5 Δεκ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 5/12/2019


Μετά από γραπτό αίτημα μας για συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση σήμερα 5/12/19 και ώρα 12.00 συναντηθήκαμε με τον κ. Δουφεξή Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού. Παρευρέθηκαν εκ μέρους του ΣΣΕΤΕ ο Πρόεδρος Β. Κωνσταντέλλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Β. Λεκκός, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Λ. Γιαννακόπουλος, και τα μέλη του Δ.Σ Γ. Δημητρόπουλος, Μ. Πίγκος και Γ. Ξύδης.
Στο Διευθυντή παραδόθηκε το από 3/10/2019 υπόμνημά μας για μια ακόμη φορά το οποίο ήδη είχε αποσταλεί από τον Αύγουστο του 2018 προς τον τότε Υπουργό και συνημμένα στοιχεία που αποδείκνυαν τον λανθασμένο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για τους προ της 12/5/2016 συνταξιοδοτηθέντες.
Από τα μέλη της αντιπροσωπείας αναπτύχθηκαν και προφορικά, με διεξοδικό τρόπο, τα επιχειρήματα μας προκειμένου να καταδειχθεί ο άδικος τρόπος υπολογισμού, διαχρονικά, των κύριων συντάξεων μας και η παράλειψη από τον νόμο 4387/16 θεραπείας του προβλήματος.
Ο Διευθυντής άκουσε με προσοχή το αίτημά μας και συμφώνησε να ενημερώσει τον Υπουργό και να το στείλει στην αρμόδια επιτροπή που χειρίζεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Ο Σύλλογός μας θα επιμείνει να συναντήσει τον απουσιάζοντα σήμερα στο εξωτερικό Υπουργό.
ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ