδικασίας.


                                   ΤΟ  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ  ΤΟΥ  Δ.Σ.