2 Απρ 2019

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

Συνεχίζουμε με Τόλμη, Επιμονή και Σοβαρότητα
τον Μεγάλο Αγώνα μας για τον
       «Λεπετε Εγγυημένων & Καθορισμένων Παροχών»

Στο υπό κρίση διάστημα, όπως ήταν φυσικό, η δραστηριότητα του ΔΣ του Συλλόγου μας επικεντρώθηκε στην επίθεση της Τράπεζας σε βάρος του ΛΕΠΕΤΕ και των 16.500 συναδέλφων μας.
Εδώ και 18 μήνες η Διοίκηση της ΕΤΕ μας έχει στερήσει παράνομα ένα μεγάλο ποσό από τις αποδοχές μας. Ήταν κάτι που σχεδίαζε από καιρό σε βάρος μας και μόλις βρήκε την ευκαιρία το καλοκαίρι του 2017 με μία διοίκηση διορισμένη, το υλοποίησε.
Βρισκόμαστε πλέον σε πλήρες αδιέξοδο. Υπάρχουν 16.500 οικογένειες που υποφέρουν και φοβούνται για το μέλλον. Δεν έχουμε όμως χάσει την πίστη στο δίκαιο αγώνα μας. Γι αυτό αντέχουμε και συνεχίζουμε. Διότι δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή.
Με προσφυγές, εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κάναμε ότι μπορούσαμε σε δικονομικό επίπεδο, χωρίς όμως να έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό μέχρι σήμερα, αλλά ελπίζοντας ότι θα έλθει έστω και αργά η δικαίωση μας.
Προχωρήσαμε και σε μηνυτήρια αναφορά κατά της Διοίκησης της ΕΤΕ η οποία κατέληξε, με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση με το αδίκημα της απιστίας.
Παρά την αναξιόπιστη τακτική της Διοίκησης, εμείς δεν αρνηθήκαμε ποτέ τον διάλογο, παρά το γεγονός ότι αυτή ουδέποτε κατέθεσε μια σοβαρή πρόταση, που θα μπορούσε να αποτελέσει μία αξιόπιστη βάση για εποικοδομητική συζήτηση και λύση. Ο στόχος της ήταν ολοφάνερος και απέβλεπε μόνιμα στο θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ.
Ακόμη και στο αίτημα μας για πάγωμα των δανείων ήταν αρνητική. Δυστυχώς συναντήσαμε σε όλα τα θέματα την ίδια αδιαλλαξία και τον ίδιο εμπαιγμό από την πλευρά της Διοίκησης.
Την ίδια όμως στάση αντιμετωπίσαμε και από την Κυβέρνηση που ακόμη εξακολουθεί και ανέχεται την παρανομία της Τράπεζας, που διέκοψε ολοσχερώς την επικουρική παροχή του μετεργασιακού βοηθήματος από 16.500 συνταξιούχους. Ένα γεγονός πρωτοφανές, ένα γεγονός αχαρακτήριστο, απέναντι σε αυτούς τους απόμαχους της εργασίας, που έκαναν της τράπεζα μεγάλη και ισχυρή.
Η προκλητική και ανάλγητη αυτή απόφαση, για ολοκληρωτική διακοπή του επικουρικού μας, του τότε Διευθύνοντος Συμβούλου, του αξέχαστου και διωκόμενου σήμερα, από τις Αρχές Φραγκιαδάκη, δημιούργησε αιφνίδια ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης σε 17.000 συνταξιούχους. Ήταν μία εντελώς αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια η οποία δυστυχώς ακόμη συνεχίζεται και δεν έχει αφήσει περιθώρια εξεύρεσης λύσης. Για την κατάσταση αυτή έχουν σοβαρή ευθύνη Διοίκηση και Κυβέρνηση.
Προσήλθαμε σε συναντήσεις, όποτε μας κάλεσε, η διοίκηση για να διαπιστώνουμε κάθε φορά ότι είναι ένας διάλογος κωφών, αφού ο τελικός τους σκοπός ήταν ο θάνατος του ΛΕΠΕΤΕ.
Μετά από δύο συναντήσεις που είχαμε κάνει με τη διοίκηση, είχε συσταθεί επιτροπή τεχνικών συμβούλων και είχε προγραμματισθεί συνάντηση για τις 15 Γενάρη 2018. Στη συνάντηση αυτή στείλαμε τον κ. Ρωμανιά. Η συζήτηση που έγινε από πλευράς Διοίκησης αναφερότα γύρω από το επαγγελματικό ταμείο και το ΕΤΕΑΕΠ. Μετά από τις διατυπωθείσες αντιρρήσεις και απαίτηση του κ. Ρωμανιά ο Μυλωνάς υποσχέθηκε να δώσει στην επόμενη συνάντηση γραπτή πρόταση. Στην επόμενη συνάντηση, στις 10/5/18, ο Μυλωνάς δεν έδωσε καμία πρόταση, προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια στοιχεία περί ΕΤΕΑΕΠ και επαγγελματικού ταμείου σε video-wall και ο κ. Ρωμανιάς αποχώρησε άπρακτος. Αυτή ήταν και η τελευταία επίσημη επαφή με τη Διοίκηση της τράπεζας πριν το καλοκαίρι του 18.
Τέσσερις μήνες αργότερα στις 4/9/18 ο σύλλογος μας ξανασυναντήθηκε με τους Μιχαηλίδη – Μυλωνά αλλά και πάλι ήσαν κάθετα αντίθετοι υποστηρίζοντας μονότονα το επαγγελματικό ταμείο και το ΕΤΕΑΕΠ. Επίσης απέρριψαν κάθε συζήτηση για το καυτό αίτημα επίλυσης των δανείων μας.
Στο μεσοδιάστημα έχοντας να αντιμετωπίσουμε μία συνεχή αδιαφορία, άρνηση και προκλητική στάση της διοίκησης, εκδηλώναμε την αντίδραση μας με αποκλεισμούς και καταλήψεις καταστημάτων σε όλη τη χώρα.
Έτσι τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του 18 αποκλείσαμε σε πανελλαδική κλίμακα όλα τα μεγάλα καταστήματα στις πρωτεύουσες των νομών. Τον Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου προχωρήσαμε και σε καταλήψεις κάποιων καταστημάτων, χωρίς ποτέ να σταματήσουμε τις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Θυμίζουμε την Παγκρήτια στα Χανιά τον Οκτώβρη του 18, την Πανελλαδική στη Κοτζιά τον Φεβρουάριο του 18.
Προχωρήσαμε ακόμη στην Παναττική Συγκέντρωση και στον αποκλεισμό του Κεντρικού Καταστήματος τον Γεννάρη του 18 στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Κοτζιά τον Μάρτη του 18 όπου δώσαμε και ψήφισμα στη διοίκηση και προσωπικά στον τότε Δ/ντα Σύμβουλο Φραγκιαδάκη, σε συγκεντρώσεις στις 28/3, 3/4, 19/4, και 8/5.
Διαμαρτυρηθήκαμε με συγκέντρωση και συμμετοχή, στη γενική Συνέλευση των μετόχων στις 26/7 στη Μεγάλη Βρετάνια, κατά την διάρκεια της οποίας καταγγείλαμε τη Διοίκηση με τοποθετήσεις σε αυτήν και πορεία στη Βουλή και στο Μ. Μαξίμου και επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη.
Ακολούθησαν οι συγκεντρώσεις στις 4/9, 23/10, και 30/10 οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς έκθεσης στις 6/9 στη συγκέντρωση στελεχών της ΕΤΕ και στις 9/9 στο περίπτερο της ΕΤΕ)
Πραγματοποιήσαμε, στις σπουδαιότερες περιοχές της χώρας (ΛΑΡΙΣΑ 7/2, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8/2, ΛΑΜΙΑ 9/2, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 14/2, ΠΑΤΡΑ 15/2, ΤΡΙΠΟΛΗ 16/2 και ΠΑΤΡΑ 15/10, ΙΩΑΝΝΙΝΑ 16/10, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17/10, ΛΑΡΙΣΑ 18/10), ενημερωτικές περιοδείες για την πορεία της υπόθεσης ΛΕΠΕΤΕ αλλά και άλλων ζητημάτων που μας αφορούν
Συναντηθήκαμε όποτε απαιτήθηκε, με τους Συλλόγους των εν ενεργεία συναδέλφων μας και τη διοίκηση του ΤΥΠΕΤ (27/2, 21/6)
Ζητήσαμε και έγιναν ερωτήσεις και επερωτήσεις (1/10 από τη βουλευτή της ΝΔ κα ΣΠΥΡΑΚΗ, 29/10 από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κο Κεφαλογιάννη στην Ευρωβουλή). Ερωτήσεις έγιναν στη Βουλή και από άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ).
Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά (22/1/18) κατά παντός υπευθύνου για την αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης της ΕΤΕ σχετικά με τη διακοπή της χορήγησης του ΛΕΠΕΤΕ για απάτη-απιστία-φοροδιαφυγή και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος. Παραπέμφθηκαν τα μέλη της για απιστία.
Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά (4/12/18) για τη στάση της αστυνομίας και τους ηθικούς αυτουργούς που την προκάλεσαν κατά τη Γεν. Συνέλευση των Μετόχων της ΕΤΕ
Προκηρύξαμε Πανελλήνιο διαγωνισμό (24/2/18) που απευθυνόταν σε ελεγκτικές εταιρείες σχετικά με τον διαχειριστικό έλεγχο του ΛΕΠΕΤΕ. Δυστυχώς ο διαγωνισμός αυτός κατέστη άγονος αφού καμία εταιρεία ορκωτών ελεγκτών δε δέχτηκε να τον αναλάβει. Η διαδικασία του Διαχειριστικού Ελέγχου βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή μετά και τις σοβαρές επιφυλάξεις του νομικού επιτελείου για τις πιθανές επιπτώσεις στην εκδίκαση των αγωγών στο Εφετείο.
Έτσι έκλεισε το 2018, που είναι και ο χρόνος τυπικού Διοικητικού απολογισμού του Δ.Σ..
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ σε όλα τα επίπεδα μέχρι την τελική νίκη.
Είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για μας και τις οικογένειές μας.
Είναι αγώνας που οφείλουμε σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν διαχρονικά για τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας
Παράλληλα, είναι και η ανανέωση της υπόσχεσής μας σε σας, ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιστεί ανυποχώρητος μέχρι τέλους, μέχρι τη δικαίωσή μας.
Αναφορά στο 2019 που τυπικά δεν εμπεριέχεται
σε αυτόν το Διοικητικό απολογισμό
Στις 24/1 κάναμε τη συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά, προκειμένου να μην συνεδριάσει το Δ.Σ. της τράπεζας.
Στις 30/1 συναντήσαμε τον κ. Πετρόπουλο προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα του επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων. Ο κ. Πετρόπουλος αλλάζοντας αυθαίρετα την αντζέντα μετέθεσε το θέμα σε συζήτηση για το ΛΕΠΕΤΕ προβάλλοντας το ΕΤΕΑΕΠ και την αυθαίρετη άποψη ότι θα μας εντάξει εκεί “θέλοντας και μη”. Φυσικά αντιδράσαμε και την επομένη 31/1/19 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο εργασίας ζητώντας να τον συναντήσουμε αλλά δήλωσε…απών.
Στην 1/2/19 έγινε συνάντηση με τα προεδρεία του ΣΥΤΑΤΕ & ΣΕΠΕΤΕ τα οποία μας δήλωσαν τη συμπαράσταση και συμπαράταξη τους.
Στις 6/2 συγκεντρωθήκαμε έξω από τη Βουλή προκειμένου οι εκπρόσωποι μας να ενημερώσουν και προφορικά τα κόμματα, αφού ήδη είχαμε επιδώσει αναλυτικό υπόμνημα σε όλους τους βουλευτές, για το πρόβλημα του ΛΕΠΕΤΕ και την προειδοποίησή του κ. Πετρόπουλου, ότι θα περάσει νομοθετική ρύθμιση υποχρεωτικής ένταξης μας στο ΕΤΕΑΕΠ. Στη συνάντηση αυτή όλα τα κόμματα δήλωσαν τη συμπαράσταση τους και την προθυμία τους να μας ειδοποιήσουν σε περίπτωση αιφνίδιας κατάθεσης σχετικής τροπολογίας.
Στις 19/2 μετά από δεύτερη ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής, ο βουλευτής κ. Βλάχος (Ν.Δ.) καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πετρόπουλο για τον ΛΕΠΕΤΕ.
Στις 25/2/19 γίνεται η γνωστή σε όλους σας συνάντηση στο Μαξίμου, με τους υπουργούς επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη, εργασίας κα Ε. Αχτσιόγλου, τον υφυπ. κ. Πετρόπουλο, τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Π. Μυλωνά και του Προεδρείου του Συλλόγου μας. Στη συνάντηση αυτή συμμετέχει και η ΟΤΟΕ με τον Πρόεδρο και Γεν. Γραμματέα της, ο ΣΥΕΤΕ, και το ΤΥΠΕΤ. Δυστυχώς και από αυτή τη συνάντηση δεν προέκυψε κάτι θετικό.
Τέλος φθάσαμε στις 18/3, στη μεγάλη Παναττική Συγκέντρωση ενημέρωσης στο ΤΙΤΑΝΙΑ, όπου είχαν προσκληθεί όλα τα κόμματα και όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ, ΟΤΟΕ, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ, ΤΥΠΕΤ). Ανταποκρίθηκαν με την παρουσία του κ. Μηταράκη η Νέα Δημοκρατία, με την παρουσία του κ. Κουμπούρη το ΚΚΕ, με τον ίδιο τον κ. Λεβέντη η Ενωση Κεντρώων και η ΛΑΕ με τον κ. Στρατούλη. Έστειλαν επιστολές που διαβάστηκαν ο κ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ και ο υφυπουργός κ. Πετρόπουλος.
Στις 21/3 κάναμε μία κοινή συνάντηση με το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ για ανταλλαγή απόψεων και προγραμματισμού ενεργειών.
Ένα εντελώς απρόσμενο γεγονός που μας αιφνιδίασε ήταν η αναίρεση της τράπεζας στο Άρειο Πάγο, μίας θετικής και υπέρ των συναδέλφων συνταξιούχων απόφασης, από την εκδίκαση της οποίας στο Εφετείο παραιτήθηκε η τράπεζα. Ο σύλλογος μας με υψηλό αίσθημα θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια των αναιρεσιβλήτων συνταξιούχων για την επιτυχή έκβαση και νικηφόρα κρίση για τον ΛΕΠΕΤΕ και ήδη έχει δώσει τις σχετικές εντολές στο Νομικό επιτελείο για να συνδράμει την προσπάθεια όσο βέβαια το επιτρέπει ο νόμος και η διαδικασία στον Άρειο Πάγο. 
Αφού είπαμε αυτά τα λόγια και για το τι κάναμε το 2019 να προχωρήσουμε και στα υπόλοιπα θέματα μας.
ΔΑΝΕΙΑ
Από την πρώτη στιγμή που η Διοίκηση της Τράπεζας διέκοψε την παροχή του ΛΕΠΕΤΕ, ενέταξε τα Δάνεια των συναδέλφων στη φαρέτρα των όπλων της για την απόλυτη φτωχοποίηση τους.
Με απόλυτη αναλγησία συνέδεσε άμεσα τις όποιες ρυθμίσεις των δανείων με την υποταγή των συνταξιούχων στα σχέδιά της για τον θάνατο του ΛΕΠΕΤΕ, αρνούμενη να παράσχει διευκολύνσεις στους συναδέλφους δανειολήπτες, ενώ την ίδια ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας πίεζαν αφόρητα τους συναδέλφους μας που -λόγω της διακοπής της παροχής ΛΕΠΕΤΕ- δυσκολεύονταν να είναι συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις….
Το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ, με επιστολή που απέστειλε στη Διοίκηση την 1/2/18 ζήτησε το αυτονόητο: Να δοθεί άτοκη αναστολή πληρωμής δανείων κλπ οφειλών μέχρι επίλυσης του προβλήματος της επικούρησης.
Επίσης απέστειλε εξώδικο στη Διοίκηση, στις 13/3/18, προειδοποιώντας την να μην προβεί σε ενέργειες σε βάρος των συναδέλφων μας των οποίων τα δάνεια έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα.

ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Από τη στιγμή που προέκυψε το παραπάνω θέμα, ο Σύλλογός μας το αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα.
Μετά από μελέτη του ν.4387/16(Ν.Κατρούγκαλου) από την Επιτροπή Τεκμηρίωσης, το ΔΣ συνέταξε και απέστειλε υπόμνημα στον αρμόδιο Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Α. Πετρόπουλο με δύο συγκεκριμένα αιτήματα:
«Όπως κατά τον επανυπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της κύριας σύνταξης των προ της ισχύος του Ν 4387/2016 συνταξιούχων του πρώην ΤΣΠ – ΕΤΕ ληφθούν υπόψη:
α) Για ολόκληρο τον ασφαλιστικό τους βίο τα επιπλέον ποσοστά που κατέβαλλαν οι ίδιοι και η Τράπεζα για εισφορές κύριας σύνταξης σε σχέση με τα αντίστοιχα του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και όχι από το 1990 που υπολογίζει ο ΕΦΚΑ, και
β) Ως συντάξιμες αποδοχές ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών επί των οποίων καταβάλλονταν εισφορές, δηλαδή ό,τι προβλέπεται για τους «νέους» συνταξιούχους ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, να ληφθεί υπόψη το σύνολο των αποδοχών επί των οποίων διενεργούντο κρατήσεις αντί του τμήματος επί του οποίου υπολογίστηκε η σύνταξη και το οποίο αντιστοιχεί στο 50 – 75% του μηνιαίου μισθού ο οποίος, σημειωτέο, προααυξανόταν σε ετήσια βάση με τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και τα επιδόματα Αδείας και Ισολογισμού.»
Μέχρι σήμερα και παρά τις παραστάσεις του ΔΣ προς τον υφυπουργό η εικόνα δεν έχει ξεκαθαρίσει επειδή κατ’ αρχήν ο ειδικός επί του θέματος σύμβουλός του, αποδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματός μας στη συνέχεια ο ίδιος ο υφυπουργός μας δήλωσε ότι (λόγω κόστους) είναι ένα θέμα εξαιρετικής σοβαρότητας και γι’ αυτό εξετάζεται. Το ΔΣ θα συνεχίσει να πιέζει προς την πλευρά του υπουργείου για την αποκατάσταση τα ισονομίας που καταργεί ο Ν.4387/16, Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

ΤΥΠΕΤ
Σημαντική «παράπλευρη απώλεια» από την διακοπή της παροχής ΛΕΠΕΤΕ, αποτελεί η στέρηση εσόδων από το ΤΥΠΕΤ λόγω μη καταβολής των εισφορών των συνταξιούχων.
Η ετήσια απώλεια υπολογίζεται σε 5 εκ. € και όσο παραμένει ανοικτή η πληγή του ΛΕΠΕΤΕ, τόσο μεγαλώνει και η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του ΤΥΠΕΤ. Το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ σε σύσκεψη με το ΔΣ του Ταμείου Υγείας, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των συνταξιούχων για την βιωσιμότητα του Ταμείου.
Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα παραμένει ισχυρό το αίτημά μας για συμμετοχή των συνταξιούχων ως, άμεσα μέλη του ΤΥΠΕΤ με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

572-ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ
ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΦΑΠΑΞ
Μετά την έκδοση των υπ’ αριθμ. 1532/2018 και 2429/2018 αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίνεται άκυρη η υπουργική απόφαση 80000/35187/1180/19.12.13 των υπουργών οικονομικών και κοινωνικής ασφάλισης, η αναδρομική περικοπή του ΕΦΑΠΑΞ για τους 572 συναδέλφους μας είναι παράνομη.
Επειδή το ΤΑΠΕΤΕ καθυστέρησε να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΤΕ, ο σύλλογος των συνταξιούχων αρχικά έστειλε επιστολή στο ΔΣ του ΤΑΠΕΤΕ, προκειμένου να εκφράσει την αγωνία του για την αργοπορία στην καταβολή του περικομμένου ποσού.
Καθώς η επιστολή του συλλόγου συνταξιούχων δεν βρήκε άμεση ανταπόκριση, θεωρήθηκε επιβεβλημένο και στάλθηκε εξώδικη διαμαρτυρία στο ΤΑΠΕΤΕ, με κοινοποίηση στον Υπουργό εργασίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, για την παράνομη στάση του, να αγνοεί δηλαδή τις δικαστικές αποφάσεις,  μη καταβάλλοντας στους 572 συνταξιούχους το υπόλοιπο ΕΦΑΠΑΞ και να διακινδυνεύει  την περιουσία του Ταμείου  με επιπλέον αποζημιώσεις σε αυτούς.
Σε πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΣΕΤΕ με τους εκλεγμένους του ΣΥΕΤΕ, ενημερώθηκαν ότι έχει παρθεί ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΤΑΠΕΤΕ για την καταβολή των χρημάτων και ο πρόεδρος του ΤΑΠΕΤΕ κ. Δασμάνογλου  με υπηρεσιακούς παράγοντες του Ταμείου θα συνεργαστούν για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες πληρωμής.
Με την οικονομική ικανοποίηση των 572 συνταξιούχων του ΣΣΕΤΕ, θα τελειώσει η πολύχρονη και άδικη  ταλαιπωρία τους.

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
Με τις αποφάσεις του Ιουνίου 2015 του ΣΤΕ κηρύχθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων (Νόμοι 4051 και 4093 έτους 2012) και των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, Επιδ.Αδείας συνολικού ετήσιου ποσού 800 ευρώ. Επειδή το Ελληνικό Δημόσιο αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις αυτές επικαλούμενο διάφορες δικαιολογίες, ο σύλλογος μας έχοντας προβεί το 2016 σε μήνυση κατά του υπουργού και του διοικητή του ΕΦΚΑ ζήτησε το 2018 σχετική ενημέρωση από το νομικό του σύμβουλο και με υπόδειξη του κάλεσε όσα από τα μέλη του επιθυμούν να προβούν σε ομαδικές αγωγές διεκδίκησης των ποσών που περικόπηκαν έως 31.12.2018 οπότε τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ και υπολογισμός του στον ΛΕΠΕΤΕ
Με απόφαση του Διευθυντή του ΑΟΠΕΤΕ κατόπιν γνωμάτευσης του νομικού του συμβούλου, δεν απονέμεται το οικογενειακό επίδομα στο ΛΕΠΕΤΕ, σε όσους συνταξιοδοτούνται μετά το Μάιο του 2016. Ο σύλλογος μας θεωρεί εσφαλμένη και παράνομη την απόφαση αυτή και προσκόμισε στη Διαχειριστική Επιτροπή δια του προέδρου του, σχετικές γνωματεύσεις του νομικού του συμβούλου κ. Στρίμπερη και του καθηγητή κ. Κρεμαλή, απαιτώντας την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής αδικίας. Το θέμα παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΕΚΝΩΝ
Μετά την περικοπή του ΛΕΠΕΤΕ από το Δεκέμβριο έτους 2017 προέκυψε πρόβλημα με την παροχή του ως άνω λογαριασμού.
 Η αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας για τα έτη που ήταν κάποιος συνταξιούχος υπολόγιζε μόνο την κύρια σύνταξη δηλώνοντας ότι το μέρος που αναλογεί στην Επικούρηση, θα καταβληθεί όταν αυτή επαναχορηγηθεί. Ο σύλλογος μας ζήτησε από το Δ/τη Προσωπικού να υπολογίζεται και η παροχή του ΛΕΠΕΤΕ έως το έτος 2017 και να παραμένει σε εκκρεμότητα το μεταγενέστερο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς το αίτημα όχι μόνον δεν έγινε δεκτό αλλά έγινε πλήρης διακοπή της χορήγησης της παροχής από 2.1.2019, λόγω μηχανογραφικού προβλήματος του ΕΦΚΑ να συνεχίσει την παρακράτηση της εισφοράς από την κύρια σύνταξη των συνταξιούχων μελών του Λογαριασμού.
Ο σύλλογος μας ζήτησε την άμεση επίλυση του προβλήματος λόγω της δυσχερέστατης θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι δικαιούχοι και ζήτησε επίσης τη συνδρομή του προέδρου του ΣΥΕΤΕ ο οποίος είναι μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Λογαριασμού Αποκατάστασης Τέκνων.