16 Απρ 2019

ΟΜΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΡΤΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ ΤΗΣ 11/4/2019


Ο  ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
 ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ
ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΗΣΑΝ, ΕΚΒΙΑΣΑΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΑΝ, 
ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ, ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΑΝ.
ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΕ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ.
 ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΙΔΡΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1949.
Φίλες & Φίλοι,
Αναζητούνται έντιμοι συνομιλητές προς πάσαν κατεύθυνση και πρώτα από όλα συνδικαλιστές και ο νοών νοείτω.
Κρυμμένους στον αγώνα μας οι άλλοτε μπροστάρηδες στον αγώνα για τα δικαιώματά μας.
Και σήμερα περί άλλων τριβάζουν για το καλό μας!!!
Συνάδελφοι
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των συνταξιούχων με υπευθυνότητα ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα. Το ψέμα είναι πιο εύηχο και πιο ελκυστικό από όπου κι αν προέρχεται αλλά πάντα τελικά υπερισχύει η αλήθεια.
Διαμηνύουμε στη Διοίκηση της ΕΤΕ ότι αυτά που έχουμε κατακτήσει δε θα τα ξεπουλήσουμε σε κανέναν.
Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι δικός μας λογαριασμός και είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών. Αν νομίζει η Διοίκηση της ΕΤΕ ότι μπορεί να διασπαθίζει τα χρήματα του ΛΕΠΕΤΕ μας είναι γελασμένη.
Φίλες & Φίλοι,
Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω όλους εσάς για τη μεγάλη συμμετοχή σας στη σημερινή μας Συνέλευση και να απευθύνω προς πάσα κατεύθυνση κάτω τα χέρια από τον ΛΕΠΕΤΕ και να ευχηθώ σε όλους σας ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Η σημερινή μας συνέλευση συνάδελφοι οριοθετεί αλλά και σηματοδοτεί την συνέχιση του αγώνα μας που αφορά στο να διασφαλιστούν τα Ασφαλιστικά μας ταμεία που με αγώνες και μεγάλες εισφορές κερδήθηκαν. Είναι ένα αίτημα που συγκεντρώνει τις παραμέτρους του δίκαιου και της ηθικής.
Δεν αποτελεί προνομιακή μεταχείριση η αποδοχή και υλοποίηση του. Δεν αντιβαίνει στο κοινό αίσθημα δικαίου και δεν συγκεντρώνει προυποθέσεις εύνοιας. Το καθολικό αυτό αίτημα υπακούει και εναρμονίζεται στην αυτονόητη αρχή της νομιμότητας. Αποκρούοντας τον ετσιθελισμό και την αστήρικτη όσο και άδικη μονομέρεια της μεροληπτικής στάσης της πολιτείας και της ΕΤΕ. Γιατί μέχρι σήμερα αυτό συμβαίνει.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Για μας της ΔΑΚΣ είναι σημαντική ευθύνη τούτη η προσπάθεια. Ετσι την αντιμετωπίσαμε και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε και στο μέλλον.
Η εμπιστοσύνη σας προς εμάς στις τελευταίες εκλογές να μας αναδείξετε πρώτη δύναμη μακράν, αποτελεί για μας μεγάλη τιμή και υποχρέωση. Λένε πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Συμφωνούμε!!! Και αυτό γιατί δεν πιστεύουμε. Δεν το πιστέψαμε ούτε για μια στιγμή ότι έχουμε το αλάθητο ή ότι εξαντλήσαμε τα περιθώρια. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτώνται.
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
Η περίοδος του διορισμένου Δ.Σ που ο ίδιος ο κ. Μαύρος δημιούργησε αποτελεί την μελανότερη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου μας κατακαλόκαιρο του 2017 και πιθανότατα όχι άσχετο από τη συγκεκριμένη συγκυρία που διάλεξε ο Φραγκιαδάκης στις 20/7/2017 πρώτη εκδήλωση της επίθεσης της Διοίκησης της ΕΤΕ στον ΛΕΠΕΤΕ η οποία συνεχίσθηκε με την από 28/7/2017 επιστολή τελεσίγραφο πια του  Φραγκιαδάκη.
Και από εδώ αρχίζει ο αγώνας. Τίποτα δεν αφήσαμε να πέσει κάτω!!
Στην πρώτη γραμμή του Αγώνα.
Αναδήξαμε το συνδικαλιστικό κίνημα που τελούσε εν υπνώσει. Θα έπρεπε να γράψω βιβλίο για το τι κάναμε. Το ερώτημα που τίθεται είναι όχι τι κάναμε αλλά το τι δεν κάναμε κάποιοι λίγοι δυστυχώς από το Δ.Σ. Αλλωστε συνάδελφοι είμαστε όλοι μας γνωστοί εξ συναλλαγής. Επίσης είναι γνωστοί και οι ανύπαρκτοι στο Δ.Σ και βεβαίως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ολοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας στον αγώνα που δίνουμε όσοι τον δίνουμε στο πεζοδρόμιο και ενώπιος ενωπίω με τους ανάλγητους της εξουσίας. Συνάδελφοι ο Ελύτης σ΄ένα ποίημα του έλεγε «ότι γύρω μας κυκλοφορούν όλο κότες και πρόβατα και κύπτουσες υπάρξεις». Αισθάνομαι δυστυχώς ότι είμαι περικυκλωμένος από δαύτους. Διαμηνύω και πάλι ότι αυτά που έχουμε κατακτήσει δε θα τα ξεπουλήσουμε σε κανέναν.
Στο τελευταίο περιοδικό ο κ. Μαύρος γράφει :
Επανυπολογισμός συντάξεων : Τίποτε δεν έκανε ο ΣΣΕΤΕ. Το χάσαμε το τραίνο συνάδελφοι!!
Απάντηση. Οποιος λεει πολλά ψέματα φίλε Μαύρο πρέπει να έχει καλή μνήμη (Μάρκος – Φλάβιος Κοιντιλιανός, Ρωμαίος ρήτορας 35 – 96μ.Χ).
Επανυπολογισμός Είναι αλήθεια ή όχι επί διορισμένου Δ.Σ το μήνα Ιούνιο όταν πρότειναν οι 4 παρατάξεις να γίνει συνάντηση ενημέρωσης των συναδέλφων στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ για όλα τα σοβαρά και καίρια θέματα όπως ο επανυπολογισμός των συντάξεων που μας απασχολούσε με την παρουσία των κ. Ρωμανιά και του Νομικού Συμβούλου του Συλλόγου μας κ. Στρίμπερη το αρνήθηκε. Ο κ. Μαύρος που ήταν στη συγκέντρωση αυτή; Η συγκέντρωση ήταν μεγαλειώδης. 1000 συνάδελφοι αποδοκίμασαν τις πρακτικές του. Φυσικά τα έξοδα καλύφθηκαν από τις 4 παρατάξεις που τη διοργάνωσαν ΔΑΚΣ – Πορτούλας, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ – Πίσχινας, ΑΕΣ – Τζούλης, ΑΛΛΕΣΤΑ – Βλασσόπουλος.
Εγινε σύσταση επιτροπής από όλες τις παρατάξεις παρουσία του κ. Ρωμανιά και συντάχθηκε υπόμνημα που επιδόθηκε από αντιπροσωπεία του Προεδρείου στις 7 Αυγούστου του 2018 στον κ. Πετρόπουλο με θέμα Επανυπολογισμός  Συντάξεων συνταξιούχων του πρώην ΤΣΠ- ΕΤΕ (Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος) βάσει του Ν 4387/2016» το οποίο εν αρχή έγινε αποδεκτό.
Ξαναείδαμε τον κ. Πετρόπουλο άμεσα Πορτούλας και Πίγκος μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε και μας δήλωσε ότι έγινε λάθος. Εχει ήδη ζητηθεί νέο ραντεβού με τον κ. Πετρόπουλο.  
ΔΑΝΕΙΑ : Γράφεις τίποτα απολύτως. Απάντηση φίλε Μαύρο.   Από το Μάιο του 2016 έχουμε αποστείλει επιστολή στη Διοίκηση της ΕΤΕ προτάσεις που αφορούν μέτρα διευκόλυνσης της ομαλής εξομάλυνσης των δανείων των συνταξιούχων οι οποίες προτάσεις κατατέθηκαν και στην επιτροπή που συστάθηκε με πράξη Διοικήσεως υπό τον κ. Φουρτούνη και όλους τους συλλόγους των εν ενεργεία. Να σημειώσω δε ότι την πρόταση διευκόλυνσης των δανείων συνέταξαν μέλη της ΔΑΚΣ υπό τον κ. Γρηγορόπουλο. Εχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό μας και έχουν γίνει αποδέκτες σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων.  
Συναντήσεις με το Γεν. Διευθυντή δανείων και του Ανθρωπίνου δυναμικού κ. Φουρτούνη. Ανθρακες ο θησαυρός. Στη τελευταία συνάντηση με τον Μυλωνά του ζητήσαμε αφού  δεν κάνει τίποτα για τα δάνεια τουλάχιστον να τα παγώσει για 6 μήνες. Μας δήλωσε ότι δεν το κάνει γιατί είναι σα να πληρώνει την Επικούρηση.
Εφάπαξ : Φίλε Μαύρο παρουσιαζόσουνα ως μοναδικός σωτήρας και λοιδορούσες όλες τις παρατάξεις.  Το ζήτημα που τίθεται για τους 572 είναι το τι δε κάναμε. Προσλάβαμε μετά και από υπόδειξη των 572 πέραν του κ. Στρίμπερη και τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κοντιάδη. Στείλαμε εξώδικο στο ΤΑΠΕΤΕ και στο τέλος αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε και μηνυτήρια αναφορά.
Οικογενειακό Επίδομα : Λέτε δεν κάναμε τίποτα φίλε Μαύρο. Απάντηση. Στις 3/10/2018 κατέθεσα στον κ. Φουρτούνη τα εξής ερωτήματα για το οικογενειακό επίδομα :   
·        Δεν κατανοώ τα αναφερόμενα ότι η μη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος έγινε επί τη βάσει του Κανονισμού του ΛΕΠΕΤΕ.
·        Εχει έρθει ποτέ στη Δ.Ε θέμα μη καταβολής του οικογενειακού επιδόματος καθώς και γνωμάτευση του νομικού συμβούλου κ. Τσάκωνα;
·        Θέλω να μου γνωρίσετε, πότε ελήφθη η σχετική απόφαση της Δ.Ε του ΛΕΠΕΤΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα και πότε απεφασίσθη να τύχει εφαρμογής ο νόμος 4387/2016 για το εν λόγω οικογενειακό επίδομα. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε απόφαση του Διευθυντού του ΛΕΠΕΤΕ περί μη χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος είναι παράνομη και άκυρη. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τύχει εφαρμογής ο νόμος 4387/2016 στη σχετική περίπτωση, διότι ο νόμος αυτός εφαρμόζεται μόνο σε οργανισμούς – φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Θεωρώ ότι πρέπει να εξετάσετε το ζήτημα της χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΛΕΠΕΤΕ. Επιπλέον ζήτησα να έρθει το θέμα στη Δ.Ε το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.
Εχω κάνει παρεμβάσεις επί παρεμβάσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Εχω καταθέσει γνωμάτευση του κ. Στρίμπερη και του κ. Κρεμαλή για το συγκεκριμένο θέμα και τέλος κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Αρα δεν έχω αφήσει τίποτα να πέσει κάτω στην Διαχειριστική Επιτροπή.
ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΝ 2016 : Δεν κάναμε τίποτα λέτε φίλε Μαύρο. Απάντηση. Εχει γίνει παρέμβαση του Προεδρείου στο Διευθυντή του ΙΚΑ. Γνωρίζεις πολύ καλά τι του είπα και πως τον αντιμετώπισα. Παρέμβαση στον Πετρόπουλο.
Εχω δώσει αγώνα στη διαχειριστική επιτροπή για την διατήρηση του λογαριασμού ως εγγυημένων και καθορισμένων παροχών & προσπάθησα με κάθε τρόπο να καλύψω λάθη & παραλείψεις του παρελθόντος φίλε Μαύρο.
Συνάδελφοι,  
Η γλώσσα της αλήθειας είναι μια όπως και οι θέσεις της ΔΑΚΣ είναι γνωστές. Ηταν είναι και θα είναι πάγιες και διαχρονικές και πάντα προς το κοινό συμφέρον των συναδέλφων μας. Δεν ακυρώνονται με ψεύδη και αντισυναδελφικούς χαρακτηρισμούς. Επιπλέον τις θέσεις της η ΔΑΚΣ τις θέτει επί σειρά ετών και στους εκάστοτε Διοικητές και στελέχη της Τράπεζας & Κυβερνητικούς παράγοντες μετ΄ επιτάσεως ο Πορτούλας, ενώ προ των πυλών της εξουσίας άλλοι παριστάνουν τους ευγενείς. Ολοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.
Συνάδελφοι,
Έπρεπε να περάσουν 16 μήνες - από τότε που η Ε.Τ.Ε. διέκοψε αυθαίρετα και παράνομα, την παροχή του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε., στους 16.500χιλ. συνταξιούχους της- για να αποκαλυφθεί, ότι ο πραγματικός ρόλος, της Κυβέρνησης, στο δράμα του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε., δεν ήταν «ο ρόλος του Πόντιου Πιλάτου» αλλά ένας ………. άλλος  απεχθέστερος  ρόλος .
Τα τελευταία γεγονότα, εξηγούν την ‘αδιαφορία’, που επέδειξε η Κυβέρνηση, σε όλο το διάστημα,  που εξελίσσεται η επίθεση στον ΛΕΠΕΤΕ και στους 16.500 συνάδελφους μας. 
Δεν άσκησε καμία πίεση, προς την πλευρά της Τράπεζας, για  να τηρήσει τις παγιωμένες, υποχρεώσεις της, αφού  ο ΛΕΠΕΤΕ λειτουργεί από το 1949 ανελλιπώς ως εγγυημένων & καθορισμένων παροχών.
Στη τελευταία συνάντηση με τον κ. Φλαμπουράρη  ειπώθηκαν  τα εξής:
·        Με το καλημέρα σας όσα προ ημερών ανακοίνωσε ο Υφυπουργός κ.  Πετρόπουλος για τη δεδομένη απόφασή του για νομοθέτηση και για ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ των συνταξιούχων της ΕΤΕ, θεωρούνται ως «μηδέποτε λεχθέντα» (γραφθέντα στο χιόνι).   
·        Για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση χρειάζεται οπωσδήποτε η συναίνεση των Συνταξιούχων.
Τότε μου ανετέθει ο λόγος.
Πρώτον έδειξα στον κ. Πετρόπουλο τη γνωμάτευσή του και μου απάντησε ότι «αυτό δε λεει τίποτα».
Του υπενθύμισα ότι ο διακεκριμένος καθηγητής συνταγματικού δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βλαχόπουλου στη γνωμάτευσή που του αναθέσαμε να κάνει για τον ΛΕΠΕΤΕ διευκρινίζει ότι η πιο εμπεριστατωμένη γνωμάτευση είναι του κ. Πετρόπουλου αναγνωρίζοντας ότι ο ΛΕΠΕΤΕ είναι εγγυημένων και καθορισμένων παροχών. Απευθυνόμενος στο κ. Μυλωνά του εξέθεσα ένα σύντομο ιστορικό ξεκινώντας για τα διαδραματισθέντα του μήνα Αυγουστου όπου μας κάλεσε ο κ. Φραγκιαδάκης τότε και πάνω σε διαδικασία εκλογών μας είπε ότι μόλις εκλεγεί το νέο Δ.Σ το μήνα Σεπτέμβριο θα μας καλέσει να συζητήσουμε.
Πριν ο λέκτω λαλήσει την επόμενη κιόλας μέρα μας απέστειλε την κατάπτιστη επιστολή του που μας διαβεβαίωνε ότι από 1η Νοεμβρίου παύει να καλύπτει τον ΛΕΠΕΤΕ.
Επιπλέον του είπα του κ. Μυλωνά ότι είναι κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια ψεύτης. Αναφερόμενοι σε μένα μου είπαν ότι είμαι απρεπής. Ακόμα και ο Δημητρόπουλος συνηγόρησε.  Και εγώ απάντησα ποιος είναι απρεπής; Αυτός που λεει την αλήθεια ή ο ψεύτης;
Επεσήμανα ακόμα ότι την Τράπεζα την έκαναν Τράπεζα των 5 ηπείρων οι συνάδελφοι μου συνταξιούχοι της ΕΤΕ και όχι τα golden boys όπως αυτός εξωσχολικοί εδώ και 15 χρόνια και άλλα golden boys που προστέθηκαν στη διαδρομή οι οποίοι κατάφεραν το ακατόρθωτο. Να καταντήσουν τη Τράπεζα  ψιλικατζίδικο.
Πρόσθεσα ακόμη την αγάπη τους προς τη Τράπεζα οι συνάδελφοι μου οι οποίοι στην πλειοψηφία είναι μέτοχοι στηρίζοντας τη Τράπεζα διαχρονικά μέχρι σήμερα και παίρνοντας ακόμα και μετοχοδάνεια για να τη στηρίζουν. Και οι οποίοι σήμερα βρίσκονται σε οικονομικά αδιέξοδα.
Επιπλέον η κ. Αχτζιόγλου απευθυνόμενη στον κ. Μυλωνά του είπε να δηλώσει τι λεφτά θα βάλει; Η απάντηση του ήταν ότι τον πιέζει το ΤΧΣ και το ΕΣΜ. Ακολούθως η κ. Αχτζιόγλου είπε ότι πράγματι το τελευταίο καιρό επισκέπτεται την ΕΟΚ και συνομιλεί με το ΤΧΣ και το ΕΣΜ και ότι πράγματι είναι προβληματισμένοι.
Απάντηση Πορτούλα. Ως εδώ καλά, είναι προβληματισμένοι διότι δεν έχει δοθεί λύση επί 1,5 χρόνο από την ΕΤΕ πληρώνοντας μας όσα μας οφείλει. Η οφειλή της Τράπεζας προς τους συνταξιούχους έχει ανέρθει πλέον τα 150εκ.  
Απάντηση Αχτζιόγλου. Εχετε δίκιο.
Και μετά αρχίζει το παζάρι. Πόσα βάζεις θα βάλω κατι τις. Ακουσον άκουσον. Ακολούθως δήλωσε ότι βάζει 30. Ο κ. Φλαμπουράρης απευθύνθηκε στον κ. Μυλωνά βάζεις ρε 60; Τέλος συναδέλφοι μας δήλωσαν ότι στα όποια λεφτά βάλει ο Μυλωνάς εγγυάται μόνο στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ. Σ ένα ΕΤΕΑΕΠ που έχει θεσπιστεί ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Στον ΛΕΠΕΤΕ ΟΧΙ. Απεδείχθει περίτρανα ότι με τις συμπαιγνίες τους αυτές εμποδίζουν και προσβάλουν 16500 συναδέλφους μας.    







Τέλος συνάδελφοι,
Αναφερόμενος στο φίλο μου το Μαύρο έλεγα ότι κινείται στη σφαίρα του Ανεξήγητου όταν καταψήφιζε σαν Πρόεδρος και συνεχίζει να καταψηφίζει σαν Αν. Γεν. Γραμματέας τον Οικονομικό και Διοικητικό Απολογισμό. Σήμερα ήρθαν να προστεθούν και κάποιοι που δεν μπορώ να καταλάβω το ρόλο τους, και καταψηφίζουν το Διοικητικό Απολογισμό (Πίγκος, Δημητρόπουλος, Μυλωνάς). Αυτή η ενέργεια δεν κινείται στη σφαίρα του ανεξήγητου αφού καταψηφίζουν τον ίδιο τους το εαυτό; Αυτοί που έδιναν τα εύσημα στη ΔΑΚΣ γιατί εμείς επωμισθήκαμε το μεγαλύτερο βάρος των κινητοποιήσεων και όχι μόνο.  
Εγώ συνάδελφοι έμαθα στη ζωή μου να σέβομαι τον εαυτό μου. Διότι ακόμα έχω τσίπα. Συνάδελφοι επί 2 χρόνια προσπαθώ με κάθε τρόπο να μη δημιουργώ εντάσεις και να υπάρχει μια κοινή γραμμή στο Σύλλογό μας. Είναι θεσμικό καθήκον όλων μας η διασφάλιση της ομαλότητας στο Σύλλογό μας. Ο Σύλλογος συνταξιούχων σε ένα οδυνηρό παρόν για τους συνταξιούχους θα πρέπει όχι μόνο να προσαρμόζεται αλλά συνάμα να αναπτύσσεται. Εν μέσω κρίσης να αποδεικνύεται ως ΠΡΟΤΥΠΟ!! Διαδικασία η οποία προϋποθέτει όραμα, συνεννόηση, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ & ΕΠΙΜΟΝΗ.
Το Δ.Σ με υψηλό αίσθημα ευθύνης να υιοθετεί συγκεκριμένη στρατηγική με απώτερο σκοπό την αποκατάσταση των αδικιών απέναντι στους συναδέλφους μας.
Στο πλαίσιο αυτό ΚΑΛΩ για μια ακόμη φορά να σταματήσουν κάποιοι να κινούνται στην σφαίρα του Ανεξήγητου και να αυτονομούνται.   
Συνάδελφοι δεν κατάφερα αφού ο στόχος είναι ένας και μοναδικός να υπάρξει συνεννόηση & κοινή γραμμή μεταξύ όλων των παρατάξεων. Μετά και την καταψήφιση του Διοικητικού Απολογισμού από τους κ.κ Μαύρο, Πίγκο, Δημητρόπουλο, Μυλωνά, μη δυνάμενος να αντιληφθώ τους ρόλους που παίζει η κάθε παράταξη ξεχωριστά και επειδή οι αντοχές μου έχουν στερέψει μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα ότι μου υπολείπεται πολύ λίγος χρόνος.
Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται καταστατικά, διαδικασίες και εσωτερικοί κανονισμοί γνωρίζοντας ότι δε θα καταλήξει κανείς πουθενά.
Δεν έχω πια χρόνο για να ανέχομαι παράλογους ανθρώπους που παρά τη χρονολογική τους ηλικία, δεν έχουν μεγαλώσει. Δεν έχω πια χρόνο για να λογομαχώ με μετριότητες. Δεν θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί. Δεν ανέχομαι τους χειριστικούς και τους καιροσκόπους. Δεν ανέχομαι τον συνδικαλισμό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.  
Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους και το ταλέντο τους.
Ο χρόνος μου είναι λίγος για να συζητώ τους τίτλους & τις επικεφαλίδες. Θέλω την ουσία η ψύχη μου βιάζεται.
Θέλω να ζήσω δίπλα σε πρόσωπα με ανθρώπινη υπόσταση. Που μπορούν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για τον θρίαμβό τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.
Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή. Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων. Ανθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.
Ναι βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.
Σκοπεύω να μην πάει χαμένη καμία από τις ημέρες που απομένουν. Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.   
Θέλω να κάνω Ανάσταση γιατί μέχρι σήμερα με έχουν σταυρώσει.
Γι΄ αυτό αποφάσισα να πάω σπίτι μου από σήμερα.
Σας εύχομαι τα καλύτερα συνάδελφοί μου.  
Σας αγαπώ όλους πραγματικά.