15 Μαΐ 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 15/5/2019


Χθες 14/5/2019 και σύμφωνα με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του, συνεδρίασε  το Δ.Σ. του συλλόγου μας, με θέμα «ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ»  σε μία ανοικτή διαδικασία και με την παρουσία πολλών συναδέλφων οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη συζήτηση, την οποία και πάλι προσπάθησαν επανειλημμένα να  υπονομεύσουν και να διακόψουν ελάχιστοι φωνασκούντες και με υβριστικές εκφράσεις διαμαρτυρόμενοι  συνάδελφοι .

Κατά τη συνεδρίαση αναγνώσθηκε η γνωμοδότηση των 4 νομικών του ΣΣΕΤΕ κ.κ. Κρεμαλή, Στρίμπερη, Καρούζου και Κωτσή, σχετικά με τον χαρακτήρα της έκτακτης αυτής Γ.Σ. και την υποχρέωση μιας εκλογοαπολογιστικής διαδικασίας, για το διάστημα από 1.1.2019 έως την πραγματοποίηση της Γ.Σ.

Σύμφωνα με την απόφαση θα δοθεί επείγουσα οδηγία στην Εξελεγκτική Επιτροπή , να ξεκινήσει τον απαιτούμενο έλεγχο και να αναρτήσει με το πέρας του ελέγχου, τη σχετική έκθεση, προκειμένου το Δ.Σ. να καθορίσει την ημερομηνία της Γενικής  Συνέλευσης.
Επί πλέον αυτών το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του Δ.Σ. της ΕΤΕ και Πρόεδρο του ΤΑΠΕΤΕ κ. Δασμάνογλου για το θέμα της άμεσης οικονομικής αποκατάστασης των 572 συναδέλφων που έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ αλλά ο κ. Μυλωνάς δεν δίνει την εντολή στο ΤΑΠΕΤΕ για την επιβαλλόμενη τακτοποίηση τους, την στιγμή μάλιστα που η τράπεζα αποφάσισε και νέα πολυάριθμη εθελούσια έξοδο, η οποία θα επιβαρύνει σημαντικά τα οικονομικά του ταμείου.

Επίσης το Δ.Σ προτίθεται, με την επιστροφή του CEO κ. Μυλωνά, να ζητήσει συνάντηση για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους.