4 Σεπ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 4/9/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα αναφερόμενα σε χθεσινό γνωμοδοτικό σημείωμα του Νομικού μας Συμβούλου εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία κατά της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας στην οποία ετέθη 48ωρη προθεσμία για την καταβολή των οφειλομένων αναδρομικών επικούρησής μας έτους 2018 βάσει του νόμου 4618/2019 με την επισήμανση ότι σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλομένων θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες νομικές ενέργειες καθώς και αναφορά στις αρμόδιες εποπτικές αρχές.
Κατόπιν αυτού σήμερα μετά από δύο μέρες συνεχών προσπαθειών του Δ.Σ κατέστη δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου ΣΣΕΤΕ με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Μυλωνά.
Κατά τη συζήτηση που έγινε ο κ. Μυλωνάς είπε ότι οι νομικές υπηρεσίες της ΕΤΕ έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά για την πληρωμή ωστόσο ο ίδιος μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Προέδρου με αναφορά στο σοβαρό πρόβλημα των 17.000 συνταξιούχων, δήλωσε ότι προτίθεται να εξετάσει το θέμα σφαιρικά στο αμέσως προσεχές διάστημα δεδομένου ότι μεσολαβεί και η ΔΕΘ.
Παράλληλα ο ΣΣΕΤΕ με επιστολή του προς τον Υφυπουργό κ Μηταράκη ζήτησε άμεση συνάντηση για του εκθέσει το πρόβλημα.
Συνάδελφοι ο Σύλλογος παρακολουθεί στενά το θέμα και σε περίπτωση συνέχισης μη πληρωμής μας θα κλιμακώσει τις ενέργειές του.   
ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΣΕΤΕ