27 Μαρ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ 24/3/2020


Συνάδελφοι, ευχόμαστε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε να είστε όλοι καλά. Αυτή η πανδημία που μας έχει πλήξει να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ανώδυνα για όλους μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε τη Τρίτη 24/3 μέσω Skype και messenger έχοντας απαρτία, με θέματα ημερήσιας διάταξης :  
·         Επικουρικό ΛΕΠΕΤΕ και
·         Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη Γ.Σ της 27/4/2020.
Σχετικά με το πρώτο θέμα αφού ακούστηκαν οι απόψεις όλων των μελών του Δ.Σ αποφασίστηκαν τα εξής :
Ολοι καταδίκασαν τον τρόπο που έγινε η νέα νομοθετική ρύθμιση Βρούτση, το πόσο ανάλγητος ήταν ο τρόπος αυτός καθώς και την χρονική περίοδο που παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε από τη Βουλή.
Την πρόταση του Προέδρου για διαμαρτυρία των μελών του Δ.Σ στη Βουλή αυτή την ώρα δεν την ψήφισε κανείς, λέγοντας όλοι ότι δεν είναι εφικτό αυτή την στιγμή κάτι τέτοιο, λόγω των απαγορευτικών μέτρων.
Ενημερωθήκαμε από το νομικό σύμβουλο, ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά, σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση και την υπαγωγή της Επικούρησης στην Δημόσια Επικουρική Ασφάλιση και ο οποίος μας ανέφερε ότι η ρύθμιση αυτή ενδεχομένως να αδυνατίσει τα επιχειρήματά μας στα πολιτικά δικαστήρια αλλά δε θα καταργήσει τις σχετικές πολιτικές δίκες  και ότι τα αναδρομικά του 2018 βάσει του Νόμου θα τα εισπράξουμε μέχρι 30/6/2020 από τον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του e - ΕΦΚΑ.    
Αποφασίστηκε ότι αφού εκδοθούν οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις για την υλοποίηση της ένταξης στο σύστημα της Δημόσιας Επικουρικής Ασφάλισης το νομικό μας επιτελείο να μας καθοδηγήσει για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ως Δ.Σ. Σημειωτέον ότι μετά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων  η προθεσμία για υποβολή σχετικής αίτησης ακύρωσης είναι 2 μήνες από την έκδοσή τους, αναστελλομένης κάθε προθεσμίας λόγω της ανωτέρας βίας από το γεγονός του κορωνοϊού που βιώνει η χώρα μας.   
Επίσης να σταλεί επιστολή στο Διοικητή του ΕΦΚΑ με την οποία θα του ζητάμε την πίστωση των αναδρομικών του 2018 πριν το Πάσχα, εκθέτοντας του τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι συνάδελφοι συνταξιούχοι που ούτε τα φάρμακά τους δεν μπορούν να αγοράσουν.
Το Δ.Σ συζήτησε για το αν θα πρέπει ο Σύλλογος να λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας λέγοντας όλοι ότι θα πρέπει να γίνει αυτό αλλά παίρνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για το προσωπικό.
Στο θέμα της Γ.Σ της 27/4/2020 ενημερώθηκαν όλοι, ότι τα ξενοδοχεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι 30/4. Ως εκ τούτου η Γ.Σ είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί στις 27/4/2020.
Από τα μέλη του Δ.Σ ετέθησαν οι εξής προτάσεις.
Από τη μεριά του Προέδρου προτάθηκε η πραγματοποίηση της Γ.Σ στις 30/9/2020 αν και εφόσον το επιτρέπουν οι επικρατούσες συνθήκες. Εξουσιοδότηση  στο Β’ Αντιπρόεδρο κ. Γιαννακόπουλο να στείλει επιστολές στα ξενοδοχεία για την αλλαγή της ημερομηνίας καθώς και να ρυθμίσει το θέμα των προκαταβολών. Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε με 7 ψήφους (Κωνσταντέλλος, Γιαννακόπουλος, Δάρρας, Ροντογιάννης, Τοπαλίδης, Λεκκός, Παπαδόγιαννης) .
Ο κ. Σαρρής πρότεινε ότι στη δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε καμία ημερομηνία  της  Γ. Σ. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυστηρά τις κρατικές εντολές του ΕΟΔΥ και των συναρμόδιων Υπουργείων  και  έχοντας σαν δεδομένα, τα ισχύοντα απαγορευτικά μέτρα, το ότι τα ξενοδοχεία θα είναι κλειστά μέχρι 30 Απριλίου και ότι αμέσως μετά μπαίνουμε στο καλοκαίρι, μάλλον το  θέμα της Γενικής Συνέλευσης θα το δούμε μετά τον Σεπτέμβρη και σε συνδυασμό με την εξέλιξη του ιού. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να διασφαλίσουμε τα χρήματα των προκαταβολών των ξενοδοχείων. Η πρόταση αυτή πήρε 2 ψήφους (Σαρρής, Καρύδη).   
Ο κ. Πίγκος με τον κ. Ξύδη αρχικά προτείνανε να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ αρχές Απριλίου μήπως μπορεί, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ το τρίτο 10ημερο του Μαίου. Στο τέλος όμως υιοθετήσανε την πρόταση της κυρίας Μπανακάκη η οποία πρότεινε ότι επειδή δεν μπορεί να οριστεί κάτι άμεσα να επανεκτιμηθεί η κατάσταση σε εύλογο χρονικό διάστημα και τότε να αποφασιστεί η ημερομηνία. Η πρόταση αυτή πήρε 5 ψήφους (Μπανακάκη, Πίγκος, Ξύδη, Καραγιαννίδου και Δημητρόπουλος) και 1 Λευκό(Μυλωνάς).
Μετά από αυτά λύθηκε η Συνεδρίαση.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ