13 Μαΐ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 13/5/2020


                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά, με το θέμα των αναδρομικών της επικούρησης του 2018 (Μάρτης 18-Δεκέμβρης 18) , θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι μετά απο μία τελευταία δυναμική παρέμβαση του Προεδρείου  προς τους αρμόδιους παράγοντες του e-ΕΦΚΑ, λάβαμε επί τέλους τη διαβεβαίωση, οτι τα αναδρομικά θα καταβληθούν στις 2/7/2020.
          Το γεγονός της πανδημίας και των επιπτώσεων  στην κανονικότητα των εργασιακών σχέσεων που οδήγησε αναπόφευκτα σε έλλειψη προσωπικού και δυσλειτουργία του ασφαλιστικού φορέα, οδήγησε με τη σειρά του και στην καθυστέρηση της χορήγησης των αναδρομικών του 2018, όπως μας δικαιολογήθηκαν από το  e-ΕΦΚΑ.
Συνάδελφοι,
Από την πρώτη ώρα, μετά τη ψήφιση του Νόμου Βρούτση, έγιναν όλες οι ενέργειες από μέρους του  Προέδρου  κ. Β.Κωνσταντέλλου και του Προεδρείου, για τη λήψη των αναδρομικών του 2018. Ουδέποτε αδιαφορήσαμε για τα έννομα περιουσιακά δικαιώματα όλων  των συνταξιούχων της  ΕΤΕ και των οικογενειών τους, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΏΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ.  
          Ουδέποτε υποταχθήκαμε σε οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία, ούτε στον κύριο Πετρόπουλο, ούτε στον κ.Μηταράκη, ούτε βέβαια και στον κύριο Βρούτση, καταγγέλοντας τις ενέργειές τους και τις μεθοδεύσεις τους εις βάρος των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.
          Δεν μας έχει κανείς στο χέρι και πασχίζουμε υπεύθυνα και με εντιμότητα  για τον ΛΕΠΕΤΕ  σε όλα τα μέτωπα, δικαστικά ή μη.
          Εγκαίρως καταθέσαμε τις δηλώσεις συνέχισης της ποινικής διαδικασίας για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας εις βάρος των διοικούντων την ΕΤΕ και αποφύγαμε τις συνέπειες σχετικής αμνηστευτικής διάταξης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης.
          Δεν εχει να μας καταλογίσει κανείς τίποτα σε βάρος μας, δεν κιοτέψαμε, ούτε κιοτεύουμε και συνεχίζουμε τον αγώνα όλοι μαζί . Προχωρούμε σε ενέργειες για τη δικαίωσή μας σχετικά με τον ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ των συντάξεών μας, μετά τους άδικους νόμους Κατρούγκαλου και Βρούτση οι οποίοι μας διαχώρησαν σε τρεις κατηγορίες συνταξιούχων λειτουργώντας τελείως αντισυνταγματικά και λησμονώντας το γεγονός των απίστευτα αυξημένων εισφορών, που έχουμε καταβάλλει σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους Ελληνες εργαζόμενους     
          Έτσι πορευόμαστε και έτσι θα πορευτούμε στο μέλλον χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες , συμπεριφερόμενοι  υπεύθυνα , με λογική και σύνεση, για το συμφέρον των συνταξιούχων ΕΤΕ.
          Δεν ανεχόμαστε συκοφαντίες και διασυρμούς και συνεχίζουμε τον αγώνα που μετά το πέρας του κορωνοϊού θα είναι σκληρός προς κάθε κατεύθυνση για την αποκατάσταση της βλάβης που υποστήκαμε ως συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας.
Συνάδελφοι ,
Τιμούμε τους αγώνες για το ΛΕΠΕΤΕ που δώσαμε στην Αθήνα και στην επαρχία και αγωνιζόμαστε νυχθημερόν για την πλήρη αποκατάσταση των χαμένων εισοδημάτων των συνταξιούχων της ΕΤΕ.
Η συνέχιση των αγωγών μας για το ΛΕΠΕΤΕ στα Πρωτοδικεία, η υποστήριξη του δίκιου μας στα εφετεία και στον Άρειο Πάγο είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Οι δικαστικές ενέργειές μας για το ΛΕΠΕΤΕ συνεχίζονται και δεν πρόκειται  να σταματήσουν μέχρι τέλους .Όπως πετύχαμε με αγώνα να δοθούν τα ανδρομικά έτσι θα πετύχουμε και τη λύση ΛΕΠΕΤΕ.


                                 Όμως σας χρειαζόμαστε ΟΛΟΥΣ
                                     ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

                          Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο του ΣΣΕΤΕ