23 Ιαν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 23/1/2020


Συνάδελφοι το παρακάτω κείμενο επιδόθηκε το μεσημέρι της 21/1/2020 στο σύλλογό μας :
Είναι ένα κείμενο που κατατέθηκε στις 11/7/2019(!!!) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών από την παράταξη της ΑΕΣ, του οποίου λάβαμε γνώση μόλις προχθές.
Η σκοπιμότητα της καθυστέρησης είναι δύσκολο να κατανοηθεί όπως και οι προθέσεις της ενέργειας αυτής.
Πέντε συνάδελφοι, που ξιφομαχούσαν για την αμεσότητα των εκλογών στον ΣΣΕΤΕ, πέραν του αιτήματος που υποβάλλουν με τη συγκεκριμένη αίτηση, βάζουν αντικειμενικά φρένο στις διεργασίες που ξεκίνησαν για τη Γενική Συνέλευση της 5/3/2020.
Πιο συγκεκριμένα οι συνάδελφοι :
1)     Ιωάννης Βαγενάς
2)     Ελπίδα Βάπτισμα
3)     Αργυρώ – Ηρώ Γρύσπου
4)     Δημήτριος Καραμούζας
5)     Γιώργος Ξιφαράς
με την αίτησή τους αυτή προς και κατά του ΣΣΕΤΕ ζητούν :
·       Να εκδοθεί απόφαση με την οποία να εξουσιοδοτούνται να συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος» με θέματα ημερήσιας διάταξης την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στο Σύλλογό μας το συντομότερο δυνατό και την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών αυτών.
·       Να ρυθμιστούν με την ίδια απόφαση τα σχετικά με την προεδρία της εν λόγω Γ.Σ με τον ορισμό ως Προέδρου αυτής της δεύτερης εξ αυτών, Ελπίδας Βάπτισμα, η οποία εκλέχθηκε Πρόεδρος της τελευταίας τακτικής γενικής συνέλευσης, άλλως σύμφωνα με το άρθρο 11 του Καταστατικού του Συλλόγου, το οποίο προβλέπει εκλογή Προέδρου από την ίδια τη Γενική Συνέλευση με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, άλλως κατά την κρίση του δικαστή.
·       Να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινά εκτελεστή στο σύνολό της. 
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ